Reklama

Reklama

Marabunta: Mravenci útočí

(TV film)
  • Česko Marabunta (více)

Obsahy(1)

Aljašská sopka Mount Wupache nedaleko městečka Burly Pines dřímala celé stovky let. Nyní obnovila činnost - a geotermální aktivity probudily kolonii vražedných jihoamerických mravenců rodu Marabunta, kteří se sem kdysi dávno dostali v nákladu dřeva a nikdo o nich dosud neměl ani tušení. Ve svém přirozeném prostředí se každých patnáct let vyvalí na povrch jako smrtící temná řeka a systematicky požírají všechno živé v okruhu několika desítek kilometrů. V Burly Pines náhle mizí lidé beze stopy nebo se objevují čistě ohlodané kostry v neporušených šatech. Záhadu vysvětlí teprve entomolog James Conrad, jenž si sem zajel rybařit. Neprodleně se postaví do první linie v boji proti hrozící zkáze. Pomocníky v zápase mu budou šerif Croy a krásná učitelka Laura. Dokážou zastavit útočící šiky hmyzích zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

prsvl odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film jsem spatřil na mé dovolené na Slovensku. Jsem tak trochu rád, že jsem ho viděl, poněvadž až se mě někdo zeptá co je podle mě nejhorší film, bude Marabunta: Vraždiace mravce nejsnažší odpověď. Vřele doporučuji všem, kteří v tomto ohledu ještě nemají jasno... Je to film nudný (až na pár tak zhovadilých scén u kterých se nejde nesmát-například jak si hlavní hrdina omylem zapálí nohu plamenometem, přitom když chce zapálit ony vraždící mravence), plný nelogických scén, se špatnými herci atd. atd......!!! ()

Neytirii 

všechny recenze uživatele

Keď mám brať tento film vážne ako katastrofický film alebo horor čičo to vlastne je tak potom musím povedať, že je to jeden z najhorších filmov aké som kedy videla. Režisér, herci, scenár, kamera všetko je otrasné...No ale na druhej strane ak beriem tento film ako komédiu tak som sa v živote asi lepšie nepobavila :D niekedy ma tento film dohnal k smiechu cez slzy a to napríklad ako pamätná scéna kde hlavný hrdina uteká pred mravcami na motorečke alebo keď sa bez zmyslov hádže po stenách karavanu :D z tohto hľadiska je to asi komédia všetkých čias... ()

Reklama

SaiHuri odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, racionálně a zcela objektívně-odpad! Nicméně, pro mne je tento snímek veskrze kultovní. Při každém shlédnutí se bavím tak, jak to dokáže jen málokterá, prvoplánovitá komedie! Magnéziové náboje! :) Setřesení mravenců ze stehen řidičovo zběsilou okružní jízdou po parkovišti!:)) A to je jen zlomek servírované demence. Doporučuji kamarády, něco do fajfky, pár piv a smích Vás neopustí do konce "filmu". ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Vždy když slyším slovo mravenec, tak první věcí kterou si představím je mravenčí šikula Ferda s červeným šátkem kolem krku, který uhání dutou Berušku. Tento kanadský snímek se mě pokusil přesvědčit, abych si příště představil dokonalou zbraň na zabíjení, ale vypadá to tak, že si příště představím roztomilé broučky, kteří umějí sundat vrtulník, jako kořist si odnesou lidský prst (asi jako trám do mraveniště) a to všechno je veliká sranda. Celý film vypadá asi jako bych ho napsal já ve vysokých horečkách, nadopovaný antibiotikama, abych v ruce udržel tužku a nějaký kamarád mi přinesl tisíc dolarů na jednoho kaskadéra a pronájem vrtulníku a potom bychom to společnými silami zfilmovali. Jistě film trpí nulovým rozpočtem a kde nejsou peníze, tam ani Spielberg nebere, ale tady bych se nevymlouval jen na peníze ale i na čistou neschopnost. Herci nehrají vůbec nic. Čistě stojí před kamerou a recitují svoje věty. O efektech škoda mluvit. Mravenci mají jednou standardní velikost, podruhé 10cm. Kamera se prakticky nehne a střih používá vysloveně trapné zatmívačky jak z nějakého seriálu. Kolem a kolem je to možná nejhorší film, který jsem měl zatím tu čest na čsfd komentovat, ale docela jsem se u něj zasmál, takže dávám 1* P.S. Nejlepší byl záběr, kdy hlavní hrdina střílel plamenometem přímo do kamery a bylo vidět, že drží v ruce zapálenou tyč a oheň obstarává někdo, kdo leží těsně pod kamerou. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Spolu s Rojom a Arachnofóbiou moje detské lásky, v ktorých hlavnú úlohu predstavoval hmyz. Dnes som si mravčích zabijákov pripomenul a prvú polovicu bol milo prekvapený. Práca s napätím fungovala, lenže ako sopka zavelila do útoku, minimalizmus strieda škaredý hmyzí digitál a napätie nechcené komické čísla. Americký etymológ a miestna učiteľka tak splavujú rieku, lezú po skalách, upaľujú mravce plameňometom či strieľajú po nich puškou miesto toho, aby sa jednoducho ukryli vo vode za nimi. Do toho visiace mikrofóny, mravce miznú zo záberov a postavy vtipkujú v najmenej vhodný moment. Aspoň, že sa dej odohráva v peknom prostredí a nie kdesi v panelákovej džungli. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Heber City poblíž Salt Lake City v Utahu. (Cheeker)

Reklama

Reklama