Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vypráví skutečný příběh Ashrafa Marwana (Marwan Kenzari), který byl v 60. letech minulého století zetěm egyptského prezidenta Násira a poté zvláštním poradcem a důvěrníkem jeho nástupce Anvara Sadata, zatímco současně pracoval pro izraelskou zpravodajskou službu jako její nejcennější "deviza". Natočeno podle amerického bestselleru The Angel: The Spy Who Saved Israel od Uriho Bar-Josepha. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

dunbar 

všechny recenze uživatele

Čudujem sa nízkemu počtu hodnotení a ešte viac nízkym hodnoteniam. Je to mimoriadne zaujímavý vhľad do turbulentných udalostí na začiatku sedemdesiatych rokov o ktorých mnoho ľudí v našich krajinách v dnešnej dobe ani netuší. Natočené dostatočne dramaticky na politické affairs. Špionážny film z reality bez superhrdinov typu 007. Za mňa vynikajúce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že ač je tento film pro mě příběhově a herecky na první pohled nepostřehnutelný, tak jsem byl poměrně mile překvapen. Stylizované špionážní drama z prostředí Egypta a Izraele. Téma je hodně zajímavé, pro mě naprosto neznámé, průběh je sem tam, jak to u špionážních dramat často je, chvílemi dost zmatečný, ale závěr to dokonal a donutil mě jednu hvězdičku přidat. Být špion, dvojitý špion a dobrý špion a dobrý dvojitý špion, to je holt rozdíl. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Procesní špiónština, která někomu, kdo se příliš nevyzná v historii blízkovýchodní kotlíku mezi, může zamotat hlavu. Mě to ale docela bavilo. Film začíná krátce před smrtí prezidenta Násira a Marwanův osud vlastně sleduje jen mezi lety 1970-73, tedy od naverbování Mossadem po Jomkipurskou válku. Pro vykreslení charakteru hlavního hrdiny tedy příliš prostoru nebylo, ale tvůrci se s tím popasovali celkem slušně. A líbil se mi i fakt, že i přes určité růžové brýle, se kterými se Vromen a spol. na Marwana dívají, se nevyhnuli skutečnosti, která ho vedle ke spolupráci s izraelskou rozvědkou. Povedla se i sedmdesátková atmosféra a pochvalu zaslouží i herci. Mínusem je kolísavé tempo a občasné fauly na špionské procesy, ale dalo se to přežít. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že mi je celý spor medzi semitskými a hamitskými kmeňmi v celku ukradnutý, tento špionážny thriller ma príjemne prekvapil. Dobré rozdelenie tempa, kvalitne navodená atmosféra začiatku 70. rokov, k tomu korešpondovala hudba i dávka napätia. Len tu netreba očakávať nejaké akčné preteky alebo Jamesa Bonda. Realita je totiž trochu o niečom inom ako o strieľacích perách či dáždnikoch. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Špionážní film o zeťovi legendárního egyptského prezidenta Násira, který se stal agentem Mossadu. Výpravné, solidní tempo, technicky a herecky první liga. Tenhle film jsem našel v seznamu nějakého jůtubera jako jeden z pěti nejlepších filmů s tematikou Mossadu a po shlédnutí s tím asi můžu souhlasit. Není to žádný akční film, ale relativně realistický film inspirovaný skutečným osudem Ashrafa Marwana dvojitého agenta, kterého vyznamenali obě strany. ()

Reklama

Reklama