Reklama

Reklama

Brahms: Chlapec 2

  • USA Brahms: The Boy II (více)
Trailer 1

VOD (1)

Poté co se rodina přestěhuje do Heelshire Mansion, spřátelí se jejich syn s panenkou Brahmsem. Tato hračka vypadá jako živá. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (107)

Anderton 

všechny recenze uživatele

William Brent Bell nakrútil nedávno nie veľmi presvedčivo celkom solídny scenár prequelu Siroty. Pred dvoma rokmi nakrútil remeselne veľmi solídne nie príliš presvedčivý scenár k sequelu Chlapca. Čo znie veľmi divne až paradoxne. Každopádne dvojka popiera zákony prvej časti a nejako sa snaží aj jej udalostiam dodať nadprirodzený charakter. Našťastie Bell dokáže vystrašiť, vybudovať atmosféru a potešila aj jedna dlhšia jednozáberovka. Katie Holmes dodáva snímke áčkovú príchuť, ale fakt, že sme tento námet videli v rôznych variáciách nedokáže oklamať nikto zo štábu. Možno by bolo najlepšie, ak by nešlo o prequel, ale samostatný film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička zaujala atmosférou, napětím i obsazením a to samé se dá říct do určité míry i o dvojce. Nicméně ve všech zmíněných ohledech Bell trošku polevil, což z filmu udělalo sice solidní, ale přesto rutinní duchařinu se zlou panenkou či spíše panáčkem. Možná že kdyby hračka trochu víc odvázala a někoho krouhla, případně si lépe načasovala lekačky, tak bych hodnotil výše. Takhle je to jen lepší průměr. 60% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotku si skoro vobec nepamätám a tak nemôžem ani porovnávať a neviem, či sa tento film nejako pridržiaval originálu. Hneď prvé mi nesadla herecká zostava na čele pre mna neherečkou Katie Holmes, ktorá samozrejme i tu bola celkom neznesiteľná. Moc sa toho tu nedialo, všetko tu už bolo i lepšie spracovane. Teraz prísť s posadnutou bábikou je dosť trúfalosť. Keď to zoberie do rúk schopný režisér, môže byt z toho aspoň solídna chuťovka, ale žiaľ táto medzi ne nepatrí, lebo tento režisér na to evidentne nemá. Prišlo finále a čakal som, že sa konečne film odviaže, ale ako začal tak aj skončil. Je to nevýrazné a nudne a keby nebolo dobrej remeselnej stránky, tak určite hodnotím 2*. Ale tá sa mi na tomto filme páčila najviac, takže aspoň slabé, ale 3*. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem si minulý týden zopakoval (a šokovalo mně, že překvapivě pořád funguje, čímžpádem je teda asi fakt dobrá), což jsem udělal jen z toho důvodu, že jsem objevil existenci dvojky. Jednička je přátelé, opravdu dobrá a tím koncem rozhodně i originální, ačkoliv se tak netváří. Dvojka se taky tak netváří, ale dvojka už bohužel příliš originální není. Je pořád skvěle natočená, napětí funguje relativně v pořádku, zejména v druhé polovině má film po téhle stránce rozhodně co nabídnout, Brahms je správně znepokojivý a tisícíprvní ďábelské dítě je taky zatraceně fajn. Tragických nehod je tady všehovšudy jedna (a ještě ne tragická), jinak je to ale fajn. Nic víc, nic míň. Každopádně se mi nakonec líbilo, jak Brahms prohlubuje mytologii celého příběhu a pokud se bude konat třetí díl, tak jsem na něj docela zvědav už teď (protože je silně nakročeno k Brahmsovu originu, tady se vlastně nic nedozvíme). Dvojka mně sice bavila. jenomže dvojka je přesně to, co by byla jednička, kdyby neměla ten sympatickej zvrat na konci - a i tak by z toho jednička vyšla jako vítěz. Líbilo se mi to, bylo to funkční, ale v obrovské konkurenci panenkovských / s divnými dětmi hororů je to slabší a těžce bez nápadu. Průměr, ale lepší průměr, bylo to fajn, zručně natočené, některé scény skvělé, ale celek to moc nevytrhne. Ten otevřenej konec mně ale vlastně dost potěšil. Asi už mi stačí fakt málo. 65%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvalitné ľakačky, hnusná bábika, dobrá atmosféra, napätie. To očakávam od hororu a tu sme tu veľmi nedostali. Ďalší nepodarok v tomto žánri, kde sa vôbec nebojíte chlapčeka bábiky s uhladeným účesom, ale Katie Holmes, ktorá vyzerá v tmavých chodbách a bez make upu ohromne strašidelne. Ale na dennom svetle žiaľ ešte horšie. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 28. ledna do 7. března 2019 v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Victoria a Vancouver. (BMW12)
  • Film měl být původně vydán 26 .7 .2019, následně posunut až na 6. 12. 2019. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama