Reklama

Reklama

Situace je vážná, nikoli však zoufalá

  • Francie La Situation est grave... mais pas désespérée (více)

Obsahy(1)

Podnikatel Bertrand Duvernois má velké plány a k jejich uskutečnění nutně potřebuje přímluvu ministra Mazarda. Taková záležitost se nejlépe projednává v soukromí, Bertrand tedy pozval politika na víkend do zámku své snoubenky. Mazardovi to přišlo vhod, neboť s sebou mohl vzít utajovanou milenku. Diskrétní atmosféra ale rázem vezme za své, když se v zámeckém parku začne ozývat střelba a všude se to přímo hemží uniformami a novináři. Z vězení totiž uprchl trestanec, jehož matka bydlí v sousedství, a policisté se rozhodli zřídit si hlavní stan právě na místě, kde pobývá záletný pan ministr. Hnízdečko lásky se mění v hotový průchozí dům... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tento film je vlastně nadčasový. Přestože se odehrává na Štědrý den, nenalezl jsem v něm ani kapku (tedy, pardon) vločku sněhu. Anebo to prostě odflákli a natočili to v létě. Jenom v něm na rozdíl od současného adventu nevidím žádného Alzáka, se kterým mám společné reakce holek a  o kterém nám tento advent tak krásně zazpíval Pokac. Tato komedie není vyloženě krásná, místy působí jako by ani neměla nějakou pořádnou filmovou režii. Je to prostě ,,divadlo na plátně.´´ a já mám podobné francouzské filmové divadelní komedie rád. Viděl jsem tedy už i lepší, toto bylo místy zbytečně překombinované, aniž by některé zápletky nevyšuměly do ztracena a byl by dostatečně využit jejich potenciál. Ale vlastně se u toho nedalo nudit, pořád bylo co sledovat, uteklo to jako voda a užil jsem si to. Milovnící mírně absurdního humoru si taky příjdou na své. Dovolím si tedy mírně nadhodnocovat. Dal bych si cukroví... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film má sto minút, ale nedokáže rozohraté situácie uspokojivo ukončiť, čo je veľká škoda. Pretože inak všetko výborne šlape, bavil som sa ako dlho už nie pri nejakej staršej francúzskej komédii a aj opakované vtípky stále dokázali baviť, viď odpadávajúca slúžka. Pritom premiešávanie postáv a ich novobudujúcich vzťahov sľubovalo zaujímavé rošády čo sa týka výsledku, ostalo ale nakoniec len pri tých komických situáciách. Funes alebo Richard mi tu vôbec nechýbali, len by na seba v takto kolektívne pojatom filme pútali príliš veľa pozornosti. Kľudne by som zašiel aj na divadelné predstavenie, ak by sa u nás niekto chopil tejto látky. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Oblíbená komedie mých dětských let. Bál jsem se, že se mi to po 30 letech vůbec nebude líbit, většinou tomu tak je. Ale líbilo."Nevypadám snad dost pansky? Vy přece panská jste!". "Neúplatný a poctivý. Co ten proboha pohledává v politice?". "Netušil jsem, že existuje takové ministerstvo. Já také ne, dokud mne nejmenovali jeho šéfem". "Co když mě odvolají? Jsem ministr, nic jiného neumím". A mnoho dalších gagů v komedii kde působí šedesát kropičů na ploše 1 hektaru. Takový vánoční film, odehrává se to 24. 12. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá francouzská komedie. Bláznivá, ztřeštěná, místy chaotická. V hlavních rolích: ministr posera ("Puritán, poctivec, co proboha dělá v politice? Dobré skutky?") s milenkou, která je sice blbá jak hračky z Číny, ale krásná. Šarmantní vdova, která vlastně není vdova a pak taky snoubenec podnikatel, inspektor pitomec, umírající gangster, 50 policajtů, pár novinářů, jeden přízrak a dvě choré. A mraky fajn hlášek... "Provinilý muž je vždy velkorysý!" :-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na tuhle klasickou francouzskou komedii jsem se velmi těšil, ale kromě fantastického českého dabingu (což se splnilo) jsem od toho nic moc neočekával. A dobře jsem udělal. Jeana Lefebvra mám rád, ale jak je v hlavní roli, tak to prostě nějak není ono. Výchozí situace je fajn, absurdních situací je hromada, ale za celou dobu mně tahle komedie nedokázala vtáhnout, což je fakt škoda. Situace ovšem není nikterak vážná, naštěstí ani zoufalá, ve výsledku jsem dostal neurážející komedii, která ale mohla být mnohem, mnohem lepší. Výsledek je bohužel jen průměrný a já vím, že dobrovolně už tenhle film asi vyhledávat nebudu, Škoda. Vážně škoda. 60%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v prostorách zámku Nandy čtyřicet kilometrů od Paříže. (Terva)
  • Vicomtessa Sofia (Maria Pacôme) aj v stave bezvedomia, keď ju prenášajú, zdvihne v jednom momente nohu a potom aj svoju ruku k hlave (cca 54:12-54:19). (GabrielGabko)
  • Film je již pátou spoluprací Jeana Lefebvra a Jackuese Besnarda. (Terva)

Reklama

Reklama