Reklama

Reklama

Extase

  • Rakousko Ekstase (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eva, dcera velkostatkáře, se provdá za zámožného, ale o mnoho let staršího Emila Jermana. Již po návratu ze svatebního obřadu do luxusního pražského bytu pozná svůj omyl: manžel o ni jako o ženu nejeví žádný zájem. Senzitivní dívka trpí jeho chladem a staromládeneckým puntičkářstvím natolik, že se vrátí na otcův statek a požádá o rozvod pro nepřekonatelný odpor. Při koupání v rybníce se Eva seznámí s mladým stavebním inženýrem Adamem, pracujícím nedaleko na stavbě silnice. Muž je pravým opakem jejího manžela: vyhlíží sice robustně, ale chová se něžně. Za noční bouře jde dívka za ním do jeho domku a stane se jeho milenkou. Teprve nyní pozná milostnou rozkoš. Manžel dostane zprávu od soudu a rozjede se za Evou, k návratu ji však přesvědčuje marně. Na zpáteční cestě potká Adama a pochopí, o koho jde. Oba muži se zdrží ve venkovském hostinci, kam za Adamem přijede Eva... (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prečo sa mladučké slečny chcú vydávať za obstarožných troťkov, ktorý sú babráci, nemajú o svoju kvetinku záujem a ani im nestojí? Peniaze? Aby potom ľutovali a ľutovali hlavne v samotnom konci? Potom si vyhliadnu žrebca, ktorý má aspoň tých svojich, minimálne 16-17 cm a hruď na ktorú je možné položiť hlávku. Gustáv natočil romancu, ktorá svojou ideou nieje revolučná, ale ktorá hlavne pričinením formálnej stránky dá do pohybu (po)city. Dúfam, že práve tých divákov, ktorých sa to týka. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Film vynikající tou "nahou" scénou (nic není vidět) mne překvapil vygradanovonou scénou jízdy autem a topornými dialogy,kterých je ale minimálně.("Ty víš kdo byl on?"-jako mistr Yoda:) Dalším překvapením je závěrečná sekvence, kdy se film zvrhne do komunistické agitky. Komentář graduje a my vidíme polosvlečené muže na jejichž tělech se v záři slunce leskne pot. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Průlomový snímek, který má hned několik prvenství. Krom často zmiňované nahoty (ve snímku působí velice decentně, ani nepostřehnete, že by mělo jít o pohoršující hambaté scény) je to hlavně kompozice - důmyslné spojení hudby a obrazu a kombinace žánrů, kdy se mísí poetika s dramatem, ale zárověň se objevují i humorné prvky. K úspěchu přispěl zcela jistě výběr hlavních představitelů, kde na sebe hlavní pozornost bez pochyby připoutala mladičká Heda. Osobně mě zaujalo výtvarné zpracování s netradiční kamerou, která si dokázala pohrát jak se záběry kompozice, tak i se zaostřenými detaily. V jinak velice vyváženém díle působilo rušivě posledních budovatelských 9 minut, i když nutno přiznat, že ani těm nešlo nic vytknout po umělecké stránce. Ač šlo o zvukový snímek, byl natočen jako němý snímek s dodatečným ozvučením.                 Challenge Tour říjen 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších českých filmů vůbec. Jako každé dílo geniálně sebestředného režiséra balancuje na hraně dokonalosti i přílišné sentimentality ale ať už to je jak chce, má jedny z nejintenzivnějších scén v českém filmu. Z jakého jiného tuzemského filmu si vybavíte tolik originálních obrazů a skvělých nápadů? A zbytečně popisnou symboličnost je třeba chápat v kontextu doby vzniku, protože dnes by to doopravdy bylo právoplatně považováno za kýč. Zato z dynamiky rytmu a záběrování by si mohli současní čeští režiséři brát ponaučení. - - - Tohle je nutně film, který by se měl co nejdříve restaurovat do nějaké koukatelné podoby. Blu-ray by mu slušel neskutečně... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalšia povinná filmová čítanka, ktorú treba vidieť kvôli viacerým inovátorským záležitostiam, ale ktorá vo mne nevyvolala patričné emócie. Jednoduchý príbeh s jednoduchými dialógmi je vyrozprávaný trochu ťažkopádnym spôsobom, ale samozrejme film je zaujímavejší v jednotlivostiach. Najmä téma Extázy je revolučná, ja sa ale na tú ohromnú kontroverznosť, ktorá bude pripadať mnohým dnes už smiešna, pozerám tiež ako na takú dobovú zaujímavosť a ukážku toho, kam kinematografia vo svojej explicitnosti za tie roky dospela. Nie je to prvý feministický film, ale svojou témou a štýlom dodnes jeden z najdôležitejších. 70%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (52)

  • Gustav Machatý po úspěchu svého filmu Extáze odešel do zahraničí a v Československu už žádný film nikdy nenatočil. [Zdroj: extrastory.cz] (Duoscop)
  • Hedy Lamarr (Eva Jermannová) pri konkurze do filmu klamala o svojom veku. V skutočnosti mala len 17 rokov. (Raccoon.city)
  • Niektoré projekcie skončili fiaskom. Diváci žiadali naspäť vstupné a došlo aj na rozbíjanie zariadenia kín. (Raccoon.city)

Související novinky

Zlatého lva si odnáší Joker

Zlatého lva si odnáší Joker

07.09.2019

76. ročník prestižního filmového festivalu v Benátkách je u konce, a tak je na čase podívat se na jeho vítěze. A začneme rovnou u hlavní ceny Zlatého lva, kterého si nakonec odnáší chválené komiksové… (více)

Filmová ocenění benátského festivalu

Filmová ocenění benátského festivalu

26.04.2017

Nejstarší filmový festival a jeho ocenění je nyní už i na ČSFD. Festival v Benátkách patří mezi tzv. "Velkou trojku", kterou tvoří festivaly v Benátkách, Cannes a Berlíně. Založen byl už v roce 1932… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno