Reklama

Reklama

Zapadákov

  • Česko Badlands (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1959, Kit (Martin Sheen) zavraždil několik lidí a jeho nová přítelkyně Holly (Sissy Spacek) byla při tom. Aby unikli trestu, prchají přes Jižní Dakotu a Montanu a předstírají, že se nic nestalo. Pocit viny je však příliš velký a dokáže pronásledovat na každém kroku. Zapadákov je první ze tří významných filmů scenáristy/režiséra Terrence Malicka (Nebeské dny, 1978 a Tenká červená linie, 1998) inspirovaný skutečným, děsivým příběhem vraždění na americkém středozápadě roku 1958. Malick nápaditě proměňuje příběh do provokativní studie lidí odcizených od běžného života. Krásně natočený a nezapomenutelně zahraný, to je filmová pouť Zapadákovem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

H34D 

všechny recenze uživatele

Okouzlující poetika venkova a malebné Malickovy záběry, toť hlavní devizou tohoto skromného snímečku o nevšední lásce. Seznámení se dvou protagonistů a počáteční rozvíjení jejich vztahu dokáže i navzdory svému vesnickému "buranství" pohladit, ovšem následný zlom nepůsobí přiroženě a celé vraždění dle mě není z psychologického hlediska řádně obhájeno. Charakteru Kita chybí jiskra, či naopak mrazivý pohled v očích, nevěřím mu polohu zamilovaného, ani vraždícího muže. Film se s přibývajícími mílemi na cestě stává jednodušším a povrchnějším, po dobrém rozjezdu zůstávám neuspokojen. 6/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Extrémne nezáživne podaný snímok, kompletne postavený na úvahách mladej devy, myslením mimo reality, ktorej pohľad na život spĺňal tie najprimitívnejšie kritériá. Táto forma spracovania by mi nijak mimoriadne nevadila, keby nebola doslova jedinou, a hlavnou formou, ako prezentovať veškeré myšlienky filmu. V dnešnej dobe už mizerne pôsobiaci thriller bez emócii, s katastrofálnym strihom teda nijak extra neohúril, a mňa doslova zaráža, to závratné hodnotenie. Nebavilo .. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto sa tak často nevidí. Chlapec bez emócií ... kto mu zavadzia, ten ide. Dievča síce rozumné, ale strašne naivné. Oni vlastne chceli žiť svoj život pekne osamote v symbióze s prírodou. Chyba lávky, že sa im ostatní priplietli do cesty. Ak domček na strome bol tiež podľa skutočnosti, tak klobúk dole. Herecké výkony super ... skvelo vyzerajúca Sissy a úžasný James - Martin - Dean boli veľmi prirodzení. Hudbu a kameru chválim. 3,5* ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Malick zfilmoval tento cynický příběh až příliš cynicky, takže Kitova emoční prázdnota je bohužel transformována do divákovy emoční prázdnoty, což je u takového filmu jen těžko akceptovatelné. Zábavu si tady moc neužíváme (jako u zde zmiňovaných Takových normálních zabijáků), takže bez jakéhokoliv pocitu pohoršení na Badlands asi velmi brzo zapomenu. 69% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nebojte sa, mám všetko premyslené..." To sú slová novodobého Jamesa Deana, ktorý zbalil dievča a urobil jednu blbosť. Potom ďalšiu a ďalšiu a na úteku sa z nich stal dvojka podobná tej najslávnejšej -Bonie a Clyde. Iba podobnej, pretože ona si neskôr začína uvedomovať, že by z toho bolo dobré vycúvať. M. Sheen bol zvolený správne. Má v sebe kus tej rebélie J. Deana i tú nepredvídavosť, pre ktorú je jeho postava i film celkovo tak zaujímavý. Pobaví záver,v ktorom ho všetci policajti majú za skutočnú hviezdu. "Kto chce môj zapaľovač, kto chce môj hrebeň?" Film je zaujímavý nielen svojím príbehom, ale i vtedajším prístupom T. Mallicka, ktorý sa v posledných rokoch akoby rozhodol, že všetky jeho filmy budú minimálne atmosférou rovnaké. 80%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (30)

  • Herec, který měl hrát muže zvonícího u boháčových dveří, se neobjevil, a tak ho režisér Terrence Malick zahrál sám. (Vampireman)
  • Na konci filmu vojáci používají pušky M14 a M16, ale ty americká armáda schválila až v roce 1962. (J.A.K.)
  • Kit (Martin Sheen) a Holly (Sissy Spacek) prchají postupně v těchto vozech: Mercury Coupe ročník 1951, Studebakeru Champion Starlight De Luxe z roku 1949 a v Cadillacu Series 62 Hardtop Coupe ročník 1959. (J.F.B.)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Reklama

Reklama