Reklama

Reklama

Dycky Sunderland

(seriál)
  • Velká Británie Sunderland 'Til I Die
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, (2018–2024), 11 h 42 min (Minutáž: 31–53 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Tenhle dokumentární seriál sleduje anglický fotbalový klub Sunderland během sezóny 2017–18, který se snaží po sestupu vyhoupnout zpátky do Premier League. (Netflix)

Recenze (86)

Dm1tr1j odpad!

všechny recenze uživatele

Nielen, že je to o futbale. hre pre dementov, ktorú hrajú ženy s penismi ale ešte aj ten neznesiteľný severobritský prízvuk a ešte navyše v tomto celom nepodarenom dokumente poriadne tí packali ani nevyhrali. Prečo by krista niekto chcel sfilmovať toto? Prečo nesfilmujeme bezdomovca ako ostal bezdomovcom? Lebo je to kokotina - preto odpad. Keby sa dalo dám dva odpady ešte za ten futbal retardovaný. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Skvělej fotbalově-sociální dokument. Protiklad nablýskaného světa fotbalu - parádní stadion, rodinná atmosféra, hráči, z nichž někteří ani zdaleka nehrají dle svých možností, a prostředí kdysi bohatého města, jehož obyvatelé mnoho možností nemají. A tak svůj život zaplnili fotbalem. Naplno. Napořád. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy jsem Sunderland nesledoval a v podstatě jsem jen okrajově zaznamenal, že sestoupil z Premiere League. Nencházím žádné nedostatky a to ne proto, že se jedná o celkem výjimečné dílo. Obě série jsou super, a to i přes to, že ta druhá je plná celkem nesympatických lidí. Tak snad to jednou dotáhnou zpátky až nahoru. ()

kuckaAFC 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro fotbalové fanoušky, ale věřím, že může být zajímavé i pro lidi mimo fotbal. Druhá série mi přišla lepší než první, vedení klubu více zasahuje do děje a jejich kroky dávají smysl, což jsem v první sérii postrádal. Věřím ve třetí sérii, současná sezona by taky stála za analýzu. Čistě z fotbalově-nerdského pohledu bych vytknul, že se vůbec neřešil prodej Joela Asoro v létě 2018, který byl jednou z postav první série vedle Joshe Majy, kterému je věnováno hodně prostoru. Obecně mi trochu chyběla zmínka o konci kariéry kapitána O'Shey a o osudu dalších hráčů, kteří nepřežili letní čistku. Dále skoro ve druhé sérii nemluví odchovanec a kapitán Honeyman, což je škoda, ale zase chápu, že se třeba už nechtěl tolik podílet. Stejně tak se divím, že štáb více nesleduje už od první sezony americké křídlo Lyndona Gooche, také odchovance a dodnes hráče SAFC. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sunderland 'Til I Die je dokumentární lahůdkou, jež rozhodně není určena jen příznivcům kulatého nesmyslu. Osud tradičního fotbalového týmu totiž dokáže kvůli nečekaným zvratům a stále vyhrocenějším událostem strhnout více jak většina sportovních dramat a užije si ho zkrátka i „běžný“ divák. V řemeslně precizní režii pak budete klubu vlastně i sami tak trochu fandit a budete prožívat každý jejich úspěch, prohru či další frustraci ve tváři zklamaných fanoušků. A nejlepší na tom je, že tahle story může nabízet hutná životní dramata ještě několik sezón. A já budu zase velice rád u toho. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Mnoho fanoušků a zaměstnanců opakovaně hovoří o návratu klubu do „Premiership“. Nejvyšší anglická fotbalová soutěž se ale již v sezóně 2007/2008 přejmenovala z „Premiership“ na „Premier League“. (JemHadar)

Reklama

Reklama