Reklama

Reklama

VOD (1)

Přeživší vycházejí z úkrytu. (Disney+)

Recenze (54)

Nykrous 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný díl a jsem rád že mi to zase trochu ucelilo tuhle sérii. Stejně mě však ta pachuť neopouští. Ano mohl bych tu mluvit o prvoplánovosti, jednoduchosti a špatném propojování epizod (příjde mi, že oproti minulým sériím se teď snaží víc propojovat epizody, ale vůbec to nefunguje a je v tom hrozný bordel, protože v každé epizodě cítím, že to má být propojené a zároveň to stát samo za sebe, ale nedělá to ani jedno.), ale ten největší problém je v tom samotném srdci seriálu. Mando byl vždy jednodušší příběh, ale to v čem to bylo speciální byl vztah Grogua a Manda a v téhle sérii mi přijde, že se na to úplně zapomnělo. Grogua tam skoro nevnímám, je tam jen jako komicko-roztomilý prvek a i to jen občas a já se nemůžu zbavit pocitu, že kdyby v téhle sérii nebyl, tak by to bylo úplně jedno. ()

Bender0101 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší epizoda ze třetí série, ale... vše kolem IG-12 a "zapojení" Grogua do akce. Nepřekvapivé zasazení imperiální základny na Mandalore, aniž by o ní kdokoli věděl, nebo se zamyslel, že Interceptory na Kalevalu musely přiletět z nedaleké základny (Concordia/Mandalore). Střet Mandalorianů a Gideonova komanda, kdy první zmínění mají mnohem více zkušeností v boji proti nepřátelům ve zbroji, měli by mít lepší vybavení (které povětšinou nepoužívají), ale nejsou schopní oponenty efektivně zneškodnit. Obecně hloupost Mandalorianů, především Dina, Bo a Paze (jehož kanón bez problému prostřelí beskarovou zbroj), dostala hodně prostoru. Pazova oběť kvůli scénáři působí zbytečně a hloupě. Zajímalo by mě, jak mohl několik členů komanda vyřídit údery, když byl Mando po lepáku od rancora v pohodě. Chyb se dá v tomto díle samozřejmě najít víc. Sice jsme se dočkali propojení některých volných konců, ale v podobě nezbytného minima. ()

Reklama

66pepo66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príde mi, že je celkom škoda, keď Mandalorian kráča takou zvláštnou cestou. Buduje si svoj príbeh, ale v každej časti z neho načrtne iba malý kúsok. V zásade je to akoby tvorené štýlom cez kopirák. Každá časť ma maly utŕžil, ktorý pridá do hlavného príbehu niečo, no inak ide o nejakú záchranu ktoviekoho a ktoviekde. Keď to porovnám s Andorom, tak je to veľký rozdiel. Din Djarin sa v tretej sérii vo vlastnom serialy ocitol v úlohe zátišia. Postava, ktorá si získala fanúšikov a musela doslova v dvoch častiach zachraňovať, inak mizerný, seriál Bobba Fett? Grogu je taktiež doslova čisté krovie, ktoré sa len občas usmeje a vydá nejaký milý zvuk. Ja nebudem zapierať, že Bo-Katan som si veľmi obľúbil a keby vznikol spinoff, ktorý by mal hlavu a pätu, kde by bola hlavnou postavou, tak by som sa veľmi potešil. Ale oni jej v Mandalorianovi venujú hlavný screen tíme a doslova tu pôsobí tak, že tretia séria patrí v prvom rade iba jej. Vôbec sa nečudujem, že sa nájde veľa ľudí, ktorí túto sériu kritizujú. Aj keď som si doteraz užil každú časť a páčili sa mi, tak to nie je ono. Pritom tie postavy majú potenciál, len by to mal začať asi písať niekto iný ako Filoni či Favreau.  Ale nechcem iba písať iba o nedostatkoch. Tato časť bola naozaj vydarená. Páči sa mi návrat záporáka. Páčilo sa mi, že konečne pospájal útržky tretej serie do nejakej ucelenejšej podoby. ()

kesty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nechápem, ako môže ten seriál vyzerať tak luxusne. celé tretia séria Mandaloriana má neskutočný vizuál (za mňa lepší ako nová trilógia) a táto epizóda bola zatiaľ vrcholom. v úvode som krochkal blahom z obrovských Blade Runner vibes, pri "no no no" scéne som sa nahlas rehotal a v závere ma (ne)príjemne zamrazilo. a tá hudba!!! rozmýšľam, kedy naposledy som niečo takéto cítil vo svete Star Wars. a bohužiaľ si neviem spomenúť. kedy teda napáliť ten plný počet, keď nie teraz? ()

Kvajet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda by si za svoji akci zasloužila 3 nebo i možná, s přívřením oka, 4 hvězdy. To, co jí ale sráží, je úmorný patos, který se line celou epizodou. Nemůžu si pomoct, ale co scéna, to kýč a stereotyp, který z vás má dojit emoce. Jsem ale rád, že Mandaloriané i po těch letech odloučení, bratrovražd a nenávisti napříč kmeny sdílejí alespoň nejaké charakteristiky a hodnoty. Jen škoda, že jimi jsou mírné až velké mentální retardace a inteligenční body o hodnotě pokojové teploty. Nemůžu. Prostě ne. Nejchytřejší postava z celého seriálu je jednoznačně Grogu, protože ten aspoň neumí mluvit, což je vlastnost, kterou ostatní postavy bohužel dost často mají. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (6)

  • Když přilétají tři přeživší Mandaloriané na uvítanou, uvidíme zde dvě příjemná camea. Úplně vpravo můžeme vidět Charlese Bakera, který hrál Skinny Pete v seriálu Perníkový táta (od r. 2008), a prostředního Mandaloriana, kterého hraje Charles Parnell, jenž hrál admirála Warlocka ve filmu Top Gun (1986). (Veskoslav)
  • Poprvé se na obrazovce ukážou tzv. Imperiální komanda, která byla pouze v rámci „Star Wars Legends“. V rámci „Legends“ a zejména v knížce „Order 66“ to byly nástupnické jednotky republikových komand nejlepších klonů. Zde jsou spíše nová verze Imperial Super Commando. Je teorie, že Moff Gideon (Giancarlo Esposito) v této „tradici“ pokračuje a jeho elitní beskarem pokrytá komanda jsou ve skutečnosti klony. Návrh jejich zbroje vychází z původního návrhu pro Imperial Super Commando, které jsme mohli vidět v rámci seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014). (Veskoslav)
  • Ve stínové radě je druhý zprava Brendol Hux, kterého si zahrál Brian Gleeson. Je to otec generála Armitage Huxe z nové trilogie, kterého hrál jeho bratr Domhnall Gleeson. Brendon Hux měl na starost výcvik dětských kadetů, kdy inspiraci vzal z výcviku rytířů Jedi ještě z dob služby v republikové armádě, kde přímo spadal pod jedijské velení. Tento program pak sloužil i jako výcviková metoda Prvního řádu, který ji převzal a kdy unášel děti, z nichž cvičil vojáky. Tento osud potkal Finna, kterého hrál John Boyega v Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Veskoslav)

Reklama

Reklama