Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willowdean, které její matka neřekne jinak než knedlíček, je oplácaná dcera bývalé královny krásy. Ze vzdoru se přihlásí do matčiny soutěže o nejkrásnější teenagerku. Způsobí tím rozruch a revoluci v oblasti podobných klání, obzvláště poté, co se jejím příkladem začnou řídit i další dívky. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (53)

Olík 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch snímků, který ač je oz první minuty klišovitou pohádkou o ošklivém káčátku, které zlého draka přemůže, sympatizujete s hlavním hrdinou až do závěrečných titulků. Metráček po donutsku, Jennifer Aniston je MCBP!, vnitřní krása nad tu vnější, jez do polosyta, když knedlíček tak ten co pluje proti proudu a mnoho dalších hesel v jedné pozitivní energii přinášející dramedii se šťastným koncem. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Metráček na americký způsob. Samozřejmě náležitě šablonovitý, klišovitý a předvídatelný. Filmu jsem to odpustila. Jenifer Aniston se nám pomalu přehrála do rolí maminek. Njn, nikdo z nás nemládne. Když už se ale tenhle příběh točil kolem písniček Dolly Parton, tak se tam měla třeba jen na malou chvíli objevit, ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Knedlíček umí skvěle hrát, stejně jako stále neskutečně štíhlá Jennifer, coby Knedlíčkova matka. Ani jedna z postav není jednoznačně kladná, ale ani záporná. Obě jsou uvěřitelné a dá se jim rozumět. Zejména oceňuji, že i Knedlíček je ukázaná jako obtloustlá holka, která ale není vždycky děsně fajn a milá a bezvadná. Taky má svý mouchy, což je nevídané u tohoto typu filmu, protože většinou jsou tlustý holky ukázaný jako nepřekonatelné klaďasky a optimistky. _____ Příběh je jednoduchý, ale není úplně obehraný. A tam, kde sklouzává do klišé, to zachraňují zajímavé charaktery. V druhé polovině se hodně přidalo na americkém sentimentu, ale buď mě s ním smířila velmi dobrá první půlka filmu nebo byl dávkovaný ještě snesitelně. SHRNUTÍ: Dolly Parton je vlastně dost dobrá zpěvačka a má styl, to se jí upřít nedá. Není to nutně můj styl, ale ona se v něm dokáže nosit hrdě. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Další rádoby vyrovnaný a spokojený Knedlík, který vlastně vůbec vyrovnaný a spokojený není. (K prozření mu mimochodem stačila jedna jediná líbačka s klukem, který mu v návalu vášně sáhl na špek.) Když pominu zápletku se zesnulou tetou, za kterou by se nemuselo stydět kdejaké drama, tak je "Já, Knedlíček" jen nuda (druhou polovinu jsem asi 3x posunula) a stereotypní šeď. A jelikož jsem navíc nečetla knižní předlohu, tak jsem úplně nepochopila, co si má vlastně divák z filmu odnést. Že sympatické, elegantní a nadané mohou být i holky 120 kg+? Oukej, ale to je trochu málo. Chybělo mi nějaké (JAKÉKOLI!) sebeuvědomění a uznání chyby ze strany hlavní hrdinky. Ať už ve smyslu "oukej, možná bych mohla nechat auto čas od času v garáži a jít do školy / do práce pěšky, abych nebyla zas až taková koule, když jsem se sebou vlastně nespokojená", nebo ve smyslu "oukej, krásný a hubený holky nejsou vždycky vyzobaný nebo zlý, jak jsem si myslela" alá "Slečna drsňák". P.S.: Dovolím si vypíchnout jednu větu, která mě osobně velmi zaujala a potěšila, protože se jí dnes málokdo řídí. "No, možná můžeme dát najevo svůj názor, aniž bychom kazily soutěž všem ostatním." Bingo. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Příjemný feel good film opřený hlavně o výbornou volbu soundtracku Dolly a neskutečně sympatickou řadu hereček od Danielle Macdonald přes Jennifer Aniston po Odeyu Rush, Bex Taylor Klaus i Maddie Baillio. Skvělo obsazené, hůře napsané. V rámci žánru vážně dobré, ale stejně až zbytečně moc předvídatelné a emoce ždímající. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, kde Will (Danielle Macdonald) roztrhne šátky při kouzelném triku, je skutečná. (ČSFD)

Reklama

Reklama