Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maďarsko roku 1945. Krátce po druhé světové válce, kdy v zemi panuje chaos a nejistota, se podvodník pokusí využít těchto nejistých časů ve svůj prospěch. Poté, co je přinucen utéct z Budapešti, mu v hlubokém lese poskytne útočiště záhadná žena se svým synem. Zatímco je uprchlík stále sužován temnými démony, zaplete se do vášnivého milostného vztahu se svou zachránkyní, jejíž muž se má každým dnem vrátit domů z fronty. (Cinemax)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (23)

mira007 

všechny recenze uživatele

Vica Kerekes v maďarské minimalistické dobovce jako žena, která má manžela ztraceného ve válce a do toho přijde podvodník, který prý jejího manžela znal a má připravenou báchorku, s kterou oblbuje právě lidi, kteří pohřešují své blízké v poválečné době. Pak se její despotický manžel vrátí a rozehraje hru, kdy tu báchorku potvrdí. Jak je ten film jednoduchý, tak to má prostě zajímavý nápad ( což se u posledních pěti českých filmů co jsem viděl nedá říct, u nás už všechno bylo od vztahovek po pohádky ) , škoda jen překombinovaného střídání časových rovin na konci, což trochu nabouralo tempo a styl, ale já nadhodnotím na pět hvězd za originalitu a Vicu. PS: Už jsem myslel, že Vica pověsila v roce 2016 odhalování na hřebík, ale v Maďarsku ještě ne. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

No, i když sem na film narazil náhodou, tak sem nic velkýho nečekal. Ale hodnocení to má dobrý, takže těsně před puštěním sem přeci jen už něco čekal, navíc když v tom hraje Vica. Jenže to pnutí mezi hercema je minimální, akce a dramatickejch scén poskrovnu. Přišlo mi to celkem nucený. Jen na jedno použití. 50%. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vzťahová dráma na vysokej úrovni plus tá povojnové ovzdušie, no dá sa len chváliť. Samozrejme námet nie je originálny, takých diel, či už literárnych alebo filmových sme tu už mali. Ale predsa ma to nesmierne bavilo a očami som odďaľoval koniec, v podstate 75 minút som si vychutnával každú sekundu tej atmosféry. Len ten záver som očakával prepracovanejší, vyznel dosť teatrálne, a úplný koniec sa mi zdal zbytočne komplikovaný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale tak prečo nie, čistý maďarský noir z vojnových čias, reznutý Poštárom zvoní vždy dvakrát a Želary, každopádne si ide vlastnú cestu, nekopíruje ich dejové zvraty a otvára aj iné témy. Istú dobu nevieme, či sa film uberie artovou cestou, alebo melodramaticko-gýčovou, či noirovou a nakoniec tá posledná prevládne. Vica nám hanbu určite nerobí, jej zmyselná lesníčka je presvedčivá. Presvedčivá je aj kamera a na rozdiel od takej našej Malej ríše máme pocit, že nesledujeme trochu drahšiu televíznu inscenáciu, ale skutočný kinofilm. 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

HBO nám s Maďary připravilo hodně chutnou lahůdku z poválečného Maďarska. Ačkoliv jsem od filmu prakticky nic nečekal, jsem nadšen. Moc mi to sedlo. Film balancuje v několika žánrech a o napětí v něm není nouze. Dovová atmoška naprosto dokonalá a výběr herců se povedl parádně. Poválečná doba se spoustou nezvěztných nabízela takovýchto příběhů jistě mnoho, protože příbuzných lačnících po jakékoliv informaci, nejlépe té co dávala ještě alespoň malou ale nějakou naději bylo mnoho. Někdo zmizel v propadlišti války, ale někdo se zničehonic vrátil a to v době, kdy už se s ním jaksi nepočítalo, nebo byl dokonce úředně prohlášen za mrtvého. Moc jsme si pošmákl, tohle byla velmi příjemná záležitost ! Dávám za 4 inzeráty * * * * ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama