Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (296)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jako záminku pustit si tuhle ruskou superhrdinskou pecku jsem využil fakt, že poslední dobou hodnotím plnou palbu (popřípadě skoro plnou) a byl bych nerad, aby někdo nabyl dojmu, že jsem měkkej. V skrytu duše jsem ale čekal a doufal, že ze mě Zaščitniki vytáhnou 3 Rudé hvězdy. Jenže nakonec těsně ne a důvodů je vážně hodně, každopádně největší dírou je scénář, který je šíleně.. ale fakt šíleně stupidní, nedává smysl a vše co se děje pravděpodobně nemá smysl a smysl asi ani mít nemělo, jinak si totiž výsledek nedokážu vysvětlit. Dialogy jsou naprosto hloupé a člověk má často pocit, že buď dané postavy absolutně neposlouchají své okolí a následně plácnou něco z random generátoru slov, jen aby nebylo ticho, a nebo chybí polovina každého druhého rozhovoru. Snaha o cool hlášky jsou ultra cringe. Je vidět inspirace Marvelem (je mi líto napsat, že jde o vykrádačku, protože sem tam tu jsou vážně originální kraviny), jsou zde snad všechna již existující klišé z filmů všech žánrů. Schopnosti Ochránců jsou oproti záporákovi totálně OP (fakt se mi snažili namluvit, že ninja Flash není schopnej sundat ultra pomalýho borce?), ale stejně se musí doslova spojit ala PowerRangers, aby měli šanci vyhrát? -> vinim scénář! Těžko říct, jestli je 90 minut málo, nebo naopak příliš hodně. Za ten čas nejde vybudovat solidní příběh pro film s podobnými ambicemi, ale nejsem si jistý, jestli by můj mozek dokázal vnímat další čas. Další obrovskou chybou je, že se film snaží působit a bere se strašně vážně, namísto aby byl spíše superhero sebeparodií, u které by se člověk i s chutí zasmál. Abych jen nekřivdil, tak akce a vizuál i přes kvanta chyb jsou koukatelný a herecké obsazení je překvapivě sympatické, přičemž Antona (Méďa Béďa) a Alinu (víla Amálka) bych si dovedl představit v nějakých menších rolích západní filmařiny. A rozhodně musím uznat, že medvěd s rotačákem je asi ta nejvíc Rusko definující věc, jakou jsem kdy ve filmu viděl. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Komiksovek se dnes točí tolik, že bombastickými efekty a našlapaným dějem už neohromí. Cení se originalita. A pokud je v ní zabalená i myšlenka, tím lépe. Ruská verze X-menů proto měla luxusní startovní pozici už kvůli zemi původu. Tu bohužel promrhala hned na začátku. Místo aby režisér sáhl do hluboké tradice sovětské kinematografie, okopíroval Hollywood, nebo se o to přinejmenším pokusil. Zápletka je prostinká. Rusko nemá jen skupinu magických a všemocných hackerů, ale zdědilo i program Patriot. Totiž, co v USA zařídila příroda tak nějak sama, na to měli v SSSR plány a tabulky. Výsledkem něho je parta nadlidí s nadpřirozenými schopnostmi. Neviditelnost, nezranitelnost, superrychlost, však to znáte. Novinka je medvědodlak, jakási východní kopie Wolverina, která mi pořád evokovala potrestaného Ivánka z Mrazíka. Pochopitelně nechybí ani zlý superpadouch, kterého ti hodní chtějí porazit. A to je všechno. Jestli je děj přímočarý, dialogy jsou rovnou stupidní. Sice můžete mít tisíc námitek k druhým Avengers, jenže ti jsou pořád kvalitnější film. Tomuhle chybí úplně všechno. Hvězdičku navíc dávám za to divné, co se ve filmu objevilo. Jak říkám, originalita se cení. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Russia - CIS si povedali, že čo vedia amerikanskja, to vieme my ľavou zadnou. Ich odpoveď na X-Menov ( alebo Avengers, či Fantastickú štvorku ) predstavuje všetko, čo v takýchto filmoch chcem. Obludné akčné scény ( najlepšie v slow motion ) plné prestreliek, výbuchov a hrútení sa všemožných budov a objektov, superbadass superzáporáka, a popieranie všetkých vesmírnych zákonov vo fyzike a chémii. Lenže rusi sa veľmi točili okolo patetickosti a dodali produkt, ktorý si zaslúži odo mňa horšie hodnotenie, aké som mu udelil. Zisťujem, že určitý druh ( žáner ) filmu je proste záležitosť len tej a tej krajiny, pričom tie ostatné ( v oblasti netalentované ) ,,vyrábajú,, už ba instantné náhražky. Samozrejme existujú výnimky potvrdzujúce pravidlo. Nie však v tomto prípade. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Rusáky jsem si představovala jako tvrdé hlavy. Ale né, stačí říct, že jde o pomstu, do 30 vteřin jsou v týmu (ale jak jinak vzhledem ke stopáži filmu). Zaujal mě méďa a ten černej rychlej jak vítr, ale tím to končí. Karty jsou rozdány dobře, vizuálně to taky není peklo, téma pomsty je taky dobré, ale ve výsledku je to hrozný. Nejsem žádnej filmovej anti rusák, to jenom v ostatních věcech, proto jsem filmu dala šanci. Navíc mě vyděsila informace na konci filmu. Že jsou i další Ochránci. Jestli bude pokračování, u mě doma tedy ne. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film se tak moc urputně snaží přiblížit komiksovým filmům ze západu, že to celé ve finále v působí zkratkovitě, zmateně a scénáristicky nedotaženě. Zashchitniki téměř ve všech momentech působí jako prvoplánová amatérská práce, u níž všechny dramatické či vážné scény způsobují spíše výbuchy nevěřícného smíchu nežli slz a zatajeného dechu. Příběhová linie je mizernou napodobeninou z vod MCU či DC, která obsahuje tak nehoráznou nálož "WTF" dialogů, že by se za ní styděl i žák třetí třídy. Bohužel, celý film se bere tak neuvěřitelně moc vážně, že se nedá brát ani jako zábavné a oddechové "béčko". PS: Scéna s transportem vysílací věže pomocí helikoptér patří k "higlightům" celého filmu! ()

Galerie (86)

Zajímavosti (3)

  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (griph)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky AK-74 a kulomet PKT. Ve filmu se objevily tanky T-72, vrtulník Mi-24, Mi-17 a Mi-26. Dále stíhačky MiG-29 a raketomety Smerč. (K98)
  • Když Ochránci útočí na vysílač a Arse (Anton Pampušnyj) se změní plně na medvěda, roztrhají se mu i kalhoty, ale při výstupu z výtahu je opět má, jako polomedvěd. To samé, když Ochránci odlétají na laně na letadle, Arse je plně medvěd, poté spadnou do řeky a vylézají ven, Arse má zase kalhoty. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno