Reklama

Reklama

Vlastníci

  • Česko S péčí řádného hospodáře (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svojí maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje… (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 099)

salahadin

všechny recenze uživatele

Sledování "tohoto" mě fyzicky bolelo. Nevěřím, že je něco takového možné i v reálu (ne tak přepálené), nenene, to nejde, takoví debilové nejsme - nebo ... ? Ještěže že žiju na vesnici, na skoro-samotě, kolem domu teče řeka, nad řekou vysoká skála, všude ticho a klid. Tohle bych nedal. To není komedie, to je tragédie. Bez hodnocení. Rychle zapomenout a propříště jít na něco podobného spíš do divadla. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Do kina bych na to nikdy nešel a původně jsem to ani vidět nechtěl, protože mi bylo hodně protivné obsazení většiny rolí, jakož i skutečnost, že jednu dobu před tím filmem nešlo nikam utéct. Zvědavost nakonec zvítězila a místy mi to přišlo docela vtipné, ale že bych z toho byl nějak odvařenej, to fakt ne. Myslím, že dobře chápu, co chce ten film říct, ale osobně mě neoslovuje ani to sdělení, ani způsob, jakým je to v tom filmu podáno - přišlo mi to přehnané a nevěrohodné (v divadle ta nadsázka asi mohla fungovat víc - jen tipuji, na představení jsem nebyl, podobně jako jsem nikdy neabsolvoval podobnou schůzi - díkybohu, chce se dodat po zhlédnutí tohoto filmu). Když tak nad tím filmem přemýšlím, přijde mi, že nejvíc mi na něm asi vadí ta rovina podobenství, které mi připomíná, v jakých sračkách tu žijeme a s jakými kretény musíme vycházet, což se běžně snažím spíše vytěsňovat - a Vlastníci si z toho dělají srandu, zatímco já preferuji drama - když už depresivní konec, tak pořádně! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Marhoul obcoval s kozlem, českým Lvem i Ferdou Mravencem. A vyhrál co se dalo. Havelka pozval duchovně na svoji schůzi vlastníků bytových jednotek Formana s Polanskim. A založil novou tvůrčí vlnu, která boří mýty o tom, že film není stavěn na divadelní minimalismus. Do jedné místnosti sezval unikátní hereckou sestavu, která ukazuje precizní studii lidské malosti, pokrytectví a nectnosti v mnoha podobách. A je toho ještě víc, což už nebudu zdlouhavě rozebírat, neb na to má film k dispozici Terezu Rambu, Vojtěcha Kotka, Jiřího Lábuse, Dagmar Havlovou, Kláru Melíškovou a mnohé další. Všichni do jednoho jsou jedineční. Na diváka se od samého počátku valí dialogové/konverzační tsunami, a kdo není připraven, bude smeten. Doporučuji, abyste se před zhlédnutím tohoto vskutku divadelního kusu nezatěžovali díly konverzačního ražení a byli v "čerstvém" stavu, neb jen tak se stanete dalším (neviditelným) účastníkem schůzování. Příznivci divadelních her jsou určitě v mírné výhodě a tedy dobře vědí, do čeho jdou. Film si prochází vývojem. Rozjíždí se na realistickém půdorysu a postupně přechází do bizarních pater, v nichž se originálně hláškuje, probíhají hysterické i rasistické a homofobní výlevy. A končí se zcela neprozřetelně a v rozporu s logikou dění. Jiří Havelka a spol. přišel s něčím ojedinělým, inteligentně a mnohovrstevně posazeným a v českém filmu vzácně (ne)vídaným jevem. 7/10 ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Vlastníci jsou fakt skvělým mixem dramatu a komedie. Občas je to střelená komedie plná hlášek, občas až mrazivé drama plné různých figurek, které můžete znát i ze svého prostředí. Osobně mě kromě padoucha Lábuse dost fascinovali dvojčata byznysmeni, z nichž jeden se vypracoval v Rusku a jeden v USA, a na každém to očividně něco zanechalo. Prakticky celý film se odehrává na schůzi vlastníků... A představa, že bych tam mezi nimi byl, je pro mě dost depresivní a k vzteku. Já bych tam nevydržel sedět ani 15 minut. Ve filmu se jinak sice najde i pár slabších vtipů, ale humorem je ten film tak natřískaný, že to nevadí. Velká sranda i velké drama. Super. (8/10) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hoďka a půl koncentrované deprese. Divadelní hru jsem neviděl, ale po ní si člověk musel mít chuť hodit mašli. Herecky paráda až na některé drobné ústřely a rádoby humor na sílu, ale tohle zvedá návštěvnost, v tomhle Hlavelku chápu. Překvapí realističnost jednotlivých vlastníků a nebál bych se drsnějšího konce, přinesl by větší katarzi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (28)

  • „Iniciativní. To je přesné. Jirka Havelka mi nabízel jinou roli, ale já jsem měla chuť si v lehké karikatuře vyhrát s paní Horvátovou, která mi připomínala jednu osůbku. Lehce nic nechápající, a přitom do všeho strkající nos,“ prohlásila Dagmar Havlová o své roli. (Duoscop)
  • Autoři plakátu si pohráli s malým detailem, kdy na jednom zvonku je původně jméno Voříšková, které je ale přelepenou novou samolepkou s příjmením Ramba. Je to odkaz na změnu příjmení herečky Terezy Ramba, která se v roce 2019 provdala a u níž by nové příjmení mohlo na diváky působit zmatečně. (hansel97)
  • „Producentovi jsem dal asi pět námětů, on si vybral tento, já jsem to napsal jako filmový scénář víceméně z jedné místnosti. Protože realizace filmová je trochu zdlouhavá, tak se mezitím udělalo divadlo, a tím pádem se znovu posunul scénář,“ popsal režisér a scenárista filmu Jiří Havelka vznik snímku. (SONY_)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Ceny české filmové kritiky – výsledky

Ceny české filmové kritiky – výsledky

02.02.2020

Nejlepším filmem roku 2019 byl českými kritiky zvolen road movie Staříci. Hraný debut Ondřeje Provazníka a Martina Duška o pomstě a spravedlnosti získal kromě nejvyššího ocenění na 10. Cenách české… (více)

Reklama

Reklama