Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (204)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tohle si někdy musím zahrát! Jen co najdu spoluhráče, nadělám v práci sto dnů a přesvědčím je, aby mě nevyhazovali, až uviděj, jak nahatej běhám po městě. Ty moralistický kecy mně k tomu moc neštimovaly, ale vem to čert, ono bylo fajn mít čas si chvíli odpočinout od smíchu. Chválit teď Němce za dobrej film je nošení dříví do lesa, tak si to protentokrát odpustím, protože začíná podzim a dřevo je potřeba u nás v obejváku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý nápad - kolik věcí vlastně skutečně člověk potřebuje? A činí ho vlastnění mnoha věcí šťastným, nebo je jen otrokem reklam a vlastních děr na duši? - ale podaný tak divně. Ti dva věčně nahatí chlapi mi časem lezli těžce na nervy, bo nejsu teplóš, ale autor asi jo, a celé to mileniální vyznění, které s vaničkou spláchne i dítě, to mne dost naštvalo. Jako by totiž existovali jen bohatí a chudí, a nic mezitím. Buď máte moc peněz, nebo bankrot. Víc by mne potěšilo, kdyby film šel víc do hloubky, protože takhle vypadá jak předem předvídatelná pohádka, která plave po povrchu, a tam, kde by pod povrch jít mohla, přešaltuje na skopičiny. Vlastně ani nejsou představeny různé možnosti, co by člověk mohl chtít za věci. A možná by mne i víc potěšilo, kdyby se nezačínalo od nuly, ale prostě si měli vybrat na měsíc předem sto věcí, a k tomu by docházelo k zábavným i filozofickým situacím u přemýšlení, co jo, a co ne, nebo že by vybrali úplně nepodstatné blbosti, asi jako když moje žena balí na dovolenou, o nichž by později zjistili, že jsou jim v reálu k ničemu. Takhle je to promarněný nápad v povrchním a nic nedávajícím provedení. Jo, a jinak se ti dva pánové fakt chovají jak puberťáci, ale ne jako dospělí. A film je po polovinu delší, než by měl být. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie, která sice občas uklouzává do nějakých klišé, ale odpustitelných. Celý námět je neotřelý a dobře rozehraný do celých 2 hodin a vlastně tam celkem funguje i ono "morální poselství," na které u komedií bývám spíše alergický. Dost tomu pomáhají oba kluci, který jsou fakt mega sympaťáci a jeden z nich zdatný zřejmě i za kamerou. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý nápad na scénář, líbí se mi srovnání 4 generací na začátku (57, 200, 650, 10 000! věcí), život není o věcech (a štěstí už vůbec ne).... "A z čeho budete žít? Člověk moc nepotřebuje, mami." Ze začátku jsem si říkala 2 narcisové, no to bude teda něco, ale nakonec fajn spíše hodně fajn. Velmi aktuální téma - konzum, závislost na nakupování, dluhy, jak skutečně funguje byznys, manipulace. Sama jsem překvapena, ale nemohu jinak než zaokrouhlit na plný počet. ;) Film, který rozhodně stojí za shlédnutí a především za zamyšlení, inspiruje. Přináší velmi zajímavý pohled na dnešní svět, vztahy, hloubku a priority. Jsme to opravdu my, kdo ovládá věci nebo věci ovládají nás??? Navíc těch momentů, kdy jsem se opravdu pobavila, zas nebylo až tak málo ;) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Konzumní způsob života nás jednou zcela pohltí, takže kvituji s povděkem každý pokus s tím něco udělat nebo na to alespoň upozornit. Přestože se komediálně laděný snímek Bez věcí nad věcí nedokáže s námětem vypořádat nijak úderně ani extra objevně, tak proti tomuto filmu v zásadě nic nemám, obzvlášť když děj doprovází pohodová muzika. Nehledě na to, že ústřední dvojice Florian David Fitz a Matthias Schweighöfer působí sympaticky a velmi přesvědčivě. (70%) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Tímto filmem se nechala inspirovat televize Prima při vytváření televizního pořadu Experiment 21 (od r. 2020), kdy účinkujícím sebrali všechny věci a poté si každý den směli vzít jen jednu věc. Experiment trval 21 dní. (tommahol)
  • Režisér, scenárista a hlavný herec Florian David Fitz obsadil do hlavnej ženskej úlohy Miriam Stein, pretože s ňou už nakrútil road movie Cesta tam (2014) a podľa neho ho presvedčila, že má v sebe „úprimnosť a prirodzenosť“ potrebnú pre túto rolu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama