Reklama

Reklama

Raoul Taburin

  • Francie Raoul Taburin (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jestli se někdo vyzná v kolech, pak je to Raoul Taburin (Benoit Poelvoorde). Je nejzručnějším cyklomechanikem v širokém okolí, který dokonale rozumí duším svých zákazníků i těm na jejich bicyklech. Celý život ho ale trápí překvapivé tajemství, které neprozradil ani své milující ženě. Neumí jezdit na kole! Když poklidný život v prosluněném městečku na jihu Francie naruší rozšafný pařížský fotograf, začíná hrozit, že Raoulovo tajemství bude odhaleno... Milá komedie podle stejnojmenné knihy geniálního ilustrátora, humoristy a autora „Mikulášových patálií“ Jeana-Jacquese Sempého vypráví půvabný příběh o přátelství, lásce, důvěře i strachu z vlastní slabosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Milé, pohodové, laskavé. Překrásný francouzský venkov, úžasné obsazení hlavní trojice, skvělá hlavní zápletka a několik opravdu brutálních vtipů. Raoul Taburin rozhodně zahřeje u srdce a vyvolá jen samou pozitivní náladu, jenomže já jím přesto byl mírně zkláman. Jednak je tam pár hluchých míst (i přes velmi příjemnou stopáž necelé hodiny a půl) a v druhé polovině už to také lehce hrálo na vážnější notu, ale opravdu jen lehce a obě tyto roviny jsou krásně vyvážené, jen mě to trošku překvapilo, protože tohle mohla být krásná, čistokrevná barevná taškařice. I přesto ale nádherný zážitek, ke kterému se rád vrátím naprosto kdykoliv. Francouzi tyhle filmy pořád umí, a to je moc dobře. 75%. ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Měl to být takový pohodový výlet na francouzský venkov někam do časů knoflíkových válek nebo Mikulášových patálií... Ne všechno se ale povede, ne všechno vyjde podle turistického katalogu. Stačí, abyste na místo dorazili s jiným sluncem a z kouzelných fotek jsou jenom obrysy. Tento snímek si sice poradil s hudbou i prostředím, ale trochu klopotně se popral s příběhem samotným. Jinými slovy potvrdil, že je-li něco vtipné na papíře, není zároveň zaručeno, že to musí být vtipné i na plátně. RAOUL TABURIN je úsměvný oddychový film. Ale za týden už si na něj nevzpomenete... PS: Co je vlastně vtipného na tom, že opravář kol na něm neumí jezdit? ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka pro dospělé. Ale vážně. Dlouho jsem neviděla nic tak pohádkového, miloučkého, upřímného od srdce. Úplně cítím, jak kouzelná asi musí bý kniha. Přenádherné exteriéry francouzské Provence jen vybízí k tak nevinnému pozitivně naladěnému příběhu. Absolutně skvělá vymazlená výprava, kostýmy, herecké výkony a hlavně humor. Sice se netřískáte rukama o stehna, ale velice často se publikum pochichtávalo a bylo prostě upřímně pobaveno. Kéž by takhle vypadal svět všude. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Oddechovka z francouzského venkova sice na obalu lákává, avšak kromě faktu, že hlavní hrdina neumí jezdit na kole, je bohužel celkem o ničem. Chybí tu i humor, režijní invence, nebo hlubší obsah a význam, hned jsem si při této úvaze vzpomněl na výborný snímek Kluk na kole, stejně tak Raoul Taburin kvůli absenci dobrého civilního herectví nedosahuje ani kvalit našeho českého podobného snímku Instalatér z Tuchlovic... neurazí, ale je to škoda promarněného potenciálu... 60 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Síce príjemná letná jednohubka, napriek tej cca najnižšej dĺžke celovečerného filmu miestami ale aj nuda. Kde je problém? No tu sa nedá nič robiť, RT nemá žiaden reálny konflikt, stále sa iba rieši, či bude Raoulove tajomstvo prezradené, alebo nie. Pričom je zrejmé, že ak aj bude, tak sa vlastne vôbec nič nestane. Poelvoorde je dvojník Stelana Skarsgarda, pri záberoch v celku týchto dvoch nemáte šancu rozoznať. Zopár milých scénok rozhodne určite potešilo, RT ale nie je ten typ "pohodovky", ku ktorej by som sa chcel niekedy vracať. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama