Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (499)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncept v ještě lepším obalu (hudba, kamera, režie, herci = orgáč). Bohužel si film trochu podráží nohy v závěru, kdy naruší tak pečlivě budovaný alegorický odkaz celého filmu. Kdyby nebylo této vady na kráse, bez váhání absolutní hodnocení, takhle bohužel "pouze" silné čtyři, přičemž stejně nadhodnotím, jelikož jak je zde u hororů zvykem (viz. Hereditary, Apostle nebo Ghostland), i tento je v mých očích podhodnocenej (jak prase). ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Výborné řemeslo, špičková muzika a výtečný námět, ale zato také notná dávka nefungujícího humoru a napětí. Vtípky jsou zde totiž tlačeny na sílu podobně jako v nejnovějších marvelovkách a spolehlivě zabíjejí téměř každou zajímavou nebo napínavou scénu. Ach jo… Paradoxem je, že nemám moc v oblibě snímky, při kterých si musím řadu věcí domýšlet a hledat skrytý význam a smysl, ale Us nám poskytlo takové množství odpovědí, že při vší té překombinovanosti a doslovném vysvětlování veškerý smysl absolutně postrádá. V tomto případě bych se tedy za ponechání více mystična a prostoru pro lidskou fantazii vůbec nezlobil. 6/10 ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy + čtvrtá za nečekanou vtipnost (přičemž jde o menší a šikovně umístěné fórky, které fungují naprosto bezchybně). Jinak se k tomuhle kočkopsovi neumím moc dobře postavit. Pokud ho člověk bere vážně (což by neměl), pak je samozřejmě celý děj enormně stupidní. Na poli metafor/satiry/alegorie/kdovíčeho mi zjevně něco částečně unikalo, což bez boje přiznávám. Výhodou je, že i díky tomu je celý film dost nevyzpytatelnou, napínavou a zábavnou podívanou, zvlášť pokud máte slabost pro mindfucky, jež se vás snaží přechcat. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Zajímavá parodie na koncept zombie apokalypsy, akorát místo zombies jsou tam zlí dvojníci. Nepochopil jsem to, protože to reálně žádnej smysl ani nedává, ale bavil jsem se náramně.... palec hore za tuhle geniální scénu, finále v backrooms a song Les Fleurs v závěru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NA CESTĚ STOJÍ NĚJAKÁ RODINA. KDO TO JE? JE TO RODINA. CO, BOJÍTE SE RODINY?.…“ /// Horor ve stylu „vraždí celá rodina“. Celkem povedenej, páč je krvavej a napínavej. Sice se nevyhnou kreténskýmu chování, ale není ho moc. Všichni čekáme na závěrečnou pointu a…? Fajn, ale jak se to vezme... Jordan Peele je rozhodně zajímavej filmař a já doufám, že mu nápady vydržej a nedopadne stejně, jako kdysi podobně nápaditej M. Night Shyamalan. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zastavila se u nás rodina v montérkách. A měli nůžtičky… 2.) Chcu parchantům ukázat bubáky. 3.) Thx za titule "need4seed". /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (50)

Zajímavosti (21)

  • Píseň, která se rozezní v čase 1:41:42, je směsicí klasické hudby s názvem „Pas De Deux“ od ruského skladatele Petra Iljičiče Čajkovskijho a rapové skladby „I Got 5 on It“ od rapového dua Luniz. (Mahriz)
  • Biblický verš Jeremiáš 11:11, který je přítomen skoro v celém filmu, zní takto: „A proto tak praví Hospodin: Hle, přivedu na ně neštěstí, kterému nebudou moci utéci. Tehdy budou volat ke mně, ale já je nevyslyším.“ (hansel97)

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama