Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (204)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ona to není až taková řachanda, jak to může vypadat na první pohled, jistě vtipných momentů se ve filmu najde dost, ale právě ta pointa, že konzum je dneska náboženství společnosti, to mě zahrálo na citlivou strunu a já si říkám co je věc proti zážitku ovšem vrcholem je, když vidím v naší zemi nespokojenost u lidí, co maj od bydlení přes dvě auta a x značkových věcí všechno, úplně všechno a stejně neumí být šťastný a toho se film dotýká opravdu velmi citlivě s nadhledem, ale přitom úderně. Jo Němci, ty jsou spolu s Polákama v současné době kinemetografický vrchol světa. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* zajímavých, originálních a podnětných komedií vzniká čím dál míň, tak jsem rád za každý dobrý tip. A zrovna tato se mi trefila do vkusu. Sice to není úplně jednoznačná komedie a kromě romantiky v ní najdete i vážnější momenty, což není na škodu. Kupodivu není ani moc předvídatelná, tak nebyl čas se nudit a navíc herecká dvojice je docela sympatická. Takže za mě jí dávám palec nahoru a vyhoupla se přes hranici 4 hvězdiček a doporučuji. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"To ti někdo odebral lebeční kost a nasral ti tam?" Aj takéto kúsky rozosmejú v príjemnej komédii. Trochu nevyváženej z hľadiska humoru, ale stále príjemný zjav s malou dávkou romantiky s šerednou Nemkou a veľkou dávkou priateľstva. Páčila sa mi myšlienka konzum vs sloboda, kde asi zahrala aj propaganda zelených, ale tu s nimi súhlasím. Asi sme naozaj príliš zamestnaní materiálnymi vecami, ktoré z nás robia otrokov. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý nápad - kolik věcí vlastně skutečně člověk potřebuje? A činí ho vlastnění mnoha věcí šťastným, nebo je jen otrokem reklam a vlastních děr na duši? - ale podaný tak divně. Ti dva věčně nahatí chlapi mi časem lezli těžce na nervy, bo nejsu teplóš, ale autor asi jo, a celé to mileniální vyznění, které s vaničkou spláchne i dítě, to mne dost naštvalo. Jako by totiž existovali jen bohatí a chudí, a nic mezitím. Buď máte moc peněz, nebo bankrot. Víc by mne potěšilo, kdyby film šel víc do hloubky, protože takhle vypadá jak předem předvídatelná pohádka, která plave po povrchu, a tam, kde by pod povrch jít mohla, přešaltuje na skopičiny. Vlastně ani nejsou představeny různé možnosti, co by člověk mohl chtít za věci. A možná by mne i víc potěšilo, kdyby se nezačínalo od nuly, ale prostě si měli vybrat na měsíc předem sto věcí, a k tomu by docházelo k zábavným i filozofickým situacím u přemýšlení, co jo, a co ne, nebo že by vybrali úplně nepodstatné blbosti, asi jako když moje žena balí na dovolenou, o nichž by později zjistili, že jsou jim v reálu k ničemu. Takhle je to promarněný nápad v povrchním a nic nedávajícím provedení. Jo, a jinak se ti dva pánové fakt chovají jak puberťáci, ale ne jako dospělí. A film je po polovinu delší, než by měl být. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin od německé produkce, který dává prostor k zamyšlení každému z nás v dnešní moderní a uspěchané době! Nevinná sázka v opilosti, kterou vezmou jejich kolegové vážně vyústí druhý den v realitu bez věcí. Dva dobří přátelé Toni a Paul se ocitnou po večírku nazí ve svých vystěhovaných bytech, kdy si každý následující den mohou vzít jednu věc zpátky. Sázka platí na následujících sto dní a kdo nevydrží prohraje a jeho polovinu financí získají zaměstnanci firmy. To je dostane občas do vtipných situacích, ale i k zamyšlení sami nad sebou, když příjdou o to nejcenější o sebe! 65% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Režisér, scenárista a hlavný herec Florian David Fitz obsadil do hlavnej ženskej úlohy Miriam Stein, pretože s ňou už nakrútil road movie Cesta tam (2014) a podľa neho ho presvedčila, že má v sebe „úprimnosť a prirodzenosť“ potrebnú pre túto rolu. (Arsenal83)
  • Hlavná časť natáčania sa odohrala od 27. februára do 30. apríla 2018 počas 35 natáčacích dní v strednom Nemecku, najmä v Berlíne a Brandenbursku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama