Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je vianočný deň, keď sa rodina Milgramovcov prebudí a nájde tajomnú čiernu látku obklopujúcu ich dom. Niečo mimoriadne sa deje priamo pred ich dvermi, ale čo presne? Priemyselná nehoda, teroristický útok či jadrová vojna? Po desivých argumentoch zapínajú televízor a zúfale čakajú na nejaké informácie. Na obrazovke sa objaví správa: „Zostaňte doma a očakávajte ďalšie pokyny“. (dixx)

(více)

Recenze (66)

borec999 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový, ale námetom a spracovaním veľmi zaujímavý horor z Veľkej Británie. Zasadený na Vianočný večer a do dysfunkčnej rodiny plnej ľudsky otrasných a nepríjemných postáv, vďaka ktorým je rodina rozvrátená už dávno predtým než sa niečo hororového stane. Bolo zaujímavé sledovať správanie sa postáv (či dajú prednosť vlastnému rozumu, dohadom a myšlienkam alebo budú slepo nasledovať pokyny autorít) a vývoj deja. Herecky slušné, nečakane podnetné na premýšľanie ohľadom viacerých tém a keďže podobne ako hrdinovia celý čas nevieme, aká je pravda ohľadom záhadnej čiernej hmoty i mierne desivé. Záver s efektami si možno tvorcovia mohli odpustiť, keďže tam bol už nízky rozpočet cítiť, no aj tak Await further Instructions zostáva originálnym hororom, u ktorého neľutujem, že som mu dal šancu. 70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mám neodbytný pocit, že o sci-fi prvek tady ani tak nešlo, i když si úvodní premisu bere z britské televizní Dětské hry nebo pozdější Kingovy Kupole. Ale že tvůrcům šlo o tom, poukázat na všechny britské neduhy ohledně multikulturalismu a poukázat na vyhrocených charakterech britských primitivů, jak jsou strašně netolerantní. Celé je to samozřejmě podané stylem ideologické agitky, kdy Indka je zde pojatá jako klaďas ze všech největší a nejchytřejší. Chvílemi je celé to pojetí až směšné. Myslím, že až tenhle film dostane do ruky Hřebejk, natočí remake o českých zaprdlých lůzrech z hospod, kteří nepřijímají migranty a pěkně jim to natře. Co se samotného tématu týče, už víme, že není nijak originální, takže záleží na věrohodném chování postav a na pointě. Pointu bych ještě jakž takž zkousl (SPOILER - televize jako náš hýčkaný, přitom nepřátelský mimozemšťan), ale stupidní chování postav vážně ne. Každá z postav představuje buď nějaké trauma, nebo nějakou ctnost, takže nemají vlastní charakter, a navíc, když dojde na situaci, nikoho nenapadne dát hlavy dohromady a hledat možnosti řešení situace, ale jen se všichni poměřují, kdo má větší koule. O nějakém pudu sebezáchovy minimálně po první smrti a useknutých prstech není ani vidu ani slechu. S tímhle běžte, milí tvůrci, do háje. Slabá hvězda za sice taky trochu omšelou, ale aktuální pointu. Btw, teď mne napadlo - SPOILER - fakt, když vám jde o uctívání, zabijete jako prvního svého největšího uctívače? ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaně solidní paranoidní/mysteriózní Sci-Fi horor. Příběh se soustředí na Britskou rodinu, která slaví vánoce rodinnou večeří, ale brzy jsou uvěznění ve svém vlastním domě neznámou silou a jediné informace poskytuje TV v místnosti " Await further instructions". Jedná se o mimozemskou invazi či teroristický útok, to neví divák ani hlavní hrdinové a to je na tom to nejlepší. Atmosféra houstne, rodina propadá paranoii a bylo překvapivé jak rychle se obracejí proti sobě. Místy nečekaně drsné a atmosféricky dusné, v závěru příjemně Carpenterovsky osmdesátkové. Za mě spokojenost. Tyhle malé levnější snaživé a originální horory občas překvapí. 70% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle lovecraft horory, s nulovým budgetem a pár herci. Ovšem pointu zde absolutně nechápu. Že lidi jsou příliš ovlivňovaný televizí a novinama? Myslim si, že i herci jsou ještě v pohodě. Předně hlavní dvojce. Ale ta rodina..takový odporný rasisti, primitivové, vypatlanci a idioti bez charakteru, mozku, nějak jsem si přál, aby to tam celé vychcípalo. Což pravděpodobně není dobrý, obzvlášť u hororu. Ta blondýna je teda fakt rakovina a mít takovou sestru, tak se od rodiny distancuju na kilometry. Skutečně, ty postavy jsou fakt na hovno a rasistickej dědek tomu nasazuje korunu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Postupne gradujúca, vzťahová "drama", zaobalená do neobyčajne originálneho "konfliktu", ktorá nečakane solídne, zaujme najmä svojim námetom. Nič iné, divák očakávať nemusí, lebo nič iné - ani nedostane. Ako niečo, s čím sa človek len tak ľahko nestretne, "Await Further Instructions" poteší. No filmom, ktorý by mal "navždy" utkvieť v pamäti, sa zrejme (nikdy) nestane. Záver je už celkom slušná, béčková, sci-fi absurditka, a tak to priemerné hodnotenie - asik plne zaslúžené. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama