Reklama

Reklama

Dycky Sunderland

(seriál)
  • Velká Británie Sunderland 'Til I Die
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, (2018–2024), 11 h 42 min (Minutáž: 31–53 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Tenhle dokumentární seriál sleduje anglický fotbalový klub Sunderland během sezóny 2017–18, který se snaží po sestupu vyhoupnout zpátky do Premier League. (Netflix)

Recenze (86)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sunderland 'Til I Die je dokumentární lahůdkou, jež rozhodně není určena jen příznivcům kulatého nesmyslu. Osud tradičního fotbalového týmu totiž dokáže kvůli nečekaným zvratům a stále vyhrocenějším událostem strhnout více jak většina sportovních dramat a užije si ho zkrátka i „běžný“ divák. V řemeslně precizní režii pak budete klubu vlastně i sami tak trochu fandit a budete prožívat každý jejich úspěch, prohru či další frustraci ve tváři zklamaných fanoušků. A nejlepší na tom je, že tahle story může nabízet hutná životní dramata ještě několik sezón. A já budu zase velice rád u toho. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Unikátní, téměř real-life pohled do zákulisí jednoho z velkých anglických klubů. Sunderland bych mohl Čechům přirovat k Baníku. Je to tým, který sice nevyhrává ob rok titul, fanoušci také pocházejí z těžce pracující třídy, ale o to víc vášně vnášejí do fotbalu. Zároveň ten tým patří do nejvyšší soutěže. Jenže co se stane, když je s klubem všechno špatně? Emociální nálož, kdy i jakožto fanoušek úplně jiného klubu cítím tu beznaděj a smutek, stejně jako pravověrní fanoušci S. Moc se mi líbí pohled jak ze strany managementu a vnitřku klubu, tak i pohled fanoušků. Někteří jsou vážně sympaťáci, kteří svůj klub milují a žijí jím, ale občas tam jsou záběry na ty idiotský hovada, co jsou bohužel v každé "fanouškovské" základně. Nicméně s tím, jak se Sunderland plácá v blátě, přes všechno zlepšování situace, věřím, že materiálu na natáčení bude hromada a přál bych si, aby 4. série končila návratem do vysněné Premier League. ()

Reklama

mazic odpad!

všechny recenze uživatele

Mám závidět někomu, kdo v životě má jen pivo, fotbal a škaredou ženu? Bez starostí, bez myšlenek na to, co se děje ve světě a týdenní náladu mu určuje výsledek minulého víkendu. Jsem rozpolcený a přiznávám, že tohle nadšení nechápu a v zásadě těmto idiotům jejich bezstarostnost závidím.... Takže odpad těmto lidem, ne tomuto dokumentu. Nejlepší byl ten frajer, co byl 22 let na každém venkovním zápase - SO WHAT? ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme to dokument s nejvíc idiotským českým překladem. (název) To je ale jediná kaňka. Přiznám se že PL mě nikdy moc nebavila. Klub jako Sunderland mě nikdy nezajímal. I přesto jsem všemi osmi díly první série proplul parádně. Vidět jak v reálu, v rámci možností, probíhá sezóna profi klubu, jak vypadá přestupové okno chudého a nezajímavého klubu, jak vypadají jednání s hráči, propuštění a najmutí nového manažera je naprostá pecka. A pro fotbalového fandu asi i povinnost. Když se k tomu přidají pohledy nejobyčejnějších fanoušků, jejich pocity marnosti, ale i nadějí a hlavně neustálé oddanosti... Není co dodat. V rámci formátu, 100 procent. --- Druhá sezóna je natáčena s pohledu majitele a jeho pravé ruky. Je to hodně osvěžující a vy vidíte jak se nemocný klub uzdravuje. Nic ale nejde hned a i chlapíci ve vedení poznávají, že čas i fanoušci umí být nekompromisní. Klub každopádně dostávají do finanční stability což je prostě v nižších soutěžích stěžejní. Kór u který chce nahoru. 95 procent za druhou řadu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne, není to taková pecka, jakou z toho všichni dělají a to především proto, že tu chybí spousta věcí ze zákulisí. Divák tak nezískává ucelený obraz. Na druhou stranu to bych filmařům tolik nevyčítal, protože jejich přístup byl téměř jistě omezený a ani všichni aktéři z řad hráčů a managementu na kameru neřekli všechno na plnou hubu. Nicméně tyto nedostatky vyvažuje fakt, že seriál je natočený s láskou k fotbalu a hlavně s láskou ke klubu. Díky tomu seriál dokáže vtáhnout a každý, kdo má mozek vymalovaný v klubových barvách, se tu dokáže se sunderlandskými fanoušky identifikovat a prožívat jejich slasti a hlavně, bohužel, strasti. Když se jedna z fanynek se slzami na krajíčku ptá "Proč nikdy neslavíme my? Proč to nikdy nejsme my?" bylo mi do breku spolu s ní.  Co mi ale přijde úžasné je skutečnost, že i když klub ve dvou sezonách dvakrát sestoupil a místo trápení Chelsea a United nestačí ani na Fleetwood, tak na něj chodí přes 30 000 lidí, kteří jsou věrní až za hrob a jejich podpora nepolevuje. Co by za to dala naše prvoligová mužstva. No nic. Jdu si objednat šálu a dres Sunderlandu. 90% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Mnoho fanoušků a zaměstnanců opakovaně hovoří o návratu klubu do „Premiership“. Nejvyšší anglická fotbalová soutěž se ale již v sezóně 2007/2008 přejmenovala z „Premiership“ na „Premier League“. (JemHadar)

Reklama

Reklama