Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Dost překvapující snímek s neočekávaným rozuzlením. Jasně, nebýt ústřední herecké dvojky v podání Helen Mirren a Iana McKellena, jednalo by se o průměrný tuctový snímek, který by zapadl. Oba zmínění tomu ale dávají "koule" a diváka baví sledovat tu hru na kočku a na myš. A pořád si říká, že stejně nakonec myš převeze kočku... Ale takové finále, kterému vůbec nic v průběhu děje nenasvědčovalo, je vskutku překvapivé. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh v príbehu – miestami možno prekombinovaný, ale v konečnom dôsledku to má svoju logiku. Viem si predstaviť len málo horších vecí, keď niekto využije dobré srdce staršieho človeka. Hlavne vtedy, keď ten, kto to spraví, je taktiež v pokročilom veku. (A to je len jedna časť príbehu.) Aj z tohto pohľadu je film určitým „výukovým“ materiálom – ako niektoré veci nerobiť. Dvojica Helen Mirren a Ian McKellen stvárnia svoje postavy s veľkým prehľadom. Aj v takom pokročilom veku nás dokážu znova a znova presvedčiť o tom, že právom patria medzi ikonické herecké osobnosti Spojeného Kráľovstva. „Dokonalá lož“ nie je dokonalým filmom (má svoje menšie/mierne väčšie nedostatky), no vďaka zvolenej koncepcii a pohotovej hry hereckých legiend ho spíš radím do skupiny „nadpriemer“. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Úspěch této hříčky jistí 74letá Helen Mirrenová a 80letý (!) Ian McKellen. 1) Za sebe bych ještě přidal přitažlivého 38letého homosexuála Russella Toveyho (Stephen)._____ 2) Překombinovaný konec poskytl zadostiučinění mému smyslu pro fair play a touze po happy endu. Vše se uspokojivě vysvětlilo, byť k tomu autoři použili věru velmi kostrbatou, nepravděpodobnou a nevěrohodnou cestu. Dal bych přednost jednodušší pointě stejně jako i svěžejšímu tempu._____ 3) Výstižný koment: JitkaCardova**. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

-MOŽNÉ SPOILERY- Ono to dost dlouho působí jako klasická podvodnická záležitost, ve které si starý podfukář vyhlédne bohatou vdovu zralou tak akorát na obrání. Hraje se vlastně jen o to, jestli to skončí romantikou a kriminálník se do své oběti zamiluje, anebo se ze zdánlivě naivní vdovy vyklube intrikánka, která má podobné zločinné plány. Pro obě dvě možnosti svědčil i relativně odlehčený tón, který vydržel i několik docela drsných momentů. Nicméně ve chvíli, kdy se film ponořil do hluboké minulosti, získal příběh thrillerový nádech a především úplně nový rozměr a Condonovi budiž ke cti, že ten přechod zvládl naprosto přirozeně. Závěr, který úplně odkryl karty, byl sice malinko překombinovaný, ale mohlo to být horší. Nicméně poslední multikulti sekvenci si tvůrci mohli odpustit. Co se herců týče, tak tady byla všechna očekávání naplněna do mrtě a dívat se na Helen Mirren a McKellena je prostě zážitek. 80% ()

Natalia_Budz 

všechny recenze uživatele

Ač někteří recenzenti píší, že je to vcelku předvídatelná zápletka (podobně jako se dříve točili krimi viz. Colombo, Poirot) tak bych řekla, že to není pravda. Ze začátku se to tváří jako normální snímek - starý prohnaný podvodník, stará důvěřivá vdova a podvodníkovo probuzení citů. Když došlo k lámání chleba - co, jak, proč - vůbec jsem to nečekala. Děj rozuzlení byl dle mého natočen skvěle. Herecké výkony skvělé a dvojice Helen Mireen, Ian McKellen prostě fungují. Objektivní pocit z filmu se mi píše těžko - kvůli spletitosti filmu ..nechci něco vyzradit. Spoiler!! V hlavě mi utkvěl tento citát, který jen podtrhává minulost... ,,Je zvláštní dělat věci, které sis v životě nedokázal představit... A aby si prožil další den děláš je zas a znovu... Je to čím dál tím horší... Tajemství mezi tebou, Bohem, ďáblem a mrtvými... Člověk se pak stane dokonalým lhářem." ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 23. dubna 2018 v Londýně, probíhalo také v Surrey a v Berlíně. (bianci)
  • Britský denník The Guardian zaradil film do zoznamu najviac podceňovaných filmov roku 2019. (Arsenal83)
  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)

Reklama

Reklama