Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (296)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nebudu to házet do koše jako polovina zde tady, a taky jsi nemyslím že jsi to zaslouží tak škaredé procenta, no oni Rusáci to taky dokážou rozpálit a nemají zase až tak špatné nápady na filmy, ale něco jim pořád chybí aby to bylo to pravé ořechové. Jo určitě bych vyčetl tomuhle filmu to že ho mohli víc rozebrat a roztahnout přece u takových filmu se to i čeká, mrzelo mě že tam nebyly vidět vůbec civilisté, záběry na město byly bohužel už zničené a v plamenech což je škoda, udělat hromadný utok na město vyvolat paniku a vidět lidi jak bojují o přežití a v zapěti by ochránci přišly udělat pořádek by jenom přeci bylo lepší a ne jen ukázat Ruskou vojenskou techniku. Začátek se mi velmi líbil akce s roboty byla povedena, po stránce efektu výbuchu a podobně to bylo dost slušné to se musí nechat, samozřejmě herci byli mírně zpomalení, bych i řekl jako by nemohli do filmu vložit víc, velice jednoduše jsi nechávali dávat na prdel, a když už měli možnost ukázat něco víc, tak opět nic, až ke konci když spojily síly ale furt je to málo. Ruská vojanda byla strašně sebevědomá s bouchačkou vleze všude jako by byla nesmrtelná celkem i vadilo. Hlavní záporak byl trošku zbytečně přebuchaný ale budiž, ve směs ale i málo ukázal, sem tam mávl rukou a hned bylo po jeho, chtělo to od něho mnohem víc. Medvěd byl vskutku v celé proměně výborný ale když byl proměněn pouze částečně byl už o dost slabší na pohled diváka, děda kamenolom nebyl špatný ale velmi jednoduchý, málo toho ukázal což je taky škoda, se svojí schopnosti. Borec Khan svojí rychlosti a zahnutými meči byl výborný, až jsem jsi i chvílemi myslel že bude nepřemožitelný. samotný film s ním by sem chtěl vidět. A krásna neviditelná sexi Ruska byla dokonalá uchvatna, okouzlující i když jako všichni si velmi jednoduše ze začátku nechala dat na prdel, a už jsem jsi říkal že nemá co nabídnout no nakonec při spojení druhého se i vyplatila. I po hudební stránce to bylo slabší a to je taky škoda, mírně v pozadí příjemná hudba a na začátku ale ono to chtělo epickou velkolepou hudbu. Myslím jsi že jestli režisér do budoucna zkusí natočit pokračováni že tyhle chyby už dopiluje a film bude vskutku uchvatný, velkolepý. Svoje průměrné hodnocení dávám už za nápad za pár dobrých výbuchu demolicí a efektu a trošku přivřu oči jako moc chtěli velkolepý film natočit až ho málem pustily k hlubinám moře. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Neříkám to často a vlastně nějak extra v mých kritických silách odhalování klišé neúřaduje, ale tady ho najde i úplně klišoslepej člověk. A to od začátku až vlastně do konce. Je pravda, že po zkouknutí Kurtzmanovo Mumie, jsem v obrovským nutkání tady tu jednu hvězdu přidat, protože přes veškerou tu sračkoidnost, která je občas až úsměvná (No co, amíci maj kapitána Ameriku, tak proč by rusáci nemohli mít člověkomedvěda s rotačákem?), je to i díky dost krátký stopáži jakž takž zábavný a dřív, než vás to nudou donutí vypnout na sílu, tak se to vypne samo. Navíc hlavním představitelům ty role (plochých a když už ne plochých (není to žádná narážka na vodní vílu), tak nevyužitých) členů SHIELDU... teda sorry, PATRIOTU, sednou a působí sympaticky, ať už takovým či onakým způsobem. Škoda, že se jim film nevěnuje víc a místo toho už od začátku (doslova OD ZAČÁTKU) řeší hlavní krizi a nic víc. Od teď daleko víc oceňuju ty (nejen) Marvelovský půl hodinový úvody věnující se danýmu superhrdinovi a jeho proměnu v něj. Jo, a akci to má docela dobrou, v některých případech až nečekaně super, kde to kazí jen slabší efekty. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

V probíhající teplé válce pocítil Východ nutkání předvést Západu, že i on umí zfilmovat Věsjolyje kartinki. Tak se Sojuzmultfilm vypravil na lup a výsledkem je něco, co svou totální pičiditou klesá v žumpě debilit pro náctileté retardéry hluboko pod nejdementnější počiny Mrvelu a Dislektický Cigán Homixu a působí kokotsky i jako nepovedená parodie. Posuďte sami, než se rozhodnete audiovizuálně trpět, vůbec nic v následujícím bojleru nevynechám: Dozvídáme se, že také v Sovětském Svazu v padesátých letech probíhal mutační program, nazvěme ho pracovně třeba KS-Maladcy, jenž měl za následek vydegenování pěti supersoudruhů, z nichž jeden, konkrétně profesor Ksuratiér, neudržel stranickou linii, sešel na scestí a zmutoval ve staticky sršící mongoloidní mimino se šlauchem v hlavě, jemuž radioaktivita skvěle vyrýsovala pekáč a vysteroidovala šedesátky bicáky, načež se jal ohrožovat matičku Rus, ba i celý svět, galaxii a kdovíco ještě. Naštěstí pro Rusáky, lidstvo i ufony je zde pateticky hrdinná a uvědomělá majorka Jekatěrina Nilsenovič Ksichtokundovská, která neváhá, sesbírá zbývající nadnormativně schopné soudruhy, stále mutující na straně dobra ve složení Kapitán SSSR, Medveděrin, kazašský Brambor Lí aka Býstryjserebrjenyj a pubertální poluce taváryš Mýstyčnaja. Semknuti v jedno se Zashitníci, hnáni vpřed neoddiskutovatelně květnatým a originálním scénářem, vypraví zashitovat si a zatočit po bolševicku se zlem a jeho armádou klonů (patrně partička najatá za vodku z Rudé armády ve škraboškách s nalepenými objektivy vyřazených fotoaparátů Lomo a Zenit). Poprvé se to nepovede a jsou ukrutným profesorem, při pohledu na nějž se prostě musíte pořád smát, zajati. Pro major Ksindokundovskou je však jejich osvobození kus pirohu, se třemi mantáky se samopaly pronikne kýmkoliv nepovšimnuta na přísně střeženou základnu a odvleče si je zpět, zatímco ten záporný soudruh kdovíproč uřízl u paty Ostankinskou věž a půl filmu ji stěhoval na druhou stranu Moskvy. Ale podruhé, podruhé už je plán splněn na 120 procent! Poučena z předchozího nezdaru naše milá Liga superkokotů zashituje na výbornou, naběhne k relokovanému Ostankinu přes stíhačkami neprůstřelné silové pole, vole, zkratuje ho a všechno včetně padoucha udělá bum v ne zrovna dvakrát povedeném digitálním mrdníku. A já doufám, tedy spíš zoufám, že Západ brzy vrátí úder a natočí třeba Frostmena s Orlado Blůmem v roli Ivana a Setem Rogenem jako Babou Jagou. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa nevedel zbaviť dojmu, že Rusi netočili film podľa vzoru amerických superhrdinských komiksov, ale paródiu na ne, o to lepšiu, že sa tvári smrteľne vážne. Potom mi ale došlo, že autormi scenára bola banda 10-ročných deciek, ktorých otcovia sú nejbohatší ruskí producenti, ktoré sa kdesi na ihrisku dláždenom zlatom prekrikovali, čo všetko by v takom filme malo byť. Realizátormi OCHRANCOV sa potom stali majstri špeciálnych efektov, ktorí o ničom inom nemajú ani páru. Niečo tak absurdne nezvládnuté po všetkých stránkach okrem vizuálnej a za také nehorázne prachy som totiž už dávno nevidel. Je pre mňa veľkou záhadou, prečo práve s týmto filmom vyrazili Rusi na západný trh, keď v poslednom desaťročí vytvorili aj kopec kvalitných komerčných žánroviek znesúcich akékoľvek porovnanie s Hollywoodom. Všetky pravidlá dramaturgie, gradácie, motivácie a logiky sa tu ignorujú do tej miery, že nebyť všetkých tých klišé a otrocky držanej schémy komiksového veľkofilmu, stal by sa z OCHRANCOV skoro žánrový underground. Vrcholom je zostrih, ktorý pôsobí dojmom poprehadzovaných udalostí, ktoré chronologicky nedávajú zmysel. Akoby sa pokúsili sfúknuť ho v noci pred premiérou a pritom ešte stratili polovicu materiálu. Extrémne krátka stopáž a šokujúce skoky v deji by tomu ostatne zodpovedali... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

No počkaj, Avanger. Najprv k samotnému filmu či k zúfalstvu komentára Rudu z Ostravy? Rudu necháme tak, prvá veta jeho komentára mi stačila nato, aby som pochopil, že pri počutí americkej hymny stvrdne. Takže k filmu. Sedlák z ruského sela si vystrelil z toho, čím holý (v)úd oblbuje tínedžerov (a nielen ich) už dlhé roky. Za pár kopejok sa dokázal neskutočne dobre vysmiať z príbehov o avangeroch,xmenoch,deadpooloch,hulkoch,wonderwomens a neviem ešte koľko týchto veľkolepých skvostov kinematografie som zabudol spomenúť. Pretože toto ste inak ako paródiu na nich brať nemohli. Molodec čo sa transformuje do medveďa sa nápadne podobá na toho z rozprávky máša a medveď, chlapík s mečmi prejde čínskym autom ako nôž maslom a veľa ďalších scén je skvelou paródiou na štúdio Marvel.A tu, na čsfd tá paródia tiež bije do očí. Ľudia to porovnávajú práve so spomínanými americkými filmami. Budíček, ľudia. Scary Movie nie je Vreskot, Ochránci nie sú Avengers. 5 hviezd to nemá iba preto, že ho proste nemôžem porovnávať so serióznymi filmami.Úžasný kanadský žart v podaní ruského režiséra, ktorý dokonale vystihol dvojhodinové epické americké ságy v 80 minútach. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (3)

  • Když Ochránci útočí na vysílač a Arse (Anton Pampušnyj) se změní plně na medvěda, roztrhají se mu i kalhoty, ale při výstupu z výtahu je opět má, jako polomedvěd. To samé, když Ochránci odlétají na laně na letadle, Arse je plně medvěd, poté spadnou do řeky a vylézají ven, Arse má zase kalhoty. (Ace.A.T.L.)
  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (griph)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky AK-74 a kulomet PKT. Ve filmu se objevily tanky T-72, vrtulník Mi-24, Mi-17 a Mi-26. Dále stíhačky MiG-29 a raketomety Smerč. (K98)

Reklama

Reklama