Reklama

Reklama

Panenkář

(festivalový název)
  • USA The Dollmaker
Krátkometrážní / Horor
USA, 2017, 10 min

Obsahy(1)

Ztráta dítěte je pro drtivou většinu rodičů nepopsatelnou ranou. Dalo se tomu nějak zabránit? Proč se to stalo zrovna jim? V tomto snímku manželé po ztrátě syna hledají pomoc u výrobce panenek, který za pomoci magie dokáže vrátit do jejich domu štěstí a radost. Tedy to tvrdí hlavně on… (SOLOM.)

Recenze (7)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ztráta dítěte je pro drtivou většinu rodičů nepopsatelnou ranou. Dalo se tomu nějak zabránit? Proč se to stalo zrovna jim? V tomto snímku manželé po ztrátě syna hledají pomoc u výrobce panenek, který za pomoci magie dokáže vrátit do jejich domu štěstí a radost. Tedy to tvrdí hlavně on…Zpočátku jsem si říkal, ty vole to je zas kravina, ale ono se ukázalo, že v tomto případě měli tvůrci vcelku slušně zmáknutou kameru, hudební doprovod a koneckonců i samotnou atmosféru. Takový lepší průměr. 60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vyloženě psycho a mindfuck největšího rázu, ze kterého mrazí. Manželský pár ztratí to nejcennější, jejich syna a obrátí se na výrobce panenek, který tvrdí, že jim ho dokáže vrátit zpět, ovšem má to háček, kouzlo bude působit pouze v jejich domě, jakmile dům opustí je z panenky pouhá panenka a nastanou fatální následky. 8/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, který by mohl klidně fungovat i jako normálně dlouhý film. Očekával jsem spíše něco ve stylu, že klouček začne být ovlivněn nějakou temnou silou a nebude tak příjemný jako kdysi, ale ten zvrat na závěr mě doslova odrovnal a mráz mi proběhl po celém těle. Toto je zatím vrcholem všech kraťasů, které jsem doposud shlédl. 95% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tyhle short horrory si budu asi pouštět častěji, protože mají často výborný nápad a pokud se přidá kvalitní zpracování a hudba, je vyhráno. Podmanivé podání tématu, ze kterého mrazí. O tomhle bych si klidně pustil celovečerák. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Mladý manželský pár príde o svojho syna a tak sa spoja s výrobcom bábik, ktorý ich presvedčí o tom, že dokáže vytvoriť bábku, do ktorej sa vráti ich syn. Kúzlo však funguje iba v ich vlastnom dome. Preto sa skeptický manžel rozhodne svojej polovičke dokázať, že bábika už nie je ich syn. Potom, ako spolu vychádzajú z domu ho čaká prekvapenie...Tento krátky film by si zaslúžil aj podstatne dlhšie spracovanie pretože nepochybne stál zato. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* i když na horory nejsem, tak s tímto kraťasem jsem byl vcelku spokojený. Nabízí zajímavý nápad i zápletku a zpracování je taky slušné. Takže nic nebrání, abych ho mohl doporučit. A je jasné, že varování před používáním výrobků, na kterých se dělá závislost je víceméně zbytečné :-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama