Reklama

Reklama

Muž ze Západu

  • Česko Člověk ze Západu (více)

Link Jones jede do vzdáleného města, aby nalezl vhodnou učitelku do školy v nevelké osadě Fort Worth, jejíž obyvatelé vybrali peníze na její najmutí. Při cestě vlakem je však okraden zloději. Brašna s šesti sty dolary pro něj má větší význam, než je ochoten komukoliv připustit. Je spojena s obhájením jeho spolehlivosti a osadníky do něj vložené důvěry. Proto se okamžitě pěšky vydává po stopě neznámých lupičů, kteří unikli na téměř neobydlené území. Po cestě se k němu připojí ještě barová zpěvačka Billie Ellisová, rovněž okradená pasažérka z vlaku. Ironií osudu Jones brzy narazí na skupinu mužů, s nimiž jej před léty mnohé spojovalo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Foma 

všechny recenze uživatele

Řek´ bych, že typickej Mannův western, docela drsnej, a hlavně opravdovej, neni v něm nic moc nadsazený, záporáci jsou opravdový hovada, od kterejch se nedá nic dobrýho čekat. Například i rvačka mezi Cooperem a jednim z banditů je tak realistická, daji si pár ran a jsou z toho vyřízený, jak by to nejspíš vypadalo ve skutečnosti. Zajímavá je postava karetního hráče, která prodělá zajímavou proměnu. Jinak moc pěkná krajina, což se mi vždycky u westernů libí, Cooper hodně charizmatickej a dáma, i když životem protřelá, velmi krásná, na těle i na duši. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate klasický, nijak nevybočujúci western, ktorý sa môže v záplave podobných snímok ľahko stratiť. Mňa dostala záverečná pasáž, ktorá aj určila moje záverečné vyššie hodnotenie. Podobne ako pri Mužovi z Laramie dávam v priemere o jednu hviezdu vyššie hodnotenie, ako tunajší priemer. Viac som od Manna zatiaľ nevidel, mám pocit, že jeho filmová reč by mi bola blízka aj pri ostatných filmoch. V starých westernoch sa končili prestrelky v opustených mestečkách, v súčasných akčných filmoch v opustených továrňach a skladoch. Sympatickejšia mi je tá prvá možnosť. Mann rieši koniec starých zločineckých gangov a túžbu osamelých chlapov po klasickej rodine. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

Mno teda. Cooper, když se naštval a bušil do borce jako by to byl pytel brambor a on z něj chtěl udělat pyré, začal z něj strhávat šaty jak jablka na podzim a pak ho málem uškrtil, jak přívod vzduchování k rybičkám. To byl pořádnej amok. Film je dobrej a dobře se sleduje, bohužel Gary si svůj první gunbelt zapne až po 1 hodině 21 minutách a 33 vteřinách, pak to ovšem stojí za to. Krásná přestřelka v Lassoo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem dostal chuť na western. Nechtěl jsem žádnou ultra klasiku s Waynem ani nic sedmdesátkového s Bronsonem. Něco mezi. A tak když TV nabídla toto rozhodl jsem se i díky Garymu do toho jít. Cooper mi ve filmu připadal starý a unavený. Možná to byla jeho role, ale já moc na jeho mladická pistolnická léta nevěřil. Vůbec mi to celé přišlo místy takové herecky naivní ať už šlo o pěstní souboje či závěrečnou přestřelku se strýcem. Všechny ty náznaky ran a pády ač bylo zřejmé, že se pěst protivníka ani nedotkla... Halt stará kaskadérská škola. Co bylo úýasné byly ty americké pouštní scenérie. Nádherná krajina! A užíval jsem si i ten vlak do Texasu. Rozvleklost mi ani tak nevadila, ale celá ta zápletka byla taková zvláštní... Ale i tohle jsou dějiny USA. Pistolníci, loupeživé bandy, bitky na pomezí Mexika... Dávám za 3 měšce s penězi. * * * ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Western jak má být....špatná minulost hl. hrdiny Linkse Jonese, který se shodou náhod dostává k bandě, se kterou před lety loupil, vraždil a byla pro něj jedinou rodinou....navíc se do něj zamiluje zpěvačka Billy....zkrátka klasický western - napínavý, zajímavý příběh - dnešní western by vypadal jinak..k tomu ještě sympatický Gary Cooper.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Gary Cooper v roli Linka Jonese statečně dělal své jezdecké scény na koni i přes fyzickou bolest, která se dostavovala v důsledku autonehody, kterou před lety utrpěl. (Mol)

Reklama

Reklama