Reklama

Reklama

Tak už konečně chcípni, táto

  • Rusko Papa, sdochni (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Andrej, detektiv a ten nejhorší otec na světě, shromáždí ve svém bytě děsivou skupinu lidí sestávající z jeho rozzlobené dcery, nervózního tyrana a podvedeného policisty. Každý z nich má důvod se mstít... Celovečerní debut Kirilla Sokolova vypráví příběh Mavěje (Aleksandr Kuzněcov), mladého muže s neobvykle odolnou tělesnou konstitucí. S kladivem v ruce dorazí do domu přítelkynina otce Andreje (Vitalij Chajev), aby se mu pomstil za to, že svou dceru dle jejích slov v dětství zneužíval. Mladík ovšem jaksi zapomněl, že otec jeho dívky je shodou okolností drsný a zkorumpovaný policista, který se za žádnou cenu nemíní v tomhle příšerném boji jen tak vzdát. Jak film pokračuje a nabírá na obrátkách, pestrá mozaika vedlejších příběhů, generačních střetů a podvodů znesnadní komukoli vyváznout z bytu se zdravou kůží. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (71)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je konečně film, co lze označit za epický nářez. Příběhová linie drží náboj, scény jsou nábojem samy o sobě a herecké obsazení je skvostné. Absolutně komorní filmek odehrávající se prakticky ve dvou místnostech s nutnou dávkou krvavé veselice. Připomíná mi to film Bůh masakru, ale dynamičtější a Tarantinovitější. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ruský Tarantino v groteskní Revenge jízdě, která si nebere servítky s ničím. Přítelkyně požádá svého přítele, aby zabil jejího otce za zneužívání v dětství a ten vezme kladivo a jde si s ním vyřídit účty, avšak asi nepočítal, že její otec je policista a velký řízek zároveň. Skoro hodinový duel dvou mužů, kteří se tam řežou vším, co je po ruce a je to nejen zábava, ale taky je film hodně nekompromisní, co se týká gore. Scéna s vrtačkou je rozhodně nejšílenější scéna z filmu, ale i taková střelba z brokovnice potěší nejedno oko. Na komorní film je film velmi zábavný, hodně brutální, nabitý slušivými slow motiony a dojde i na pár nečekaných zvratů. Doporučuji. Příběh****, Akce****, Humor***, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 8/10: ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista v jedné osobě, Kirill Sokolov, nás vezme na exkurzi do bytu typické ruské prohnilé policejní rodinky, na jehož dveře zaklepe mladík s kladivem v ruce a plánem, jak se zavděčit své chladnokrevně vypočítavé přítelkyni. Ale události vezmou tak trochu jiný směr, než zamýšlel. Povedená černá komedie exceluje ve vynalézavých bojových scénách, při nichž není nouze o překvapení a drastickou akci. Film však mírně ztrácí dynamiku mimo akční scény, kdy postavy většinou vedou nějaké poměrně běžné dialogy, které nejsou tak dobře vypointované, aby dokázaly strhnout. Přesto tenhle snímek byl docela příjemným překvapením, noční projekce bavila a pěkně rychle utekla. [Sitges 2019] ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Úžasně svěží masakroidní one-room bitka s několika flashbacky, která nezapře inspiraci v Tarantinově tvorbě. Kamera funguje špičkově, střih i herecké výkony taky nadprůměrně dobře zvládnuté a krev stříká na všechny strany. Tenhle ruský kousek nabídne mimojiné i nádhernou pastvu pro oči v podobě stylového interiéru a ska soundtracky, které vystihují ducha tohoto zběsilého kousku naprosto brilantně. Parádní zakopaný poklad, jehož objevení mi utkne ještě dlouho v hlavě. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Ruská variace na ty největší filmové hity Tarantina a bratří Coenů. Moc jsem od toho nečekal, ale ve výsledku jsem mile překvapen. V úvodních minutách se totiž rozehraje doslova a do písmene šílená podívaná, kde o brokovnici či letící televizi není nouze. Otec detektiv za mě nejlépe napsaná postava, bavil jsem se u jeho hlášek, celkově super. Ostatní charaktery za mě trochu upozaděné, ještě pobavil Jevgenovič a jeho příchod na scénu. Ten samotný černý humor, jenž je tím největším lákadlem, funguje docela obstojně, pár scének velice pobavilo (celá situace točící se kolem policejních pout neskutečně vtipná). Závěr plný twistů, ale za mě to s jejich počtem malinko přehnali. Takže suma sumárum. Filmu bych šanci rozhodně dal, má co nabídnout, ale nečekejte nic extra. Za mě 6,5/10 ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama