Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství - Série 4

(série)
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2022, 6 h 52 min (Minutáž: 33–52 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Další adrenalinová řada seriálu o závodech Formule 1, ve které do kokpitu zasedne dvacítka ostřílených veteránů i úplných nováčků. (Netflix)

Recenze (31)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je velice zvláštní. Mapuje asi nejzajímavější sezónu v F1 v 21. století minimálně. Jenže seriál se nějak jako pachtí v něčem, co jsme viděli už dvacetkrát jenom v jiných úhlech pohledu. To by nebyl takový problém jako to, co jsme i viděli, ale spíše neviděli. Kimi jako jedna z největších legend novodobé formule nedostal nic. V seriálu o něm snad ani jednou  není  zmínka. Chápu, že ten chlap je na rozhovory osina v prdeli, ale to nic nemění na tom, že mu mohli udělat medailonek nebo i celou epizodu, což by fanoušci ocenili asi víc než Tsunodu, který sere na hajzlu. Jasně, poslední části se pilně věnují finále sezóny a zaslouženě, ale i tak  musíme pracovat s očividnou manipulací tvůrců, kterou si na triko nevezou. Další série se bude muset hodně vytáhnout, aby objektivně přihlížející uživatelé mohli mít nějakou důvěru. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sezóna F1 2021: najnapínavešia a najkontroverznejšia, ktorú som za posledných 25 rokov videl. Možno aj práve preto tentokrát Drive to Survive nemal šancu pokryť komplexnosť a dejovú nabitosť sezóny. Prvé tri série boli veľmi silné, pretože efektívne zdramatizovali súboje zo stredného pola, nakoľko o tituloch bolo vždy predčasne rozhodnuté. Ale sezóna, kde idú hlavní dvaja protagonisti krk po krku od začiatku do konca, (s bodovou vyrovnanosťou!!! do posledného závodu), je sama o sebe tak dramatickou sezónou, že skoro nepotrebuje ani Netflix spracovanie. --- Každopádne som si rád pripomenul v kvalitnom zostrihu a so špičkovým zvukom "niektoré" najikonickejšie momenty sezóny - na ktoré teda zostal čas :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxne jedna z najnapínavejších sezón za dlhé roky sa dočkala najnudnejšieho spracovania v drive to Survive. Minimálne pre divákov, ktorí sledovali sezónu 2021. Pretože tentoraz bola sezóna tak nabitá, že v Netflixe nepotrebovali vymýšľať zbytočné príbehy a bohužiaľ sa tentoraz v takej miere ani nevenovali tímom z druhého sledu. A keďže v desiatich dieloch nedokázali pokryť to množstvo príbehov, ktoré sa odohrali, tak je logicky pre každého pravidelného diváka F1 táto séria podstatne menej napínavá ako samotná sezóna 2021. Táto séria funguje prakticky len v bezprostrednom sprostredkovaní pocitov, ktoré piloti v kľúčových chvíľach zažívali a behom sezóny sme to nemali možnosť vidieť. Je mi ľúto, že Netflix opustil koncept v ktorom každému tímu venoval jeden diel. Takže Aston Martin alebo Alfa Romeo sa tam prakticky ani nespomenú. Séria znova trpí zjednodušovaním a nedopovedaním príbehov. To či vyhralo súboj o tretie miesto Ferrari alebo McLaren sa divák nedozvie. Výhry Ocona (Alonsov ľví podiel na jeho výhre ostal ignorovaný) a Ricciarda sú prezentované ako nejaký zlom v slabých výkonoch, ktoré v tej sezóne predviedli. Pritom minimálne v Ricciardovom prípade to bol len ojedinelý úspech a ak bude tak mizerne závodiť aj v sezóne 2022, tak sa z McLarenu spakuje takou rýchlosťou, že nestihne vychľastať šampus z topánky. Konečne sa dočkali fanúšikova (zdravím Kiks) vetroplacha Russella. Jednak dostane možnosť v top tíme ukázať, či má na titul a zároveň tu dostal hneď 2 epizódy. Snáď bude dobrý poslušný wingman ;-). Epizóda venovaná tragikomickým chudákom z Haasu ma tentoraz vôbec nebavila. Už ani Steinerové nadávky to nezachránia. Takýto mizerný tím nie je ani do počtu a nemá tam čo robiť ak sa zázračne nevzchopí, aby mohol bojovať aspoň o predposledné miesto. No a boj o titul? Dostal tu veľký priestor. Red Bulláci vyznievajú ako hysterky. Ale to je asi skôr vecou pohľadu. Domenicali v dokumente povie, že je jedno, kto vyhrá boj o titul, lebo tak či tak vyhrá F1. No a tu sa mýlil. Kontroverzný posledný závod ukázal, že F1 prehrala. Massi a celá FIA stratila dôveryhodnosť a Maxov titul bude už navždy poškvrnený. Snáď svojimi schopnosťami nejaký férový titul vybojuje. Talent na to, získať ho aj bez ohýbania pravidiel zo strany FIA, má. Takže celkovo je táto séria pre pravidelných divákov F1 stratou času. Keď už, tak by túto sériu mohol Netflix vydávať aspoň o mesiac skôr, aby pauzu medzi sezónami fanúšikovia zvládli ľahšie. Týždeň pred novou sezónou to už veľký význam nemá. P.S: Legenda hovorí, že Bottasov pitstop v Monaku, stále trvá. 6/10. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak by som mal opäť od doby Miku Häkinnena začať opäť niekomu fandiť tak by to bol po dopozeraní štyroch sérii DTS rozhodol určite pre Landa Norrisa, ale ešte ľahšie by bolo vybrať si tím a jazdca ktorého by som rád nemal. Kamenná tvár Frankenstein Wolf. uplakaný Hamilton ktorému nepomohla ani celoročná podpora traťových komisárov a ich Mercedes. Ten telefonát Wolfa s vlastným dieťaťom, to bolo presne ako rozhovor Matky či Otca s deťmi v sérii Vychovaní vlkmi...úplný android bez emócií, ktoé ako tak prejaví iba vtedy keď sa z jeho uhla pohľadu ukrivdí jeho tímu. Vynikajúce spracovanie, v poslednej epizóde však chýbali však nejaké informácie o súbojoch ostatných tímov, ktoré boli načrtnuté v predchádzajúcich epizódach série. DTS určite stačí na to, aby mal človek o F1 dostatočný prehľad, aj keď s ročným odstupom. 90+% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

přiblížení jedné z nejzajímavějších a nejkontroverznějších sezon F1 za poslední roky v opětovně fantastické sérii,která chytne a pustí až se závěrečným "smutečním" projevem Tota Wolffa.Haters gona hate,ale tohle byl opět nářez a Drive to Survive si stále drží pozici jednoho z nejlepších titulů co Netflix nabízí...90% ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to že tato sezona (2021) byla nejlepší za několik let, se s touto sérií dalo udělat více. Mohli i přidat více dílů, přišlo mi, že polovinu událostí zde ani nezmínili. Nicméně i přes to se jedná o kvalitní filmařinu. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to právě během této sezóny, kdy jsem díky YT algoritmu či trendu klikl na sestřih jedné kvalifikace a od té doby začal sledovat sestřihy pravidelně. Po pauze více než 10 let, během níž jsem se o F1 zajímal jen velmi povrchně. A asi nebylo k návratu lepší načasování. V té době jsem byl s výsledkem vítěze konstruktérů a šampióna 100% spokojený. Kdybych byl v té době seznámen s obsahem předchozích 3 sezón, možná bych reagoval jinak. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Moje první zkušenost s Drive to Survive. Nebylo to špatné, ale zrovna tenhle ročník nabízel mnohem mnohem více. Takže pro mě mírné zklamání. Nevím, zda si pustit i ty předchozí řady. Škoda, že nevzniklo něco takového v době Prost/Senna. ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět skvěle zpracovaná sezóna. Pro mne lepší než ta předchozí... Musím se omluvit Lewisovi...po těch sedmi titulech, politických kecech, BLM žumpě atd jsem si nepřál nic jineho než aby ho Max porazil.. Ale z dokumentu mi vyšlo, že Lewis je pan závodník a férový...zatimco Max je arogantní kretén. Největší čur*k v F1 je jednoznačně šéf Red Bullu Horner...tomuto zákeřnému a uplakanému týmu přeji jen defekty 😊! Pro mne v roce 2021 je vítězem Lewis... Jinak na pěkného vola vypadá i Russell a jako vždy nejvíce bavil Günther...škoda, že Haas je na tom tak špatně. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk musí mít pořád na paměti, že je to hlavně reality show, byť v takové skoro doku formě. Ale i tentokrát je to nářez, navíc tahle sezona byla napínavá do posledního kola, tohle šlo Netflixu vlastně dost na ruku. 9/10 ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čakal som viac. Rozhodne. Zvlášť pri jednej z najnapínavejších (ak nie najnapínavejšia ever) sezón vo Formule 1. Človek ju sledoval so zatajeným dychom, nech už ste fandili komukoľvek a preto stačilo Netflixu z toho len čo najviac vyťažiť, pretože dramatický scenár písal sám život. Žiaľ, nestalo sa. A tak sa niekoľkokrát vraciame k havárii v prvej zákrute na Hungaroringu, xy krát sme v Monaku, atď, atď. Chýba tomu lepší koncept. Neviem, či podobne ako Max, ani tí, ktorí sa v tejto sérii neobjavili, nechceli, alebo to tvorcom len „len nevyšlo“. Je mi jasné, že všetko sa sústredilo na súboj Mercedesu a Red Bullu, ale aj tak. Keď tam bol Alpine, tak tam mali byť aj Aston Martin, a Alfa Romeo. A kto sledoval tú sezónu poriadne, nedozvie sa absolútne nič zaujímavé. Ok, aby som len nehejtoval, netušil som, že Norris s Ricciardom nemali najidelájnejšie vzťahy v McLarene. Každopádne, malo to jedno plus. Kto nemusel Christiana Hornera, tak ho bude neznášať ešte viac. Je to riadny ču*** ... Tak ostáva už len veriť, že v tejto sezóne „si ideme“ po ôsmy titul. Go Lewis, Go! ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další série, další nářez. Nemám rád Hamiltona, ale to jak se chová Horner a jak jezdí to prase Verstappen mě přinutilo držet palce Wolffovi a spol. Bottas je krásnou ukázkou týmovosti. Líbil se mi Tsunoda z Alpha Tauri. Ale potřebuje vyzrát. Největší pán je ovšem Günther Steiner z Haasu. Suverénně nejzábavnější postavička. ()

chesterko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pôsobivé 3 série vystriedala reality show, nerozumiem prečo sa zbavili toho pútavého zákulisia. Zbytočne vyhipované, vôbec nebolo treba pridávať takej skvelej sezóne. Chýba tu chronológia a ten športový duch niekde zmizol za zákrutou. Najlepšia sezóna f1 si zaslúžila viac. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice dle hodnocení ostatních, ale tato sezóna mi přišla ze všech nejzajímavější a hezky pojala boj o titul mezi Hamiltonem a Maxem. Zkouknul jsem jí během jednoho dne na jeden zátah. 5* ()

Alex_01 

všechny recenze uživatele

Výběr protagonistů a témat mohl být lepší. Na můj vkus jsme se až moc zabývali Mercedesem a například Aston Martin se zde neobjevil vůbec (byť je to nový tým o kterém by se dalo co říct). Zpracování jednotlivých závodů mi pak nepřišlo tak vzrušující a precizní jako v minulých sezónách. V díle, kdy Ocon dosáhl na vítězství nebyla třeba vůbec ukázána skvělá práce Alonsa proti Hamiltonovi -- byť to byl jeden z nejúžasnějších momentů sezóny. Tvůrci pořadu se pak nakonec staví na stranu Luise Hamiltona, protože střihově závěr posledního závodu působí spíše jako, že bylo vše zmanipulovánu v Luisův neprospěch. Horner se k tomu nevyjádřil (nebo jeho vyjádření nebylo použito?) takže závěr této série za sebou zanechává takovou ješitnou pachuť. Nepřítomnost Maxe Verstappena jsem téměř nepocítil. Jinak se stále jedná o velmi atraktivní reklamu na F1 podpořenou mimořádně kvalitní zvukovou stránku. ()

Reklama

Reklama