Reklama

Reklama

Moucha

Trailer 1

Obsahy(1)

Film byl natočen podle stejnojmenné povídky George Langelaana. Hlavní postavou je Helene (Patricia Owens), která svému švagrovi Francoisovi (Vincent Price) a inspektorovi Charasemu objasňuje okolnosti záhadné smrti jejího muže André Delombrea (Al Hedison). Podle jejího tvrzení vynalezl její muž jakýsi teleport, který následně vyzkoušel sám na sobě. S ním se však nepozorovaně přenesla i malá moucha. Geny se pomíchaly a výsledkem byl muž s muší hlavou a končetinou a moucha s hlavou a končetinou lidskou. I když má André muší hlavu, je stále člověkem a snaží se hrůzné důsledky experimentu zvrátit. Film se stal hitem své doby a často je považován za skvělé završení hororové éry padesátých let. (Hurley)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Blade001

Blade001 (hodnocení, recenze)

Tento film mne mile překvapil. Díval jsem se na něj s tím, že je 50 let starý a horší než remake, který byl možná to nejlepší co jsem měl možnost vidět. V této originální verzi jde film zcela opačným směrem než pozdější předělávka. Není zde tolik triků, ale atmosféra filmu je vynikající, lepší něž v Cronenbergově verzi. Půlka filmu mi připadala jako zcela obyčejná kriminálka a zbytek byl rodinné drama. Na scénu, kde se chytla do pavučiny ta moucha s bílou hlavou a nožičkami nikdy nezapomenu.

Radko

Radko (hodnocení, recenze)

Veľmi zaujímavú analýzu tohto filmu pod názvom "Zabij mouchu!" napísal Jan Stern vo svojej knižke esejí Totem, incest a odkouzlení buržoazie (vyd. Malvern, Praha 2007).

koudi

koudi (hodnocení, recenze)

zrovna jsem to dokoukal ... hezky udelany na film z 58 roku davam 4* (:

Reklama

Reklama