Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Bohatým předměstím Stockholmu otřese tragédie, která se odehrála ve škole. Z vraždy je obžalována zdánlivě vyrovnaná studentka. (Netflix)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (7)

Tekutý písek (2019) 

Tekutý písek má silný námět, ale mně zkrátka v tomto počinu nesedlo dost věcí a tak jsem se jednak místy celkem nudila a druhák jsem se fakt těšila, až to dokoukám (chtěla jsem fakt vědět, jak to bylo). Poslední dvě epizody jsem chvilkami trochu posouvala děj dopředu, ale na to, že jsem myslela, že to proklikám celý, to nakonec nebylo tak hrozný. Rozhodně to není můj šálek čaje - teď myslím tématem a pustila jsem si to kvůli účasti Felixe Sandmana, který mě moc bavil v Na Vánoce u našich... nebo tak nějak se to jmenovalo. Ale ty brďo... tady to byl takovej labil, že si nejspíš ty Vánoce budu muset pustit znovu, abych z něj zase udělala sympaťáka. :D Doufám, že se mi to ještě podaří!! Jinak bych uvítala víc severské atmosféry a rychlejší tempo vyprávění. ()

Maja (2019) (E01) 

Je to strašně divný. Začíná to masakrem, vypadá to, že je vše jasné a Maja mlčí. Advokát se vlastně na nic neptá, jen na jejího přítele. Vidíme nějaké vhledy do minulosti a tak se dozvídáme, že jsou to vlastně "golden kids" a minimálně jedno z nich není moc šťastné. Atmosféra je trochu tísnivá, avšak celkové mám dojem, že to seveřani umí mnohem mnohem mnohem líp. Uvidíme, kam to povede. Předpokládám, že nic nebude jak se zdá. No. 3,5* ()

Vazba (2019) (E02) 

Druhý díl mě celkově moc nebavil. Vůbec mi nesedí to bohaté prostředí, asi se s tím nedokážu moc ztotožnit. Můj odhad dalšího děje je takový, že do toho Sebastian Maju navezl, ráno zabil otce, aniž by ona o tom věděla, jeli do školy, kde začal střílet (ona nemohla/nechtěla) a že ona ho ve finále zastřelila vlastně z "milosti". Doufám, jestli to dokoukám, v nějaké překvapení a ne tak průhledný děj. Btw: pořád nechápu, jak může Maju někdo zastupovat, když o tom co se stalo nic neví a ani se to nesnaží z klienta dostat ()

Pohřeb (2019) (E03) 

Ok, takže nám neukazují skoro ani zlomek toho, co děje ve vazbě. V pořádku. Musím se přiznat, že vhledy do minulosti na mě působí tísnivěji, než samotná vazba. Maja - Matka Tereza, zachraňující zlomeného chlapce koupajícího kolem sebe, z nějakého důvodu "nepřítomní" rodiče, z té rasové otázky nevím moc co si vzít... A svědek... zhrzený Samir? Jen tak hádám... Těžko říct, co se z toho všeho vyklube. ()

Rekonstrukce (2019) (E04) 

Bojuju s nutkáním to proklikat. Nemůžu říct, že by mě to nějak zvlášť bavilo, ale fakt mě zajímá, co se teda stalo. Maja je mi čím dál nejsympatičtější a moc jí nechápu. Ty zadní vrátka k Sebastianovi, proč nemluví narovinu. A pokud někdo začíná mít jasno, tak je dobrej, já mám jen pořád víc otázek. ()

Soud (2019) (E05) 

No hnus velebnosti. Může mi někdo říct, proč nemůže Maja vědět, kdo je ten svědek? ()

Svědci (2019) (E06) 

Propadla jsem Majinu advokátovi! Tohle jsem od něj fakt nečekala. :D ()

Reklama

Reklama