Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle hororovém thrilleru plném zvratů se kdysi nadějná muzikantka znova shledá s bývalými učiteli a zjistí, že mají nového talentovaného žáka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po čase zase nějaký pětihvězdový thriller, Netflix budiž pochválen. Hlavní devizou filmu je brilantní scénář, jehož styčnými body jsou dva parádní zvraty; ten první očekávaný, druhý ne. Ale to neznamená, že mezi nimi je jen nějaká průměrná vatová výplň, naopak, nevstal jsem během projekce ani na hajzl, jak jsem byl zaujatý. Třeba scéna z čínského meziměstského busu je asi mou letošní nejzapamatováníhodnější zhlédnutou filmovou scénou. Scénárista (a režisér v jednom) si s divákem labužnicky pohraje, a to mám rád. Já si zase labužnicky vychutnal jeho estetické a zároveň vytříbeně deviantní dílo. A připočtu-li mu k dobru i krásnou klasickou hudbu, není jiné než maximální hodnocení na místě. Mch. libé zvuky cella považuju už dlouhá léta za nejkrásnější zvuky ze všech libozvuků, které lze na nějaký klasický hudební nástroj vyloudit. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

PERFEKCE. Jeden z nejlepších novodobých hororů, jaký jsem viděl. Víc zvratů by jste si od filmu, který se odehrává během 90 minut asi ani přát nemohli a Logan Browning (ta o trochu víc) i Allison Williams hrají jako o život. Výborný scénář, výborná hudba, výborná kamera a více jak uspokojivé vyústění filmu. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zhruba před měsícem jsem to po scéně s autobusem vypnula, v dojmu, že půjde o nějakou asia style ujetinu plnou zvratků a hmyzu, na což jsem tehdá neměla náladu. Dnes jsem si řekla, že už bych to mohla dokoukat a k mému překvapení jsem zjistila, že jsem to posledně vypnula v nejlepším. Protože hned na to se objeví flashback a najednou je z toho pecka plná příjemných překvapení a já nevím, jestli tam místo tý jedný, na kterou to do nedávna vypadalo, loupnout tři, čtyři a nebo rovnou pět. Flashbacků ve finále moc není, ale s každým roste zábavnost tohohle filmu a já mám chuť si ho pustit znovu (a to se mi stává mimořádně). Dát druhou šanci se někdy fakt vyplatí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Byla jsi a vždy budeš člověkem, který mi při hraní zastaví srdce.” Taková klišé vypouští z úst Lizzie směrem k Charlotte a diváci mají být svědky něčeho výjimečného. Dvě hvězdy Bachoffovy akademie v Bostonu, prestižní hudební školy pro mladé cellisty, totiž budou hrát spolu. Jedna z dívek je vycházející hvězdou, druhá talentovaná ji byla, dokud její kariéru nepřerušila vážná nemoc matky. Úvod možná vypadá děsivě, ovšem postupně nás tvůrci několikrát překvapí. Vesměs mile. Ano, je tam sice spousta ALE, nicméně se postupně dostaneme k tomu, že na soukromé škole se vyučuje leccos. Televizní režisér Richard Shepard poměrně příjemně překvapil. Nebál bych se napsat, že jsem občas cítil „úchyla“ Davida Cronenberga, působí docela suverénně, ač v druhé půlce výrazně ztrácí tempo. Amputační taškařice je mile zvrácená, překvapivě originálních momentů je nakonec víc. Tvůrci se navíc trefili i výběrem ústředního hereckého dua. Takže nečekaná spokojenost. Tři až čtyři hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dokonalé dílo pro hudebníky, kteří se nevyrovnali se ztrátou končetiny. Bubeník Rick Allen z Def Leppard si už asi zvykl, že přehrabuje miliony jednou rukou, ovšem psychologové využijí tento film nejednou při svých terapiích po těžkých autohaváriích. Těžko uvěřit, že režisér Richard Shepard doposud nemá na svém kontě zářez v podobě zajímavého filmu, ba co víc, pohybuje se už nějaký ten rok v seriálové tvorbě, kterou zrovna neopěvuji. Zčistajasna přijde s dílkem, které dovedně přizpůsobuje "cronnenbergovským" a "depalmovým" odkazům, načež příběh neotřele vystavěl, jen rozdělení děje do kapitol dává filmu nadbytečný art nádech. Výběr obou hlavních představitelek a jejich (ne)nápadný kontrast je silným aspektem filmu, přičemž Allison Williams a kakaová Logan Browning jsou stále ještě vycházejícím hvězdičkami. To takový Steven Weber je už letitý harcovník, co má zkušeností na rozdávání. Jeho postava šéfa hudební konzervatoře, která se zpočátku jeví nedůležitou, později dostane mnohem větší a zásadní prostor. Plusem filmu je jeho nepředvídatelnost, četné zvrat(k)y a určitá snaha neorganizovaně střídat žánry. Na začátku nic nenasvědčuje, že se děj překlopí do hororu, pak přijde něco málo z erotického a psychologického ranku a drobných žánrových odštěpků bude časem přibývat. Dvě geniální cellistky a jejich konfrontace s chuťovkami, po nichž se zvedá žaludek, ale i s pomstychtivými náladami se Netflixu povedla v kvalitním hereckém, scenáristickém a režijním provedení. Vzniklo zajímavé dílko s originálním rozměrem, které má své nevyzpytatelné odchylky a úchylky. 10/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 20. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama