Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

adam18 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý sledujem od detstva a vždy si ho plnými dúškami uživam. Na deväťdesiate roky má seriál veľmi slušné efekty a výborne spracovaný príbeh. Páči sa mi, ako každý diel seriálu sleduje iné obdobie a život jedného dinosaura, ktoré skvelo utvárajú dejovú líniu. Práve toto dokáže každého milovníka týchto prehistorických tvorov nadchnúť a presedieť pri ňom celý deň. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Miluji dinosaury a tenhle dokument je podle mě skvělý- efekty a animace dinosaurů jsou absolutně perfektní a seriál je dostatečně poutavý na to, aby se člověk s chutí díval na celé 3 hodiny (v mém případě klidně najednou). Je pravda, že mnoho složitých vědeckých informací tam není, ale od toho jsou encyklopedie- BBC natočilo prostě snímek, který mohou se zaujetím sledovat i laici a je jistě milý a zajímavý i pro ty, kteří se o dinosaury zajímají více... ()

Reklama

Hans07 

všechny recenze uživatele

V roce 1999 na obrazovkách přistál tento graficky velmi vydařený dokument. Pokud jste se chtěli něco v té době dozvědět o příšerkách co tady pobíhaly, plavaly a létaly před tím než vyhynuly před mnoha miliony let nějakou působivější formou než si otevřít učebnici či encyklopedii, tohle byla jasná volba. ()

KacHnAop 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl malý, měl jsem dinosaury neskutečně rád. Snažil jsem se o nich vědět co nejvíc. Kupoval jsem knížky a neustále četl nové a nové informace o těchto pozoruhodných tvorech, ale stále mi to ještě nestačilo. Jednou jsem si v televizi vyhlédl Putování s dinousary a po zhlédnutí prvního dílu jsem pak nevynechal ani jeden. Skvěle počítačově zpracovaný seriál, který mám opravdu rád. ()

Fíma 

všechny recenze uživatele

Jede z mála případů, kdy je pět hvězdiček opravdu málo. Jedním slovem geniální dokument o životě dávno vymřelých forem života. Skvěle natočeno, úžasné efekty, dávno vyhynulá zvířata jako živá a to nejen vizuálně, ale také chováním a životními osudy. Hlavně díky tomu, že to nejsou jen krásně vytvořené, ale jinak mrtvé potvory, ale zdánlivě skutečná stvoření, před námi ožívá pradávný svět. Ale ocenění si zaslouží nejen filmaři a trikoví specialisté, ale hlavně přírodovědci, jenž nám umožnili nahlédnout do časů dávno minulých. A je celkem jedno, že to nejspíš přesně tak nebylo. Důležité je, že to tak mohlo být. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se v Brazílii, Kanadě, Indonésii, Jižní Africe a USA. (Dr.Okamura)
  • V díle Kruté moře (Cruel sea) se uvádí, že Liopleurodon měřil až 25 metrů a vážil 150 tun. S tím však většina vědců nesouhlasí, jeho skutečná velikost se dosud s jistotou neví, ale odhaduje se mezi 7–15 metry. (Segoves Kelt)
  • Jedna minuta filmu vyšla producenty na 37 654 liber. (ČSFD)

Reklama

Reklama