Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hawkeye a Trapper s Radarovou pomocí vytvoří fiktivního kapitána Tuttla, aby z jeho platu mohl byt dotován blízký sirotčinec. Záležitost se jim ale vymkne z rukou. Kapitán Tuttle má být z rozhodnutí generála Claytona dokonce vyznamenán a Hawkeye si musí vymyslet historku o tom, jak kapitán zahynul, když vyskočil z vrtulníku bez padáku. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku epizody Hawkeye (Alan Alda) při předávání věcí pro děti říká sestře, ať si představí George Washingtona (bývalý americký prezident), který vypadá jako John Wayne. (Zix.)
  • V epizodě je zmíněn tehdejší americký senátor Joseph McCarthy, tehdejší prezident USA Harry S. Truman a Adolf Hitler. (Zix.)
  • Kapitán Tuttle je fiktivní postava. V závěrečných titulcích je uvedeno, že hrála sama sebe. (sator)
  • Sestra ze sirotčince řídí vůz Dodge Power Wagon z roku 1946. (sator)
  • Podobný příběh o fiktivním důstojníkovi má předobraz v sovětské tvorbě. Autor Jurij Tyňanov vymyslel příběh o důstojníkovi Kijé, který existoval pouze na papíře a byl vojákem carské armády. Stejně jako u kapitána Tuttlea se fikce začne po čase hroutit, když se poručík Kijé musí osobně objevit. Novela byla zfilmována jako Poručik Kiže (1934) s hudbou Sergeje Prokofjeva. (sator)

Reklama

Reklama