Reklama

Reklama

Raoul Taburin

  • Francie Raoul Taburin (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Jestli se někdo vyzná v kolech, pak je to Raoul Taburin (Benoit Poelvoorde). Je nejzručnějším cyklomechanikem v širokém okolí, který dokonale rozumí duším svých zákazníků i těm na jejich bicyklech. Celý život ho ale trápí překvapivé tajemství, které neprozradil ani své milující ženě. Neumí jezdit na kole! Když poklidný život v prosluněném městečku na jihu Francie naruší rozšafný pařížský fotograf, začíná hrozit, že Raoulovo tajemství bude odhaleno... Milá komedie podle stejnojmenné knihy geniálního ilustrátora, humoristy a autora „Mikulášových patálií“ Jeana-Jacquese Sempého vypráví půvabný příběh o přátelství, lásce, důvěře i strachu z vlastní slabosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (64)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Milé, pohodové, laskavé. Překrásný francouzský venkov, úžasné obsazení hlavní trojice, skvělá hlavní zápletka a několik opravdu brutálních vtipů. Raoul Taburin rozhodně zahřeje u srdce a vyvolá jen samou pozitivní náladu, jenomže já jím přesto byl mírně zkláman. Jednak je tam pár hluchých míst (i přes velmi příjemnou stopáž necelé hodiny a půl) a v druhé polovině už to také lehce hrálo na vážnější notu, ale opravdu jen lehce a obě tyto roviny jsou krásně vyvážené, jen mě to trošku překvapilo, protože tohle mohla být krásná, čistokrevná barevná taškařice. I přesto ale nádherný zážitek, ke kterému se rád vrátím naprosto kdykoliv. Francouzi tyhle filmy pořád umí, a to je moc dobře. 75%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I kdybych nevěděl, že je autorem Jean-Jacques Sempé a film by byl natočený v angličtině, stejně bych si hned příběh lokalizoval na francouzský venkov. Z každého záběru je cítit prostředí francouzského jihu, malých městeček z Provence či ze sousedství, kde z kamenných domků dýchá kus historie a z místních obyvatel pohodovost. V něčem mi snímek připomíná i kresby Pascala Campiona. Raoul Taburin je film sympaťák, kde se sice pravděpodobně nebudete řehtat na celé kolo, ale lehký úsměv vás opustí jen málokdy. Malý příjemný film, který vyvolá pozitivní náladu. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

Robynson 

všechny recenze uživatele

Poetický film, věnovaný asi spíše dětskému publiku. Věřím že předloha mohla mít své kouzlo, to mi však zůstalo po celou dobu filmu utajeno. Tento film mnohem více než jakýkoliv jiný ukazuje, jak rozdílné může být vnímání diváků, kteří sledují stejnou událost. Bylo by však nespravedlivé udělit filmu odpad, je mnoho mnohem horších filmů. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Oddechovka z francouzského venkova sice na obalu lákává, avšak kromě faktu, že hlavní hrdina neumí jezdit na kole, je bohužel celkem o ničem. Chybí tu i humor, režijní invence, nebo hlubší obsah a význam, hned jsem si při této úvaze vzpomněl na výborný snímek Kluk na kole, stejně tak Raoul Taburin kvůli absenci dobrého civilního herectví nedosahuje ani kvalit našeho českého podobného snímku Instalatér z Tuchlovic... neurazí, ale je to škoda promarněného potenciálu... 60 % ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

S DĚVČATAMA TO JE SLOŽITĚJŠÍ NEŽ S PŘEHAZOVAČKOU. Pan Raoul Taburin má hlavně problém s tím k čemu přehazovačka patří - s kolem. Precizně ho opraví kdykoliv, nikdy na něm ale neuměl jezdit, což by nemělo jít ven a ti kdo se to dozvěděli, špatně dopadli. Tak tajemství zůstalo tajemstvím a panu Tamburinovi trochu komplikuje život. No, není to roztomilá zápletka? Pravdou je že o nic jiného tady prakticky nejde a trochu mi vadilo, že se tvůrci trochu zdráhali situačnímu humoři, který by se k takovému námětu hodil. Ale téma o zranitelnosti a citlivém tajemství se mi zalíbilo. Hlavně první polovina filmu o vzpomínkách na těžké mladí a dospívání mi přišla pěkná a svým způsobem i poetická s příjemným jemným humorem a různými milými situacemi. Druhá půlka v dospělosti už je o fousínek slabší a možná občas trochu přešlapuje místě. Ale jinak mi tento kousek velmi sednul a vzdáleně mi připomněl i Mikulášovy patálie, na jejichž předloze se také podílel Jean-Jacques Sempé. Raoul Taburin jejich kvalit sice nedosahuje, ale taktéž obsahuje laskavou atmosféru, která mě určitě potěšila a celkově se jedná i přes menší nedostatky o moc pěkný kousek, který mě potěšil a strávil jsem s ním pěkné předvánoční odpoledne. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama