Reklama

Reklama

Příběh tří žen - slavné kurtizány, její hospodyně a jejich nové služebné. Všechny žijí v Budapešti v roce 1910. Jejich vášnivý, bizarní a složitý vztah může vést pouze k tragédii... Komorní drama nás zavede do Budapešti v období těsně před začátkem První světové války. Mladá Kató je zaměstnána jako pokojská v domě zámožné Elzy. Postupně odhaluje komplikované vztahy nejen mezi Elzou a jejím milencem Maxem Schmitem, ale zejména s její hospodyní Rózsou. Obě ženy spojuje společná minulost, jejíž stíny stále výrazněji narušují jejich soužití. Kató se dostává do víru událostí, které navždy poznamenají životy všech tří žen. (TV JOJ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (37)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Dráma, ktorá ma priklincovala do stoličky takmer počas celej doby svojho trvania, ale záverečných 15 minút som už miestami ani nedýchala. Neviem prečo to na mňa až tak pôsobilo, príbehová schéma nie je totiž nič nezvyčajné. Najskôr to bude bezchybnými hereckými výkonmi všetkých zúčastnených hercov, ktoré svoje role skutočne žili. Rovnako veľký podiel možno pripísať aj bravúrnej filmárskej práci, ktorá budovala atmosféru, ktorá ma dokázala úplne ponoriť do deja filmu. Pre mňa naozajstná lahôdka. Videné v rámci Challange tour marec 2016 - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Pomalé tempo, tmavé obrazy a ke konci i napjatá atmosféra. Félvilág je komorním příběhem z mad’arské historie, o smrti notoricky známé kurtizány (já ji tedy neznal), a musím uznat, že byl bezchybně zahrán co se týče vykreslení emocí a piklů mezi třemi ženami v různém společenském postavení. Ovšem prokousat se ke zmíněnému závěru byla docela fuška, tudíž jen těsný nadprůměr. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Maďaři jsou mistři minimalismu i když tohle nebylo až tak mini, třeba jen kostýmy a interiér z hlediska doby jsou trefeny dokonale a to skutečně není za minimum. No do bytu ve kterých žijou tři ženy bych asi nenašel odvahu vstoupit, ale naštěstí tam můžeme šoupnout kameru a žensky už se postarají o příběh, hodně zajímavý příběh, plný vztahového dusna, zajímavých dialogů, takovýho příjemně erotickýho oparu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem příznivcem žánru Drama, tak tahle Maďarská komorní ženská trio hra plná intriků, erotického nádechu, vypočítavosti, nadřazenosti a elegance mi slušně sedla. Herecké výkony všech tří ženských hrdinek jsou působivé, dialogy moudré, kulisy působivé a atmosféra tajemná. Závěr jak z divadelní Tragédie. Slušná věc, kde o dusno nebylo nouzi.80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, Maďari opäť raz prišli so zaujímavým a výborne spracovaným snímkom. V poslednom čase je to už tuším pravidlom. Dejová linka je možno trochu jednoduchšia a ľahko predvídateľná, avšak na diváka tu čaká výborná, vťahujúca atmosféra, v ktorej sa stretáva všeobecná neistota a hmatateľná spoločenská pochmúrnosť v čase tesne pred vypuknutím 1. sv. vojny. Vtedy bolo už aj poslednému bezdomovcovi jasné, že vojne v Európe sa nedá vyhnúť a že táto pohroma už klope na dvere. Výbornú atmosféru tu doplnilo pomerne slušné zapracovanie na jednotlivých charakteroch a výraznosť všetkých hlavných postáv. Samozrejme nemôžem zabudnúť ani na výborné kostýmy a interiér. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

Galerie (92)

Reklama

Reklama