Reklama

Reklama

Posedlost

Trailer

Obsahy(1)

Stephen Fleming (Jeremy Irons), dobre situovaný muž, člen vládneho kabinetu žije naplnený rodinný a profesionálny život. Jeho manželstvo s Ingrid je vyrovnané, až do chvíle, keď sa zoznámi s Annou (Juliette Binoche), priateľkou svojho syna Martyna. Vzplanie v ňom neovládateľná vášeň a je schopný urobiť čokoľvek, aby bol s ňou. Posadnutosť Annou Stephena tak pohltí, že nie je schopný a ani ochotný ničivý vzťah ukončiť. Keď Anna Stephenovi oznámi, že ju Marty požiadal o ruku a ona súhlasila, zhubný milenecký štvoruholník sa blíži k nevyhnutnej tragédii. Anna zostáva mimo, no Stephen a jeho rodina zaplatia krutú daň. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

misterz 

všechny recenze uživatele

O tom, čo sa stane, keď sa dostane temná živočíšna vášeň človeka na povrch. Alebo tiež o tom, čo sa môže stať keď má chlap permanentne odkrvený mozog. O jeho osude potom môže rozhodnúť aj jedna malinkatá náhoda... Čo sa týka postavy J. Ironsa bol som celkom spokojný, myslím že to zahral výborne, mierne v rozpakoch som skôr z J. Binoche, ktorá mi prišla podstatne menej uveriteľná a reálna. Navyše pár vecí okolo nej bolo povrchne vykreslených. K jej postave som si teda hľadal cestu ťažšie. Záver mi ale prišiel dramaticky pekne urobený, zdrvujúci a k úplnému koncu aj s peknou myšlienkou. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Chladná a upjatá posedlost se zvířecími prvky - jak jsem čekala... Juliette Binoche nemám ráda, ale snažím se být nezaujatá a přitom doufat, že ji "přerazí" Jeremy Irons, případně mu ještě někdo z přítomných helfne, což se ukázalo být marným přáním, vzhledem k obsazení nedochůdčete Gravese. Ale zpět k Juliette, která jen stvrdila dojem, který ve mně filmové Francouzky vzbuzují - mám z nich pocit, že fungují pouze jako múzy, přízraky, výstavní exponáty, případně bytové doplňky než jako skutečné ženy a v této poloze jsou k dispozici snad jen jako konverzant k nóbl večeři či uhrančivá fatálka na odvážnou postelovou scénu... No nic, to jsem trochu odbočila. Shrnu to - víc vzruchu by skutečně neškodilo, Irons - slušná hra ksichtem, hudba - příjemná, jako bych slyšela L'eté indien ve zpomaleném aranžmá, šumné interiéry i exteriéry a status "když musíš, tak musíš"... akorát že ve spojení bez přítomnosti hliníku, který byl následován i ostatními chemickými prvky... do Humpolce, předpokládám. ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi ten pronikavý pohled Jeremyho Ironse. On nemusí vůbec promluvit, jeho oči okamžitě prozradí na co a na koho právě myslí. Líbí se mi jak pronikavě sjíždí Juliette Binoche a ona ho nechá klidně a dlouho tím pohledem na sobě viset. Snažila jsem celý film dostat do její hlavy abych pochopila proč se rozhodla ublížit tolika lidem najednou. A proč on nedokázal být silný když doma měl milující půvabnou manželku. A přitom je to tak prostý. Spalující vášeň a posedlost tím druhým, tohle se nedá vždycky uhlídat. .................."Člověk se stáhne do sebe za neuvěřitelně krátkou dobu. Bloudil jsem a na konci cesty jsem zakotvil sám v sobě. To co nás skutečně utváří je nepochopitelné,nějak nepoznatelné,oddáváme se lásce,protože nám dává pocit zvláštního vzrušení a vytržení,nezáleží na ničem,ani jak to skončí."................... ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Chirurgický presný rez a zásah do mojich najvnútornejších a najcitlivejších zón. Cielene chladné herectvo J.Binoche a J.Ironsa ani na chvíľu nevzbudzuje náznak sympatií smerom k ich postavám, pričom tragickosť tejto krátkej fatálnej epizódy je najviac viditeľná na ich najbižších (vynikajúca M.Richardson). Kongeniálne fungujúci mix režisérskeho kumštu, minimalistickej hudby Z.Preisnera a hereckej istoty. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Špičkové drama, prodchnuté erotickým nábojem od začátku, až do konce. Jeremy Irons je herec "par excellance" a umí zahrát přesvědčivě záletného manžela, milujícího otce, ale třeba i smyslů zbaveného muže (to vše v jedné roli). Juliette Binoche opět okouzluje svými půvaby a spolu s Ironsem překvapuje i odvážnými milostnými scénami. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Paříži (Francie) a Londýně (Anglie, Velká Británie). (BMW12)

Reklama

Reklama