Reklama

Reklama

Kirkův přítel Gary Mitchell se promění v božskou bytost. (SkyShowtime)

Recenze (44)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní pilot Klec byl výborný, ale já přesto na Kirka nedám dopustit a proto se mi tento pilot líbil o dost více než ten první. Shatner hraje svou postavu dobře, největší hvězdou je ovšem stejně Leonard Nimoy. A že tam ještě nebyl doktor McKoy, to mi ani tolik nevadilo. A teď kpříběhu - byla to moc zajímavá a výborná epizoda. Zajímavý příběh, slušné triky, velká dávka napětí i zábava. Star Trek jak má být, tomuto pilotu nemám co vytknout. 100%. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní epizoda TOS ve skutečnosti vysílaná až jako třetí, která porazila The Cage a Kirk a spol. tak získali křeslo na Enterprise. Z hlediska celého seriálu slabý průměr, dějově horší než The Cage, ale posádka prostě lepší než Pikeova. Spock je jediná postava v obou pilotech, ale ještě nemá finální vzhled a chování. To platí i o uniformách. Velmi mladý Scotty se jen mihne a McCoy ještě chybí. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Původní pilot byl teda lepší, ale bylo jasný, že Pike by jako dlouhodobá postava neobstál, protože byl charismatická dobrota sama. A tak musel nastoupit hejsek Kirk a začít kolem sebe stavět slavnou partu. Sice jsem nepobral, proč se půl filmu točí kolem toho, jak Mitchell balí sličnou psycholožku alias "chodící mrazák", ale extra velká nuda to není a v krizi vždycky přijde Spock, aby zasáhl svou chladnou logikou a velkou puškou. Obzvlášť potěšily i 3D šachy, který hráli Leonard a Sheldon v The Big Bang Theory. Docela mě zajímá, po kolika dílech ten seriál vzdám... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na úvod docela těžký kalibr se zajímavou a solidně rozvíjenou myšlenkou. Už tady je vidět to propojení určitého filozofování a akce, kdy návštěvy na cizích planetách spíše slouží k pojmenování něčeho v nás, lidech. Škoda, že na planetě tomu trochu došel dech (že by se zpod toho kamene nedostal?) a některé věci nejsou dovysvětleny, ale na to, že jde o pilotní film s Kirkovou posádku, velmi slušné. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce sa to už viac približuje Star Treku, ktorý tak dobre poznáme (najmä vykreslenie Spocka), no oproti Cage je to predsa len o level horšie. Najmä prvé dve ukecané tretiny uzavreté v plastových kulisách Enterprise zívajú nudou. Na konci dôjde aj na akciu a dokreslenú panorámu vzdialenej planéty a to už je kvalitná campy zábava. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Po pilotním díle málem Gene Roddenberry postavu Scottyho vyškrtl, protože si nemyslel, že je v seriálu inženýra zapotřebí. Přemluvil ho Doohanův agent Paul Wilkins. (mirliflore)
  • Představitelka Yeoman Smith - Andrea Dromm - byla v té době populární modelkou. Říkalo se, že k roli jí dopomohlo Roddenberryho sukničkářství, což ona popřela. Na každý pád se rozhodla dále v seriálu neúčinkovat, protože si myslela, že nebude mít seriál budoucnost a nijak se v něm neproslaví. Paradoxně si sice rok poté zahrála v komedii Come Spy with Me (1967), ale šlo o její poslední filmovou i televizní roli. (honajz)
  • Když se v záběru objeví náhrobek určený pro kapitána Kirka (William Shatner), lze na něm spatřit jméno James R. Kirk, nikoliv James T. Kirk (T – Tiberius). (Lorge)

Reklama

Reklama