Reklama

Reklama

The Hole in the Ground

  • Austrálie The Hole in the Ground (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christopher těžce nese, že se s nimi otec nepřestěhoval. Je kvůli tomu posměchem ve třídě a jednoho dne se o tom pohádá s matkou. Uteče do nedalekého lesa, kam ho matka Sarah sleduje. Syn se jí ale ztratí a namísto toho nachází uprostřed lesa velkou díru, jako po sesuvu. Když se pak Chris vrátí a Sarah několik dní sleduje jeho jednání, zdá se jí, jakoby to nebyl vůbec její syn. Je možné, že se v lesích skrývá tajemství, o kterém nikdo neví nebo o něm nechce mluvit? (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozvedená povídka o trollovi z filmu Vánoční horor (2015). Pěkná kamera, slušná hudba, skvělý les a díra v něm. Atmosféra je velmi kolísavá, některé scény mají slušné napětí (hledání Chrise na začátku či na konci), ale jinak se film dost táhne. Kreatury v podzemí jsou k smíchu, avšak na nich to nestojí. Spoiler - závěr je snad záměrně ponechán otevřený, aby si divák vybral, zda Chris je Chris a matka je matka.... Film se dá samozřejmě vykládat jako alegorie na mateřství, kdy otcovství se nekoná, jenže já chtěl tentokrát hlavně horor, nikoliv jinotaje. Celkově slabý průměr snadno zapomenutelný. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Lee Cronin toho za sebou moc nemá, ale je zřejmé, že v něm určitě něco dříme. Vizuálně je to slast a po hororové stránce to jakž takž diváka uspokojí. Spíš než děsivé scény tu jsou ale ty napínavé a nepříjemné. Co se týče scénáře, režisér sice okoukal několik nápadů jinde a párkrát nejspíš zažijete dèja vu, ale snažil se do něj alespoň zakomponovat svoji představivost a jednu pěknou myšlenku. Nicméně, jeho dobré úmysly zůstávají silně nevyužity a nedotáhl to úplně tam, kde bych si řekla wow. Záměrně jsem se nedívala ani na trailer a nevěděla vůbec do čeho jdu. Učinila jsem tak až po zhlédnutí a musím říct, že ty nejlepší scény jsou v něm už v podstatě obsažené, takže jsem měla výhodu a byla překvapená určitě víc, než kdybych ho viděla předtím. K nadprůměrnému zážitku ale prostě ještě trochu chybělo. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

90% stopáže tohto hororu o divne sa správajúcom chlapcovi a jeho matke bývajúcich niekde na samote u lesa je založených na snahe vybudovať napínavú atmosféru a na ľakačkách. A nič z toho vôbec nefunguje. Mal som pocit, že sa Cronin skôr snaží o nejaký tupý akčniak typu Rýchle a zbesile ako poriadne hustý atmosférický horor. Vo finále sklame aj príšera a celá pointa, ktorá nič extra zaujímavé neponúkne. Jednu hviezdičku dávam len za pekný vizuál. O filme som dopredu nič nevedel a pozrel som si ho len kvôli tomu, že má Lee Cronin režírovať ďalší Evil Dead. Ak to dopadne takto mizerne, tak je to fakt otrasná voľba a neviem čím Raimiho zaujal. 2/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Irsko-belgicko-finská koprodukce dala filmu „The Hole in the Ground“ takový správný temný nádech, kdy celou dobu máte pocit, že ať se děje, co se děje, je to špatné a bude to ještě horší. Tohle je na filmu velmi nepříjemné a právě to jej dělá zajímavým. Budete jen čekat, co ještě přijde, jak moc to bud špatné. A vůbec nevadí, že snímek „The Hole in the Ground“ není nějak moc explicitní. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Zajímavej námět, kterej měl jít na dřeň, protože jinak všechny ty nejisté pohledy osob a bouchající dveře v průvanu nestačí. Problém se tam evidentně točí s vesnicí už po generace, ale nikdo nic neřeší, policejní stanice či telefon, internet nikde nic. Zřejmě, aby to nemuseli scénáristé zbytečně komplikovat. Od studia A24 hezky nezávisle, bohužel i snadno zapomenutelně. 45% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na filmovém festivalu v Sundance. (ČSFD)

Související novinky

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama