Reklama

Reklama

The Hole in the Ground

  • Austrálie The Hole in the Ground (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christopher těžce nese, že se s nimi otec nepřestěhoval. Je kvůli tomu posměchem ve třídě a jednoho dne se o tom pohádá s matkou. Uteče do nedalekého lesa, kam ho matka Sarah sleduje. Syn se jí ale ztratí a namísto toho nachází uprostřed lesa velkou díru, jako po sesuvu. Když se pak Chris vrátí a Sarah několik dní sleduje jeho jednání, zdá se jí, jakoby to nebyl vůbec její syn. Je možné, že se v lesích skrývá tajemství, o kterém nikdo neví nebo o něm nechce mluvit? (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

tron 

všechny recenze uživatele

SPOILERY!!! Motív dvojníkov sa mi v hororoch páči čoraz viac (Črepy v hlave) a tu je navyše pridaná (taktiež moja obľúbená) ponurá lesná výprava, pár fakt značne nepríjemných scén, solídne finále, neistý koniec a fajn kasting. Takže v pohode 4*. A ani pri tom nemusím príliš prižmurovať oči. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto mohla byť atmosferická pecka, základ by tu bol - jama veľká ako hrom a v nej bubáci od výmyslu sveta. Avšak už úvod bol zlý, otázky sa síce nastolili, no žiaľ k jame som sa nedozvedel nič konkrétne, čo mi prišlo dosť divné, keďže zaberala dobrý hektár a nebola bohvieako ďaleko od ľudí. O jame vo filme teda nepadlo ani jedno slovo, takže mystérium odišlo hore komínom. Tú výmenu som pochopil, páčila sa mi aj tá cesta do jamy (odvážna mamička), no potenciál strašenia mi v kontexte bubákov prišiel až trestuhodne premárnený. Až na konci sa divákovi čo to ukáže, ale poväčšine všetko aj tak bolo utopené v tme, takže žiadna sláva to nebola. Skrátka chcelo to hororovo pritvrdiť, ale riadne, malo to na to všetky predpoklady. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

90% stopáže tohto hororu o divne sa správajúcom chlapcovi a jeho matke bývajúcich niekde na samote u lesa je založených na snahe vybudovať napínavú atmosféru a na ľakačkách. A nič z toho vôbec nefunguje. Mal som pocit, že sa Cronin skôr snaží o nejaký tupý akčniak typu Rýchle a zbesile ako poriadne hustý atmosférický horor. Vo finále sklame aj príšera a celá pointa, ktorá nič extra zaujímavé neponúkne. Jednu hviezdičku dávam len za pekný vizuál. O filme som dopredu nič nevedel a pozrel som si ho len kvôli tomu, že má Lee Cronin režírovať ďalší Evil Dead. Ak to dopadne takto mizerne, tak je to fakt otrasná voľba a neviem čím Raimiho zaujal. 2/10. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se moc, anotace a distribuční zázemí mé oblíbené A24 dávaly tušit, že by se mohlo jednat o horor, který mi přesně sedne do vkusu. A ono jakoby jo, ale není to dotažené. Dějově je film bohužel příliš jasně nalajnovaný a jednoduchý. Celkem zajímavá začne být až závěrečná třetina, kdy The Hole in the Ground najednou dostane vlastní ksicht a začne pěkně šlapat a napínat. Do té doby je to ale jen přehlídka klišé, která mě bohužel nezajímala. Jako jednohubka v pohodě, ale jako snímek, který by měl soupeřit třeba s Babadookem (s nímž existuje hned několik styčných ploch), se Croninův debut nechytá ani náhodou. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Nejdřív Potomek a teď tohle. Nesnáším děti, konkrétně chlapečky a stejně jako jsem po Orphan a Případu číslo 39 věděla, že si nikdy neadoptuju holčičku, tak teď vím, že nikdy nebudu mít chlapečka. Jak řekne ultrazvuk - čekáte chlapečka - jdu na potrat nebo poprosím v sedmém měsíci partu bezďáku, co se motaj kolem nádraží, ať mě za flašku tuzemáku a karton Camelek nakopou do břicha. Fakt, že ani Potomek ani tady Dírák za svoje trable nemůžou, je mi kolosálně u prdele a rozhodně nebudu ta, co se je bude pokoušet zachránit. Ve filmu jsem se nelekla ani jednou což nedokazuje mou statečnost ale fakt, že tam žádná lekačka neni. To je info pro "hororové nadšence" co se tahaj za šulíny blahem pokaždý, když se volume filmu zvedne o 500% a udělá se jako, že baf. Znepokojující atmosféra a kurevský napětí tady naopak je a ta psychobába co umí ukázkovou hlavičku mě děsila jak daňovej úřad. Hlavní hrdinka mi nevadila, akorát když mám velkou prdel, nenosím volný lacláče, všichni mi pak na tu GIGANTICKOU prdel čumí a smějou se v momentě kdy mě maj litovat, že ležím s hlavou zahrabanou hlínou. Celkově ale nadprůjemný. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na filmovém festivalu v Sundance. (ČSFD)

Související novinky

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama