Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože lov zvěře už není lukrativní záležitostí a větší poptávka je po prastarých sochách, vypraví se lovec Aidan McRory do džungle do polorozbořeného kláštera. Tam narazí na tygří rodinku. Tygřice se snaží jedno z mláďat zachránit a druhé nechává s otcem. Tygr napadne McRoryho a on ho zastřelí, domů si pak odnáší mládě, které pojmenuje Kumal. Malý tygřík se později dostává do cirkusu, je ale bázlivý a skákání skrz hořící kruhy ho děsí. Mezitím se do zajetí dostává i druhé mládě, které má poněkud šťastnější osud. Jeho matka, pronásledovaná lovci, ho ukryje do skalní rozsedliny, kde ho najde guvernérův syn Raoul. Okamžitě si ho zamiluje a vezme domů. Sangha, jak ho pojmenuje, dokáže dělat pořádný nepořádek, což se samozřejmě Raoulově matce příliš nezamlouvá. Ačkoli chlapec tygříka brání, Sanga je odvezen a dostává se do zvěřince, kde z něj chtějí vychovat bojovníka. Při slavnosti má být vypuštěn do arény, kde ho čeká boj s jiným tygrem. Shodou okolností je jeho soupeřem Kumal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Legas 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Miluju filmy o zvířatech, ale tohle byla fakt nuda k ukousání (posledních 10 minut jsem spal). Kde jsou ty časy lvice Elsy. Tenhle film je naprosto o ničem. Prvních 10 minut je docela prima. Hry malých tygříků jsou velice pěkně a humorně natočeny, ale pak do filmu vstoupí lidé a všechno jde do háje. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ Annaud nenatočí ďalší zvierací film, dávam malú šancu, že nejakému inému udelím ďalšie plné hodnotenie. Po neodolateľnom a nepretromfnuteľnom 'The Bear' stavil Annaud na istotu a predstavuje nám infantilnejší, no takisto srdečný, milý a zároveň smutný a dojemný príbeh, ktorý stavia proti sebe človeka a zviera. A znova si s touto látkou poradil majstrovsky. Citovo je to pôsobivé dielko, ktoré využíva jednoduchosť a prirodzenosť príbehu a zároveň však nezachádza do krutých krajností citového vydierania u divákov. A čo sa týka môjho rozpoloženia počas filmu, prikláňam sa k 'Eridan'ovi - minimálne. 95%. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tiger je pre mňa osobne kráľom zvierat, určite krajší a drsnejší ako lev. Každý film, v ktorom sa toto zviera mihne mi hneď príde zaujímavejší a J.J. Annaud im ho venoval celý. Natáčanie to určite nebolo jednoduché, ale výsledok stojí za to. Pre mnohých možno vypočítavý gýč, rozprávka pre deti, nudná báchorka so zvieratami...Pre mňa nádhera, v ktorej sú ľudia, tí vedľajší. Hlavnú úlohu hrajú tigre Ulma a Kulma. Ak by som mal vybrať naj scénu, tak na mňa najviac zapôsobila najviac tá, kde tigrica beží za nákladným autom a snaží sa prehryznúť laná, ktorými je v krabici spútané jedno z jej mláďat. G. Pearce si to s malými tigrami očividne užíval, to vás napadne hneď ako vidíte, že si strčí do úst cukrík, ktorý pred chvíľou olizoval tigrík. K filmu som sa dostal trochu neskoro, kvalita obrazu nič moc a aj preto by som bol vďačný za blueray. Rád by som si vychutnal tu prírodu vo vysokom rozlíšení a pestrých farbách. 90%. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy za ty tygry (podle mě nejkrásnější a nejneuvěřitelnější zvíře planety). I kdyby to byla sebevětší hovadina, tak by se mi to prostě líbilo. Ale hovadina to naštěstí nebyla, spíš hezké zpestření vánočních svátků něčím jiným než trapnými novodobými českými pohádkami a americkými dojemnými slátaninami se Santa Clausem. ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o film povýtce dětský, musím uznat, že mě Jean-Jacques Annaud nepřestává překvapovat. Jako by si své filmové příležitosti co nejvíce šetřil a současně se snažil každý svůj film natočit tak, aby absolutně v ničem nepřipomínal ty předchozí. Tak se po celkem konvenční, i když kvalitní komedii Hlavička stal autorem svého patrně nejlepšího (a to nejen v rámci jeho filmografie) filmu Jméno růže a také o nic horšího, silně experimentálního Boje o oheň, a teď dokazuje, že si poradí i s dětským divákem a s téměř už úplně profláknutým žánrem "zvířátkovského" rodinného filmu. Aspoň o ten kousínek výš ho určitě posunul. ()

Galerie (13)

Související novinky

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

15.10.2008

Taky vám už Jean-Jacques Annaud chyběl? Jeho návrat k „dobrodružnému přírodopisu“ Dva bratři se sice kdovíjak nevydařil (a určitě nedosáhl kvalit legendárního Medvěda), ale stejně je škoda, že tvůrce… (více)

Reklama

Reklama