Reklama

Reklama

Bájní tvorové: Dračí hrobka

  • Velká Británie Legendary: Tomb of the Dragon (více)
Trailer 1

Travis spolu se svým týmem cestuje do Číny, aby tu našel něco, co nemělo nikdy existovat... Známý biolog Travis Preston se dozví, že v Číně žije ohromný ještěr, který zabíjí místní obyvatele a dělníky z nedaleké stavby. Jeho úkolem bude obrovské zvíře najít a poté odchytit. Firma, která u jezera staví, si však najme profesionálního lovce a zabijáka Harkera. V jeho týmu působí i čínská bioložka Zengová, která přeběhne do Travisova týmu. Vědcům se brzy podaří dokázat, že v jezeře je víc ještěrů. Najdou i skalní sluji, kde žijí. Uvnitř objeví mládě, které uspí. V tu chvíli tam přichází Harker a chce malého ještěra zabít. Strhne se mezi nimi rvačka. Do jeskyně se nepozorovaně připlíží starý ještěr a bojující lidi napadne. Harker je zabit a Travisovi a jeho lidem se podaří na poslední chvíli uniknout... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (67)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Kryptozoolog Travis Preston (Scott Adkins) se s týmem vydává na expedici do Číny, aby odchytil přerostlou "ještěrku", která má na svědomí několik lidských životů. Druhá konkurenční expedice vedená lovcem Harkerem (Dolph Lundgren) jí chce zabít... Mezi Adkinsem a Lundgrenem dojde pouze ke dvěma konfrontacím v podobě facky v první třetině a přetahování se o pušku v jeskyni na konci a to je pro jakéhokoliv fanouška akce a obou pánů hodně málo k lepšímu hodnocení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když jsem si myslel, že nejsem Adkinsův fanda, tak musím říct, že už mi ten jeho obličej natolik uvízl v hlavě, že se na ty jeho filmy i docela těším. Navíc film, kde hraje i Dolph Lundgren, to je něco, co bych si nechtěl nechat ujít. K tomu všemu tady jde o zvířata, která by neměla žít, a ke všemu jsou animována strašnými digitálními triky. Je to špatné, je to klišé na klišé, ale stejně je to taková strašná zábava, že to prostě dáte. Anebo se na to ani nebudete dívat. Docela jsem se bavil, takže proč ne. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tyhle ty céčkové dobrodružné braky musí výborně sloužit jako pračky peněz, jinak si nedokážu vysvětlit jejich každoroční enormní počet. S kvalitou jsou totiž dost na štíru, většina z nich nám nabídne jen otřesné digitální efekty a ve většině případů se vždy objeví i nějaká ta známá tvář. Tento film je toho zdárným příkladem a splňuje všechny mnou popsané kritéria. Přestože těmito kousky dost pohrdám, nedokážu je prostě jen ignorovat a prostě si je musím pustit. Docela dobře se u nich totiž relaxuje a málokdy je vidím celé hned napoprvé. Zápletka jako taková je dost naivní, ale začátek mě docela mile překvapil. Obrovský digitální medvěd totiž nevypadal zas až tak hrozně a byla velká škoda, že se celý film netočil jenom okolo něho. Přece jenom byl oproti obrovským ještěrům hotovým krasavcem. Eric Styles však není úplný břídil a dokonce jsem několikrát zaznamenal i několik pokus vytvořit alespoň trošku toho potřebného napětí. Sice se mu to moc nedařilo, ale alespoň děj lépe odsýpal. Na můj vkus tu totiž bylo zbytečně moc dialogů a ukecaných scén, bez kterých bych se klidně obešel. 30% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Angazovat do dobrodruzneho filmu kombinujucim koncept Jurskeho parku a Indiana Jonesa ludi ako Scott Adkins a Dolph Lundgren je napad urcite nezvycajny. Ale je to zaroven aj napad stasny a prinosny? Absolutne nie. Obaja totiz v tomto zanri posobia viac cudzo, ako samotna prerastena jasterka z davnych dob v sucasnosti. Adkins ztazka zvlada co i len trocha zlozitejsie emocie, Lundgrena si uzijete aspon vdaka jeho mimoznosti, ktory si celu tuto zvrhlost aspon zvrhle uziva. A hoci maju medzi sebou jeden vzajomny suboj, Adkins v nom a v celom filme nepredvedie absolutne nic zo svojho umenia. Najvacsia tragedia prichadza ale s uvedomenim, ze producenti tento film uviedli ako "prvy z planovanych celkovo 6 filmov na temu krypto-zoologie". ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Nevím proč, ale já jsem nečekaně spokojen. Samozřejmě si nepřeji, aby moji oblíbenci a béčkaři Dolph Lundgren a Scott Adkins se pokaždé upisovali do tohoto dobrodružného žánru, ale když je to jednou za čas, tak proč ne ? Je sice pravda, že tu nemáme žádný souboj, krom konečné menší pranice mezi Adkinsnem a Lundgrenem, která nestála za nic, ale neva. Beru tento film jako výjimku a odpouštím jim to. Prostě od začátku mě to chytlo. Taková odreagovací a klidná záležitost, která mě bavila od začátku do konce - k tomu dva oblíbenci. Adkins měl dobrou postavu, zahrál to tak jak umí vždy. Lundgren mě zde bavil snad nejvíc. Sice svou roli nedotáhl tak jak bych si představoval, ale ty jeho úšklebky, jeho povaha ve filmu – to se mu jako vždy povedlo. Nějaká akce ? O tom film přece není. Nebylo to do žánru vůbec ani přehnané, že by tady bylo velké množství příšer atd. Natočeno to bylo jednoduše a na poměry béček celkem slušně. Samozřejmě by to mohlo být ve všech ohledech lepší. Už jen tím, že mohla být nějaká akce a souboje, ale holt to bylo jinak. Takže jednou za čas když se něco podobného natočí, tak proč ne. Nuda zde rozhodně nehrozila. Hudba se celkem povedla. Co k tomu víc dodávat ? Na hraně mezi třetí a čtvrtou hvězdou. Přiklonil jsem se k té čtvrté. Ještě si to někdy shlédnu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama