Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná pohádka Bambi II, v níž se po více než šedesáti letech znovu setkáme s Bambim, Velkým knížetem, Dupíkem, Kvítkem, Filim, Výrem a dalšími nezapomenutelnými zvířátky, se odehrává krátce poté, co mladý jelení princ ztratí svou maminku a zjistí, že jeho tatínek je ve skutečnosti váženým Velkým knížetem. Film, který nese inspirující poselství o odvaze, naději a překonání bolesti ze ztráty, vypráví příběh o zprvu rozpačitém vztahu mezi hravým srnečkem a jeho královským otcem, kteří se společně vydávají na nelehkou cestu, na níž vzájemnou snahou překonají smutek a najdou v sobě něco krásného a nečekaného: rodinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Koda 

všechny recenze uživatele

Neměl bych, ale moje srdce říká: Neštvi mě a frkni tam o tu hvězdu víc! A mělo pravdu, ačkoliv to tak nevypadá, tak mě tohle jakýsi pokračování bavilo daleko více, než první díl. Možná to bude tím, že už si ten první díl nějaké ty léta odbyl. Musím ale podotknout, že prostě takhle pokračování nevypadá a to nemluvím jen o tomhle filmu. Spoustu scének nesouvisí tak s prvním dílem a spíše se tvůrci snažili narvat do těch "prázdných" míst z prvního dílu, kdy se doplňuje situace, co se stalo potom, když Bambimu zemřela máma a nevědělo se jak dál, co dál, jestli se o Bambiho bude starat jiná laň, než se z něho stane puberťák. Podobně je na tom i Tarzan a jen těžko se dohání kvalitní a originální díl. Na druhou stranu ale oceňuji to, že tvůrci dali více prostoru moudrému otci Bambiho a hlavně hajzlíkovi Ronnovi, který měl daleko větší hlavní roli, než v předcházejícím díle, kde se prakticky jen tloukli. Příběh nekoluje moc s dobrodružstvím mezi Dupíkem a Bambim, protože Dupíkovi lezou hlavně na nervi jeho sestřičky a Bambimu se věnuje více jeho táta, který je moudrý a praví mu, aby se neohlížel za sebe, co bylo. Bambi chce ukázat svému knížeti, že je statečný a nakonec přece jenom se mu to podaří a spoustě lidem vyhrkne slza, když se Bambi zřítí a zůstane ležet bez dechu. V této scéně je skvěle vidět, jak moc má rád svého syna. Písničky jsou zde opravdu nádherné, hlavně píseň: Jaro zas našlo nás" mě zůstalo v paměti do teď, tolik jsem si oblíbil tuhle píseň. Za mě tedy obrovské překvapení. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, chvílemi jsem se bavila více než u "prvního" dílu. Kdyby se oba filmy spojily, myslím, že bych byla hodně spokojená. Písničky se mi také líbily, jenom ta animace docela pokulhává. Tvůrci se ale rozhodně stydět nemusí, jako rozšíření původní klasiky solidní záležitost, která ale dospělého (a tedy asi ani mě) moc nezaujme. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle animovaný film se mi dívat zprvu vůbec nechtělo, ale mile mě překvapil. Připadá mi takový miloučký, nenásilný a prostě pěkný. Uznávám, že je jenom pro děti a já nejsem dítě, ale tenhle filmík má v sobě nějaké kouzlo, což způsobuje, že se mi líbí mnohem více než některé jiné animáky pro děti: Valiant, Strašpytlík, i třeba Karcoolka. Tohle je v dnešním světě 3D animace něco jiného, takové příjemné osvěžení vrátit se ke staré grafice. Ne že by se mi to líbilo moc, ale je to jiné a je to prostě zase změna. Jo, postrádám větší příběh, nebyl tu skoro žádný, teda spíše ta zápletka chybí, ale nevím, u Bambiho jsem se usmála a zasmála možná tak jako dohromady u výše zmiňovaných animáků. Takže ať si kdo chce říká co chce, že je to moc pro děti nebo tak, ono to sice je, ale je to tak miloučké, že to odpouštím. Prostě se mi to líbilo a rozhodně se za to nestydím. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Walt Disney po více jak 60 letech chtěl navázat na obrovský úspěch legendárního Bambiho, jenže to se mu vůbec nepovedlo. Malý Bambi se stále trápí tím, že mu lidé zabili matku, stále o ní sní a myslí si, že se jednoho dne vrátí. Mezitím roste a roste a nic zásadního se neděje. Čím byl Bambi výborný, to vše předvedl v dnes již klasickém prvním díle. Tohle je jen nastavovaná kaše. [799. hodnocení, 26. komentář, 64%] ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie malého roztomilého kolouška bolo pre mňa neuveriteľnou citovou ždímačkou. Vedela som, že zomrieť nemôže ale aj tak som revela asi všade kde to dojemné malo byť. Na mňa proste tieto disneyovky vždy fungujú, stačí že je tam malý roztomilý bubi a už to ide samé. Bambi 2 sa mi dokonca zdal lepší ako tá jednotka. Viacej na mňa zapôsobil i keď mnohí tu hundrú aké to bolo lacné. Chcem bezpodmienečne Bambi 3, ale podmienkou je, že tam musí byť ďalší roztomilušký koloušek s neuveriteľne roztomilým dabingom. Už aj ten dabing spravil veľa, keď som neplakala tak som tu pišťala z tej dávky roztomilosti. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Při práci se vycházelo z dochovaných Disneyho poznámek a návrhů k původnímu filmu. Bambi 2 tedy přímo navazuje na poetiku i myšlenky pvního filmu Bambi (1942). (Pavlínka9)
  • Ve filmu byly použity náměty, které ve filmu Bambi (1942) nebyly zrealizovány. (ČSFD)
  • Film byl současně vypuštěn do kin ve 25 zemích, v USA šel ale přímo do prodeje. (ČSFD)

Reklama

Reklama