Reklama

Reklama

The Dare

Trailer 1

Obsahy(1)

Večer s rodinou se změní na Jayovu (Bart Edwards) noční můru, když ho neidentifikovaný muž unese z jeho domu a zamkne ho v suterénu se třemi dalšími vězni. V určitých intervalech maskovaný psychopat sestupuje do sklepa a střídá mučení. Situace se zdá beznadějná. Postupně si však oběti uvědomují, že příčina toho, co se děje, může spočívat v jejich minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (26)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nadprůměrná divácká spokojenost, takže po dlouhém váhání zaokrouhlím nahoru. Ale radši zdůrazňuju že "v rámci žánru". Ten, kdo se totiž hodlá příliš pitvat v zápletce, hledat věrohodnost v jednání postav a nebo logiku ve scénáři, ten jistě spokojený nebude. Ovšem jakožto nenáročný dospělácký večerníček po večeři před spaním je to naprosto uspokojivý materiál. První scénou ze sklepa samozřejmě ihned připomene sérii Saw, aby se pak už sice ubíral trochu jiným směrem, ale sadistické tortury si i tak něco užijete, nebojte. Ve vedlejší roli exceluje Richard Brake (ten chlap má vážně famózní držku), pár momentů stojí za zapamatování (kromě Brakeových výchovných metod třeba polykání ožiletkovaného švába nebo červ do oka) a "povinný" epilog '10 years later' potěší. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Režisér rozdelil film na dve časové línie. V minulosti - o malom chlapcovi, ktorého vychováva totálny magor, a v prítomnosti - o skupinke unesených, ktorí sa stretnú v akomsi kumbále a čaká ich mučenie. Akurát, že či to režisér chcel alebo nechcel, bolo mi už po pár minútach jasné, ako to vlastne je. Ku koncu som si už želal, aby sa to uzavrelo čím skôr, lebo keď už má hlavný hrdina možnosť toho imbecila odrovnať, a namiesto toho sa tam s ním donekonečna naťahuje, moja trpezlivosť pomaly klesá a začínajú nervy. Plus tá bodka na záver, tam sa to už utopilo v klišé. Ale aspoň film zaujme kvalitnou porciou násilia, a prehľadnosť scenára v tomto prípade neznamená nudu, takže na neznámu novinku, od ktorej radšej nič nečakám, je to úplne v pohodičke. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na tunajšie hodnotenie "diváka" som očakával ďaleko horší zážitok. Príbeh má svoj "zmysel", dvojitá dejová línia, kde tá z minulosti dokresľuje oprávnenosť konania záporáka, zas opodstatnenie. Pozdával sa mi hudobný doprovod, čo sa rozhodne nedá povedať o racionálnom správaní postáv, ktoré mi pripomínalo voličov OĽANO, ale aj tak, "The Dare" nepôsobí ako nejaká lacno spracovaná zábava za pár šuniek. Nie, toto nie je snímok, ku ktorému sa niekto po prvom vzhliadnutí opätovne vráti, no v rámci žánru o prejebanom psychopatovi, to zas taká ostuda nebola. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dvě linie filmu - jedna vysvětluje vznik nemilosrdného zabijáka, druhá pak už sleduje jeho bohulibou činnost na obětech uvězněných ve sklepě. Až časem si divák uvědomí, že vlastně sleduje baladu, kdy vina si žádá řádné potrestání. Jenže v baladách nemusí být tím nejhorším smrt (viz ty nejznámější - Svatební košile, Vodník či Polednice), jelikož větším trestem je žít s vědomím, co jsem napáchal. Gore přiměřené, nijak šokující, ale na vydloubnuté očíčko nakonec přeci jen dojde. Celkově bych dal 3*, jednu však musím přidat za vydařený odlehčený konec, který jako by vypadl ze série Pátek 13. Nemluvě o tom, že v rozhovorech dojde i na Freddyho.... Nejlepší je ale to, že jak děj postupuje, tak se možná přistihnete, že fandíte zabijákovi. Nic světoborného, ovšem na oddech jako jednohubka fajn. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Partička harantů, v dětství dopomohla k tomu, že maličký, statečný Dominik, skončil v rukou úchyla. Po 20 letech, dnes už velký a nabušený Domča si je všechny najde a chce jim všechno oplatit. Nevím, kdo se choval víc jako píčus, zda on, nebo ti unesení (vrah jim dá několik příležitostí ho sejmout a oni radši mrzačí sami sebe), čekal jsem větší dávku násilí i Gore, ale scéna s okem byla povedená (3*). Závěr byl klasický, klišoidní. Neurazí, nenadchne. (46. hodnocení) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama