Reklama

Reklama

The Hole in the Ground

  • Austrálie The Hole in the Ground (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christopher těžce nese, že se s nimi otec nepřestěhoval. Je kvůli tomu posměchem ve třídě a jednoho dne se o tom pohádá s matkou. Uteče do nedalekého lesa, kam ho matka Sarah sleduje. Syn se jí ale ztratí a namísto toho nachází uprostřed lesa velkou díru, jako po sesuvu. Když se pak Chris vrátí a Sarah několik dní sleduje jeho jednání, zdá se jí, jakoby to nebyl vůbec její syn. Je možné, že se v lesích skrývá tajemství, o kterém nikdo neví nebo o něm nechce mluvit? (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

misterz 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto mohla byť atmosferická pecka, základ by tu bol - jama veľká ako hrom a v nej bubáci od výmyslu sveta. Avšak už úvod bol zlý, otázky sa síce nastolili, no žiaľ k jame som sa nedozvedel nič konkrétne, čo mi prišlo dosť divné, keďže zaberala dobrý hektár a nebola bohvieako ďaleko od ľudí. O jame vo filme teda nepadlo ani jedno slovo, takže mystérium odišlo hore komínom. Tú výmenu som pochopil, páčila sa mi aj tá cesta do jamy (odvážna mamička), no potenciál strašenia mi v kontexte bubákov prišiel až trestuhodne premárnený. Až na konci sa divákovi čo to ukáže, ale poväčšine všetko aj tak bolo utopené v tme, takže žiadna sláva to nebola. Skrátka chcelo to hororovo pritvrdiť, ale riadne, malo to na to všetky predpoklady. Slabší priemer. 55/100 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Všetko bolo dané (napr. skvelé lesné prostredie a zaujímavé herecké obsadenie) k tomu, aby z tohto príbehu vyťažili viac. Nestalo sa. V mojich očiach za to hlavne môžu scenárista a režisér, čiže L. Cronin. Chýbajúce vysvetlenie kľúčových častí príbehu (napr. ako v lese vznikla tá obrovská diera), nie vždy dobrý prechod medzi jednotlivými scénami a príliš obecné zakončenie nechali nevymazateľnú stopu na kvalite filmu. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Irsko-belgicko-finská koprodukce dala filmu „The Hole in the Ground“ takový správný temný nádech, kdy celou dobu máte pocit, že ať se děje, co se děje, je to špatné a bude to ještě horší. Tohle je na filmu velmi nepříjemné a právě to jej dělá zajímavým. Budete jen čekat, co ještě přijde, jak moc to bud špatné. A vůbec nevadí, že snímek „The Hole in the Ground“ není nějak moc explicitní. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(62%) Ale jo, sice se z toho stala klasická jednohubka v tomto hororovém tkzv subžánru, ale já se přesto bavil. Připomnělo mi to nedávného POTOMKA v kině. Opět tu máme nějaké mocné síly, které se zmocní malého chlapce a ten se začne chovat divně. Takže tu máme pár zajímavých scén a dokonce i nějaké to napětí a solidní pointu na konci. Je to takové ponuré, chladné, takže atmosféru si můžeme vynachválit. Jen to má takové pomalejší tempo a v mých očích dost nesympatickou hlavní hrdinku (matku onoho chlapce). Navíc jsem cítil, že to mělo mnohem větší potenciál, především ten konec mohl být více rozvinut. Přesto celkem spokojenost, nadprůměrný horor, který aspoň za to 1 vidění stojí. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Lee Cronin toho za sebou moc nemá, ale je zřejmé, že v něm určitě něco dříme. Vizuálně je to slast a po hororové stránce to jakž takž diváka uspokojí. Spíš než děsivé scény tu jsou ale ty napínavé a nepříjemné. Co se týče scénáře, režisér sice okoukal několik nápadů jinde a párkrát nejspíš zažijete dèja vu, ale snažil se do něj alespoň zakomponovat svoji představivost a jednu pěknou myšlenku. Nicméně, jeho dobré úmysly zůstávají silně nevyužity a nedotáhl to úplně tam, kde bych si řekla wow. Záměrně jsem se nedívala ani na trailer a nevěděla vůbec do čeho jdu. Učinila jsem tak až po zhlédnutí a musím říct, že ty nejlepší scény jsou v něm už v podstatě obsažené, takže jsem měla výhodu a byla překvapená určitě víc, než kdybych ho viděla předtím. K nadprůměrnému zážitku ale prostě ještě trochu chybělo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na filmovém festivalu v Sundance. (ČSFD)

Související novinky

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno