Reklama

Reklama

Přednosta

  • Česko Station Agent (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Povolání z titulu filmu odkazuje k ranému období americké železnice a kdysi patřilo přednostovi stanice a výpravčímu v jedné osobě, jenž zároveň provozoval v téže budově i obchod či holičství. Třicátník Fin McBride (Peter Dinklage) je samotář a nade vše miluje vlaky. Kdysi dávno se dobrovolně izoloval od okolí, které, zdá se, zajímá pouze jeho trpasličí vzrůst. Ovšem jen do okamžiku, kdy Finovi zcela změní život nečekané dědictví v podobě mechem obrostlé budovy léta nepoužívané železniční zastávky na newjerseyském venkově. Finův svět osamělých procházek a čekání na projíždějící vlaky, tak vzdálený povaze titulního zaměstnání, „naruší“ hned dva noví lidé, upovídaný majitel pojízdné kavárny Joe (Bobby Cannavale) a roztržitá malířka Olivie (Patricia Clarksonová). O tom, že „samota je snesitelnější, když jsou na ni tři“, vypráví se suchým humorem a neokázalou citlivostí jeden z divácky nejúspěšnějších nezávislých snímků roku 2003. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Celou dobu jsem si byl jistej, že dám pět. Byla to krása, dokonce mě to na rozdíl od jiných emočně zasáhlo, ale nakonec tomu chyběl konec.   Naši hrdinové opsali kruh a vůbec nikam se neposunuli, nic v jejich životech se nezměnilo, jedinej jejich životní problém se nevyřešil. Takže by  Tom musel natočit dvojku, což nenatočil. Takže "jenom" za čtyři, ale mám z toho filmu velkou radost.

Joye

Joye (hodnocení, recenze)

Ani bych netušila že tento film bude tak skvělý.Není co dodat úžasnej příběh.Zlatá Čt 2

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

swimmates: Dingklage je skvělý, těš se na film Penelope, tam je úplně k sežrání.

swimmates

swimmates (hodnocení, recenze)

Hodně se mi líbil výkon Petera Dinklage. Jinak celý snímek působí velmi příjemným dojmem. To, že si získal pozornost na Sundance asi nebylo náhodou.

Sir Vagas

Sir Vagas (hodnocení, recenze)

Co Dodat ČT2 se opět vyznamenala a že jsem tento skvost ano SKVOST chitil na Obrazovce to byl osud Nádhera zasloužených 5*

Reklama

Reklama