Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Docela překvapivě snesitelná záležitost, která je lepší než-li některé pozdější filmové adaptace Mayovek. Nachází se zde pár vskutku trapných gagů, ovšem ty jsou naštěstí vyváženy i několika geniálními nápady. Na většinu stopáže snímku zbývá solidně průměrná parodie na adaptace děl Karla Maye s několika odkazy na jiné snímky. ()

hunterN 

všechny recenze uživatele

Na Němce, pověstné absencí smyslu pro humor, překvapivě dobré. Dost často měl člověk pocit, že sleduje parodii z kuchyně tria ZAZ, z nichž některé jejich pozdější sólové kousky strčila tato parodie do kapsy. Tři hvězdičky za strouhání šípů, natírání tee-pee, ranní erekci, pleťovou masku, náčelníka Šošonů, padoucha Santa Mariu, Moon River ze Snídaně u Tiffanyho a samozřejmě teplé dvojče z Ranče růžová pudřenka:) ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

nemci sú divný národ. nielenže majú chlpaté baby, sú dosť nesympatický, ale čo je asi najhoršie točia strašne nevtipné a otrasné komédie a myslia si že sú dobré (premieru budem mať sci-fi komédia od tvorcov manitua a podľa ukážok to bude opäť otrasné)!!! bully je možno v nemecku a vo svojej bullyparade král paródie a humoru, ale to nestačí k natočeniu poriadneho filmu a už vôbec nie paródie (i keď tady nejde o paródiu v pravom zmysle slova). vtipov je tu málo (a skoro všetky sú slabé, dá sa povedať také tele-teleovské), celý film sa pomaly vlečie a zachrániť ho nedokáže ani (jediná vtipná) postava hlavného gangstera. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že místy mi tahle parodie až příliš zaváněla trapností, ale tu naprosto přebily místa, kde jsem se svíjela v křeči. Hlody jako "ranč Růžová pudřenka", vykopávání válečné židle apod. jsou opravdu nezapomenutelné. Jde sice poznat, že výprava se řídila heslem "za málo peněz hodně muziky" a podle toho to taky vypadá, ale přehlédla jsem to. Dokonce jsem přehlédla i to, že si vzali na paškál i jeden z mých nejoblíbenějších filmů Tenkrát na Západě (i když velká většina stojí na parodii na Vinnetoua). Opravdu a upřímně si myslím, že to stojí za to. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

ze začátku velmi vtipné, ke konci už moc ne, ale určitě to nenudí a nezavání trapností. Obdivuji odvahu tvůrců zparodovat klenot domácí kinematografie. U filmu v němčině určitě stojí za zmínku velmi podařený český dabing, teplý Vinnetouch se petrovi rychlému opravdu povedl. BTW herec hrajicí lstivého mloka by měl se svým démonickým vzezřením zkusit kariéru v hollywoodu, imho by se tam určitě neztratil:) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Celá scéna v jeskyni u konce je dabována, původní zvuk byl znehodnocen zvuky z ulice. (KucC)
  • Když Abahachi (Michael Herbig) ukazuje Rangerovi (Christian Tramitz) fotografii svého otce, ukazuje Pierra Brice, který ztvárnil Vinnetoua ve stejnojmenné filmové sérii. Abahachi povídá Rangerovi, že jeho otec uměl velmi dobře mluvit francouzsky, ale nikdo neví, proč. Pierre Brice je Francouz. (dinamit_1)

Reklama

Reklama