Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (145)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dark Waters je skutečně velmi slabě natočené a působící soudní drama, a konkrétně v tomto případě za tím stojí jen a pouze nekvalitně odvedená tvůrčí práce, jelikož především jak téma, tak herecké obsazení nabízelo silnou látku, s níž se ovšem nikdo za kamerou nedokázal důstojně popasovat. Od začátku až do posledních vteřin filmu se tak jedná o neuvěřitelně nezáživně zpracovanou podívanou, kde se všichni jen potácejí jak ve zpomaleném filmu, vše se řeší strašně nedramatickým, vlažným a naprosto chladným způsobem, a ani v závěru nepřišla žádná gradace případu, veškeré dialogy pak též nenabízejí nějaké zásadnější oživení, hodně scén i slov se tu pak téměř až opakují, jako by sloužili jen pro natažení stopáže, a co se postav týče, ani jedna z nich, a to včetně těch ústředních, není ani trochu výrazná, či jinak zajímavá. Atmosféra a napětí zde jinak chybějí úplně, a to nemluvě o absenci emocí, které tu měli doslova téct proudem, jenže jak jsem zmiňoval, vše zde působí velmi chladně a odtažitě, takže divák pak prakticky nedostane ani šanci se tu s daným případem nějak blíže ztotožnit, natož si ho užít. Navíc i poměrně slušné obsazení mě překvapivě u Dark Waters nepotěšilo, oplácaný Mark Ruffallo hrál zcela bez koulí, což zrovna jeho postava potřebovala jako sůl, a jelikož nikdo další nedostal šanci se více ukázat, i v tomto ohledu se jedná o zklamání, nehledě na to, že jsem moc nepochopil zcela zbytečnou účast Anne Hathaway, v naprosto marné roli ústředního hrdiny. Já tento typ filmů mám zkrátka velmi rád, nicméně tento snímek mě vyloženě nebavil a vůbec ničím nezaujal. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kolem nás se asi děje hodně věcí, které je lepší nevědět stejně jako to bylo v případě otrávené vody chemikáliemi, jak ukazuje tento snímek. Hodně závažné téma v trochu rozporuplném zpracování, které na mě nejvíce fungovalo první polovinu. Později film dost zpomalí a ke konci už vyloženě dojede na neutrál a trochu mě mrzelo, že film nedostal trochu "agresivnější" zpracování, které by do děje více vtáhlo. Přesto působivý film a ne úplně známém tématu s velice dobrým výběrem herců. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Mark tady opravdu podává nadprůměrnej výkon. Ovšem film se postupně začíná dost táhnout. Je to ale vlastně dost příznačný, protože takhle se táhnou i všechny velký kauzy proti mnoha obrovskejm společnostem, který dělaj podobný prasárny. Vlastně by se z toho jeden posral. Prostě hnus, velebnosti. 60%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Enviromentálna agitka v skutočnom prípade o znečisťovaní životného prostredia chemickou spoločnosťou. Dôkaz toho, že proti korporátom a moci peňazí sa bojuje veľmi ťažko, ale niekto vytrvať musí. V skutočnom živote dávam takýmto bojovníkom palec hore. Ale film mohol byť natočený aj svižnejšie. Celé sa to rozbieha pomaly, nezáživne. Máme tu príliš veľa záberov, kde sa len Ruffalo dlho pozerá alebo spomalene rozmýšľa alebo či sa chytá za hlavu. Takto to vytrvá do konca, žiadnej väčšej akcie sa nedočkáme, sem tam zrýchli klavír v pozadí, ale inak je to nudné čučanie do dokumentov. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spíše standardní, jakkoli kvalitní, drama o táhlém legislativním souboji "David versus Goliáš", kde jsou karty rozdány jasně. Konglomerát tající svá pochybení proti přírodě/lidskosti a právník přicházející o iluze nikoli však o morálku. Jede se dle syžetu dobře známého z Erin Brockovich a podobných. To co z toho činí zapamátihodnou záležitost je působivě znepokojivá "černobylská" atmosféra; a to především během první poloviny. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Herec Mark Ruffalo už druhýkrát na filmovom plátne má čo dočinenia s americkou spoločnosťou DuPont. V roku 2014 si už "spoluprácu" s rodinou Du Pont vyskúšal vo filme Hon na líšku. (MikaelSVK)
  • Pracovný názov filmu "Dry Run" odkazuje na rovnomennú skládku, na ktorej DuPont vyvážal všetok svoj chemický obsah. (Real Tom Hardy)
  • Natáčalo sa v americkom štáte Ohio, predovšetkým v meste Cincinnati na juhozápade tohto amerického štátu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama