Reklama

Reklama

King Skate

  • angličtina King Skate (více)
Trailer

Obsahy(1)

Přilepit se k betonu. Vysvištět prostorem. Mít to všechno v pohybu. Skateboard! V šedi ČSSR 70. a 80. let něco úplně jiného, úplně nového. Láska na první pohled. Nekonečnej mejdan. Adrenalin. Kultovní postavy českého a světového skateboardingu v příbězích zlámaných kostí, nezlomných přátelství a divoké jízdy za svobodou uprostřed komunismu. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (102)

Olík 

všechny recenze uživatele

Kmenová retrospektiva z dob, kdy šla překližka s kolečky proti hlavnímu proudu. Skate, brusle, punk, přátelství, totalita, pivo za 2,5, rebelující pánové, nedepilované slečny….sport, který nebyl sportem. Co může podobný projekt nabídnout? Dobové záběry, vyjádření zainteresovaných…nazdar. Tohle přesně je King Skate….bohužel nic navíc. Černobíle záběry….díky za tuto nekvalitní vzpomínku. Slova pánů Formana, Pelikána, Thieleho, Váši….samozřejmě nemůže chybět kultovní postavička, která byla u každé zásadní události té doby, Honza Peterka….taky kdo už jiný. Ocenit musím i hudební podkres, který kombinuje the Clash s Markétou Muchovou, aniž by jste pochybovaly, že se jedná o něco nepatřičného. Ale stejnak to chtělo něco navíc….napadá mne třeba konfrontace se současnou generací nebo víc se zaměřit na současný život prkýnkových propagátorů. Bylo to fajn, atraktivní i pro nejezdící, ale spíš, než celovečerní snímek by se King Skate uplatnil jako jeden z dílů cyklu o subkulturách. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Skateboarding šel vždycky mimo mě,ale tenhle dokument mě chytil hned na začátku a pustil až na konci.Úplně z něj srší příjemná nálada a energie a i když většina “socialistických” skejťáků jsou už dnes pánové v letech,pořád jim to člověk věří.Hodně povedený kousek a palec nahoru navíc za soundtrack…80% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přístupný dokument (s nečekaným množstvím archivního materiálu a nadupaným písničkovým soundtrackem) přibližuje počátky skateboardingu v Československu za hluboké totality 80. let, kdy prkno pro mladé představovalo závan západní svobody, určitého úniku i punkové rebélie (ovšem žádného protirežimního hnutí, to ani omylem). Pěkně se zde podařilo zachytit pospolitost a kamarádství skupiny sportovních nadšenců lomeno adrenalinových šílenců – i po letech. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Film o mém mládí, zrození skatebordingu v ČR, zrození punku a nakonec konec totality. Pokud vás nadchnul německý 100% fake dokument This Ain't California, tak tohle naopak je 100% reálný český dokumet o tom co jsme prožili v socialistickém ČSSR. Je to dobře zhutněnej vzorek našich zážitků a pocitů zaznamenanejch díky kámošům, který nebyli líný a ještě ty naše eskapády stihly natáčet na filmový kamery. Díky za to! Dobový záběry jsou zhutněný zrychleným groteskovým tempem což je super pro diváky, ale pamětník by si to radši vychutnal pomalejc. Muzika je vybraná dobře. Závěr je mírně, ale fakt jen mírně patetickej, ale to neva ;D Natřískanká projekce ve skejtparku na pražské Štavanice přinesla divoké fandění a povyk během promítání a na závěr standing ovation po celou dobu závěrečných titulků. Po zbytek večera nám všem svítili oči. Co si víc přát. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Na tu (logickou) nekvalitu původních materiálů, které ještě neodnééés čas, a na tu občas trochu rychlejší střižnu, než by si zasloužilo, je to velmi povedené. Soundtrack nakopne; rozumím té kampani na českém kikstartéri nebo kde to bylo. Lednička na závěr je pecka. Stárnem, ale v duši zůstaneme mladí, možná se stínem parodie sebe sama... ale tohle je nám klukům přeci vlastní. Palec nahoru! [80%; 2018-09-22 Kino Světozor] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Důležitou osobou byl Vojta Kotek, který tvůrcům poskytl 130 GB archivních záběrů (což představovalo asi 25 hodin záznamu). (ČSFD)
  • Do filmu se podařilo zajistit výpovědi osmi vyznavačů skateboardingu, což byla zásluha Kateřiny Černé ze společnosti Negativ. (ČSFD)

Související novinky

Metronome Festival Prague je za dveřmi

Metronome Festival Prague je za dveřmi

16.05.2019

Metronome Festival Prague patří mezi tři největší hudební festivaly v České republice a mezi největší metropolitní festivaly v Evropě. Letos uvede světové hvězdy, jakými jsou například zpěvák… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

03.01.2019

Rok se s rokem sešel a přichází na řadu rozhodování o nejlepších filmech roku. Tentokrát je řeč o ryze domácích filmech a ke slovu se dostanou pro změnu kritici, dnes byly totiž čerstvě oznámeny… (více)

Reklama

Reklama