Reklama

Reklama

Raoul Taburin

  • Francie Raoul Taburin (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Jestli se někdo vyzná v kolech, pak je to Raoul Taburin (Benoit Poelvoorde). Je nejzručnějším cyklomechanikem v širokém okolí, který dokonale rozumí duším svých zákazníků i těm na jejich bicyklech. Celý život ho ale trápí překvapivé tajemství, které neprozradil ani své milující ženě. Neumí jezdit na kole! Když poklidný život v prosluněném městečku na jihu Francie naruší rozšafný pařížský fotograf, začíná hrozit, že Raoulovo tajemství bude odhaleno... Milá komedie podle stejnojmenné knihy geniálního ilustrátora, humoristy a autora „Mikulášových patálií“ Jeana-Jacquese Sempého vypráví půvabný příběh o přátelství, lásce, důvěře i strachu z vlastní slabosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (64)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Oddechovka z francouzského venkova sice na obalu lákává, avšak kromě faktu, že hlavní hrdina neumí jezdit na kole, je bohužel celkem o ničem. Chybí tu i humor, režijní invence, nebo hlubší obsah a význam, hned jsem si při této úvaze vzpomněl na výborný snímek Kluk na kole, stejně tak Raoul Taburin kvůli absenci dobrého civilního herectví nedosahuje ani kvalit našeho českého podobného snímku Instalatér z Tuchlovic... neurazí, ale je to škoda promarněného potenciálu... 60 % ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Od Raoula Taburina jsem sice nečekal druhé Mikulášovy patálie, ale ani, že se u něj budu otravovat jako u limonády podle Rosamunde Pilcher. Benoît Poelvoorde a Edouard Baer jsou velcí sympaťáci, Suzanne Clément příjemná, malebné prostředí francouzské vesničky je útulné, na nápadnice mladého Raoula se hezky kouká..., ale to je tak asi vše. Celou první půlku bez Benoîta a Edouarda jsem odolával nutkání se podívat na hodinky a ani poté se žádná masáž bránice nedostavila. Za celou dobu jsem se jednou zasmál jednou (když Benoît vtipně načasoval leknutí při fiktivním rozhovoru s manželkou) a jednou pousmál - to je na komedii dost málo. Slibný námět opraváře bicyklů, který neumí jezdit na kole, mohl zadělat na pořádnou porci situačního humoru, ale právě na ten tvůrci bohužel zapomněli, stejně jako vyjasnit si míru nadsázky. Škoda. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I kdybych nevěděl, že je autorem Jean-Jacques Sempé a film by byl natočený v angličtině, stejně bych si hned příběh lokalizoval na francouzský venkov. Z každého záběru je cítit prostředí francouzského jihu, malých městeček z Provence či ze sousedství, kde z kamenných domků dýchá kus historie a z místních obyvatel pohodovost. V něčem mi snímek připomíná i kresby Pascala Campiona. Raoul Taburin je film sympaťák, kde se sice pravděpodobně nebudete řehtat na celé kolo, ale lehký úsměv vás opustí jen málokdy. Malý příjemný film, který vyvolá pozitivní náladu. Celkový dojem: 75 %. ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Měl to být takový pohodový výlet na francouzský venkov někam do časů knoflíkových válek nebo Mikulášových patálií... Ne všechno se ale povede, ne všechno vyjde podle turistického katalogu. Stačí, abyste na místo dorazili s jiným sluncem a z kouzelných fotek jsou jenom obrysy. Tento snímek si sice poradil s hudbou i prostředím, ale trochu klopotně se popral s příběhem samotným. Jinými slovy potvrdil, že je-li něco vtipné na papíře, není zároveň zaručeno, že to musí být vtipné i na plátně. RAOUL TABURIN je úsměvný oddychový film. Ale za týden už si na něj nevzpomenete... PS: Co je vlastně vtipného na tom, že opravář kol na něm neumí jezdit? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Raoul Taburin překypuje všudypřítomnou absurditou - jak dějovou, tak i charakterovou - což se mu však ne vždy úplně daří. S hereckým obsazením jsem byl vcelku spokojený - Benoît Poelvoorde a jeho umné šklebení jsou kapitola sama o sobě, Suzanne Clément mi byla sympatická již v Dolanově Mami! a Edouard Baer se konečně setkal na plátně s "Brutem", když mu to v Asterixovi nevyšlo, a jejich interakce byla místy vážně úsměvná. Samotný námět filmu má takový "ameliovský odér", byť je přece jen kvalitativně na nižší příčce, nicméně i tak vyvolá na tváři potutelný úsměv. Možná jsem si od tohoto snímku přece jen sliboval něco víc, nicméně nelituji, že jsem ho zhlédl. Už jen za ty nádherné exteriéry z francouzského venkova a líbivou hudební stránku to stojí! ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama