Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zvláštní agenti Mulder a Scullyová pátrají po svém šéfovi Skinnerovi, kterého nakonec najdou v malém městečku, kde je obviněn z vraždy. Musí ho tedy očistit a pomoct mu s hledáním pravdy. Během vietnamské války byl členem jednotky, která se měla setkat s neznámými zrůdami. Případ nebyl dořešen a zrůdy se teď objevily znovu... (TV Prima)

(více)

Recenze (19)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zástupca riaditeľa Alvin Kersh si Scullyovú s Mulderom zavolá k sebe do kancelárie a pýta sa ich na miesto pobytu Waltera Skinnera. Kedže agenti o tom, že Skinner zmizol nič netušia, rozhodnú sa ho hľadať a začnú v jeho byte v Alexandrii, Virgínia. V byte objavia obálku adresovanú Skinnerovi ešte ako vojakovi pôsobiacom vo Vietname. Súvisí jeho zmiznutie s obdobím stráveným v armáde? Ich záujem o prípad vzrastie potom, keď v nej objavia vysušené ľudské ucho. Jedna s epizód, pre ktoré boli kedysi Akty X tak populárne. Nejasný úvod, hororová maska ako "lesního běsa" zo Zaklínača a dej, ktorý nenudí s rovnako dobrým rozuzlením prípadu. Načo však bol dobrý záver s práškovacími lietadlami a tým súvisiacou politickou konšpiráciou fakt netuším. Akoby nestačilo že človeku tým spamujú priatelia sociálnu sieť. Preto jedna hviezdička s inak skvelej epizódy dole. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizody a příběhy zaměřené na Waltera Skinnera mám rád a dost často patří k tomu nejlepšímu z Akt X. A i tahle epizoda se zatraceně povedla. Je to sice zase další odklon od dosavadní zápletky a tak trochu i Akt X, ale za mě je Kitten super epizoda se skvělým nápadem, u které jsem se od začátku do konce ohromně bavil. K tomu, že je to zatraceně kvalitní podívaná přispěl i Haley Joel Osment, o kterém jsem léta neslyšel, ale v téhle epizodě mě neskutečně překvapil a obě jeho herecké polohy mu zatraceně sedly. Neskutečně potěšilo i opětovné setkání s Kershem, který by úplně klidně mohl dostat mnohem víc prostoru, rozhodně si ho zaslouží. A i když je tenhle díl ve výsledku jeden z těch "slabších", vlastně nemá moc daleko od plného počtu. Spokojenost s touto sérií nadále trvá. 85%. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Kto druhému jamu kope, sám do nej spadne” , toto ľudové slovenské porekadlo platí hocikde na zemeguli, a taktiež i v nových Aktoch - X, kde postava Davey James nadstavil životu extrémne nebezpečné PASCE, a tie umiestnil do väčšieho lesa, kam sa príde čochvíľa lapiť „HLODAVEC” menom Walter Skinner, ktorý je de - facto zástupcom riaditeľa F.B.I. na úteku... Na tomto mieste vlastne hľadal svojho starého kamaráta Johna 'Kittena' Jamesa, s ktorým bol voľakedy vo VIETNAME, pričom mladý Davey je synátorom Johna. I Walter mal prezývku : EAGLE. Obidvoch Jamesovcov bravúrne stelesnil Haley Joel Osment, ktorého si musíte ešte pamätať zo Šiesteho zmyslu, či trebárs zo Spielbergovho A.I. Umelá inteligencia, čo mal pôvodne v pláne zrežírovať majstrovský Kubrick. Síce herec je „strašný tučko” , ale aspoň nie je „V koži Macaulaya Culkina” , ktorý skončil na totálny psí tridsiatok, a narozdiel od neho, drieme v Osmentovi, aký - taký, herecký potenciál. / Totiž, vtedy mladíci Skinner s Jamesom zažili na tomto PEKLE na ZEMI niečo, čo sa s jedným z nich bude niesť ešte dlhé roky. V drevenom BOXE sa spustil nebezpečný biologický, či chemický PLYN, ktorého sa nadýchalo práve „mačiatko” . “A možno aj lietadlá takto posýpajú i to, čo budeme neskôr konzumovať rovno z taniera” , a opäť dobrá otázka na zamyslenie... ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozím zdařilém kousku mírný sešup do průměru, který nad vodou drží hlavně hostující Osment. Jak vidno, ten má v každém věku co nabídnout. Duo milovaných agentů tentokrát přehazuje pomyslná závaží na vahách sympatií vůči Skinnerovi při pátrání po něm a trošička nostalgie zahraje s divákem při scénách se (stále, i po 16 letech úřadujícím!?) Kerschem. Některé scény jakoby vypadly z nejhororovějších kousků prvních sérií. Určitě je na co se dívat. 65 procent. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tahle epizoda je jak vystřižená ze starých dobrých Akt X a jako bonus se vše točí kolem Skinera a jeho působení ve Vietnamu. Dobrý konspirační díl a objevení Kersche je rozhodně příjemné překvapení. Po zhlédnutí tohoto dílu musím konstatovat, že Skiner je frajer a tento díl je rozhodně v této sérii zatím ten nejlepší. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama