Reklama

Reklama

Bambi

Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 2

Recenze (145)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

„Disneyho“ podstatně stručnější, ale stále soustředěná a syntetizující adaptace skvělého Saltenova románu by mě asi více strhla v mém dětství, kdy mě opakovaně (a znovu i v jinošství) nadchlo sovětské dvoudílné podání v režii Natalie Bondarčukové (Bambi a Bambiho dospívání), ale chladný jsem věru nezůstal. Nad sám, intuitivně vyvstávající, příběh - nadčasový a zázračný - jsem ocenil jemné, ale bezprostřední vyjádření tance veškerenstva ve ztvárnění cyklů ročních období, v němž se uctivý odstup mísí s úsměvným (ne však posměvačným) zkoumavým přibližováním. Pathos i humor se prolínají, jak tomu v životě obvykle bývá, neoddělitelně. Krásně je vystižena i atmosféra - všechny valéry lesního světla mezi sebou přecházejí, všechna ta voda ve svých vážných skupenstvích, všechen ten vzduch. Nepochybuji, že shlédnutí takového filmu dá dítěti víc než celoroční vštěpování přírodopisu ve vakuu školní budovy. - - Když jsem ve čtyřiadvaceti poprvé Saltenova Bambiho četl, nadchla mě ta úžasná vzájemnost všeho přírodního dění a sdělování se, o níž jsem se - nějakých patnáct let poté - dočetl u Davida Abrama. Ta úžasná stálá komunikativnost, ustavičné sdílení a společné utváření světa, to by měl být i cíl lidského společenství - ovšem takové by od sebe nemělo nikterak odtrhovat úplný svět, v němž je mu dáno žít, a přírodu nepokládat za pouhý zdroj surovin či existenčních možností. Tehdy jsem se ten silný účinek pokusil vyjádřit v jedněch ze svých prvních elektroakustických kompozic. Jako partitury jsem bral mísí se stopy v lesním porostu - otisky cest jsou výmluvné a dokonale znělé noty přírodní vzájemnosti: https://recordingsontheroad.bandcamp.com/track/tracks-on-snow-plain-ii ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Je tu den 5. a sním i Bambi. Animace je opět úžasná ale to netřeba říkat. Ovšem Bambi tak dobře nedopadl. Největší problém celého filmu je tempo které je strašně uspěchané, nic se moc neřeší a autoři film dělali strašně na rychlo. Například při lesním požáru jsem absolutně nic necítil protože ta scéna byla strašně krátká a vůbec nebyla emotivní. Film zachránily postavy které byli prostě skvělé a králíček Dupík je nejlepší postava celého filmu. Za mě 75% (4 hvězdy z 5). ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších, nejpopulárnějších a zároveň jedna z nejstarších a nejklasičtějších Disneyovek a to bez pochyb. Jako malý jsem to sice neviděl, nebo spíš takhle neměl-i jsem (jsme) možnost ale i teď po shlédnutí a to z odstupem několika roku jsem byl příjemně překvapen a unesen určitou sentimentalitou která z tohoto snímku vyzařuje. Po spíše experimentálním filmu Fantazie a více konvenčním Dumbovi se tento snímek od obou odlišuje svou až naturalistickou věrohodností. Krásná dobrodružná pohádka která obsahuje detailní a vysoce realistické ztvárnění života v lese, a více než humornými akcenty (které byli příznačné a dominantní spíše u ostatních disneyovských filmů) oplývá právě již tou zmíněnou sentimentalitou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Frank Churchill a Edward H. Plumb: 1. Main Title (Love is a Song) [2:55] ,2. Sleepy Morning In The Woods/Everybody Awake/The Young Prince/Learning to Walk [5:13] ,3. Exploring/Through The Woods/Say Bird/Flower [6:01] ,4. Little April Shower [3:53] ,5. The Meadow/Bambi Sees Faline/Bambi Gets Annoyed [4:55] ,6. Gallop Of The Stags/The Great Prince Of The Forest/Man [4:10] ,7. Autumn/The First Snow/Fun On The Ice [4:40] ,8. The End Of Winter/New Spring Grass/Tragedy In The Meadow [2:32] ,9. Wintery Winds [1:09] ,10. Let's Sing A Gay Little Spring Song [1:41] ,11. It Could Even Happen To Flower [1:59] ,12. Bambi Gets Twitterpatted/Stag Fight [2:32] ,13. Looking For Romance (I Bring You A Song) [2:08] ,14. Man Returns [2:03] ,15. Fire/Reunion/Finale [5:37] ,16. Rain Drops [1:37], ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Disney se inspiroval jednoduchym kolobehem v zivote zvirat. Oc jednodussi motiv to je, tim lepe finalni verze filmu vyzniva. Tuto podminku Bambi splnil. No a dalsi vec, ze podoba maleho kolouska vychazi z prvku detskeho obliceje, cimz vypada zranitelne a tak.. No zkratka Bambimu se neda odolat :) U me kolousek Bambi bodoval, ackoli dejova linka je podle meho nazoru dost oslabena, nijak to filmu ve vyslednem efektu neuskodilo. Libila se mi animace i hudebni cisla. Dobre odvedena prace, pane Disney. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Kde malému jeleňovi zastrelia poľovníci matku, sa spája psychologická porucha, neoficiálne nazývaná "Bambiho komplex". Ľudia trpiaci touto poruchou sú sentimentálni, silno inklinujú k prírode a prežívajú výrazne negatívne pocity v spojitosti s lovom, kontrolovanými požiarmi a ďalším nehumánnym zaobchádzaním so zvieratami. (Raccoon.city)
  • Jeden z tvůrců filmu Mel Shaw popisuje vývoj příběhu takto: „Bambiho příběh měl tolik možností, že jste mohli jít miliony různými směry. Pamatuji si, když se do toho zapojil i Walt. Řekl: 'Představte si, že by Bambi stoupl do mraveniště. My bychom mohli udělat záběr do mraveniště a podívat se, jakou škodu mravencům napáchal.' Strávili jsme týdny kreslením mravenců a jejich příběhu, až jsme najednou zjistili, že jsme úplně v jiném příběhu, že to nemá s Bambim co dělat. Také jsme měli rodinu kobylek, a ty se handrkovaly o všechno možné. A Bambi to celé sledoval, a tak najednou vidíme Bambiho velkou hlavu mezi kobylkami. Ale co má tohle co dělat s příběhem? A tak jsme se dohadovali stále dokola." (Keldak)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama