Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Depresívna atmosféra od začiatočných minút aka Alex Proyas (Vrana, Smrtihlav). Detektív s cigaretou v hube, 50te roky, stále pretrvávajúci rasizmus a dusná pachuť Louisianského juhu. Neviem či viac vychvaľovať skvelého Rourka alebo démonického pojedača vajec DeNira.. nech sa o titul kráľa pobijú radšej v P.. v Paname. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A to je obzvlášť, kór po pročtení zdejších komentářů, jeden z těch případů, kdy mě fakt mrzí, že jsem ani na tři pokusy nedokázala přijít filmu na chuť. Třetí hvězdička je fakt spíš jen ze solidarity, kdy vidím chybu spíš v sobě jako v divákovi, než ve filmu. Kdo ví, třeba dostane s odstupem času i čtvrtou šanci, ale teď jsou pro mě ty necelé dvě hodiny učiněné peklo, kterým se nemůžu prokousat. 50% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Inu, ne všechno, co se odehrává ve Státech v padesátých letech, točí se kolem poněkud zkrachovalého detektiva a jeho čím dál tím podivnějšího a brutálnějšího případu, musí být film-noir. Angel Heart je skutečně mysteriózní na první pohled dobová detektivka, a má tomu odpovídající pečlivou výpravu a celkovou vizuální a hudební stylizaci. Patří taky do kategorie "takovýhle film by dneska už nikdo nenatočil", protože je tísnivá, značně naturalistická, a hlavně hrozně "uncool". Jenže - a to především - patří rovněž mezi těch velmi málo filmů, které sledujete, a říkáte si, co je na tom tak extra, a proč sakra zrovna tohle vypadá a tamto se děje právě takhle, co se to tu prezentuje za manýru? A pak nějakých pět minut před koncem někdo vyskočí ze skříně, udělá "Baf!" a ono to do sebe všechno dokonale zapadne a vy máte působivé závěrečné titulky na to, abyste se srovnali s tím, jak vás zavalí promyšlenost těch detailů, které jste považovali za režisérův úlet. Dávám 80% a musím dodat PS, které ovšem bez spoileru může znít pouze: "Pacino si s De Nirem vytírá a rýmuje se to s hrdel.";) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Alan Parker je prostě machr. Po Půlnočním expressu dokázal natočit další perfektní film s výbornou atmosférou, neřekl bych že to je lepši než express, ale i když je to o něco horší, tak je to pořád jeden z nejlepších filmů a druhej nejlepší od Parkera. Jenom jedna věc mě moc nepotěšila a to, že Robert De Niro dostal minimum prostoru a to zrovna jeho postava vypadala hodně zajímavě, v podstatě se tam objevil asi jenom 4 krat a to je na takovyho herce dost malo, ale dalo se to lehce překousnout, protože Mickey Rourke i když ho nemam moc rád, tak musim uznat že podal opravdu znamenitý výkon a možná že se to dalo zařadit do životního výkonu. Co se týče děje, tak to nebylo úplně to co jsem čekal, ale rozhodně jsem nebyl tklamanej, spíš naopak. celý vyšetřování je hodně zajímavý a docela často i brutální, ale asi nejlepší je opravdu ten konec, který je takovej dost zvláštní, zmatenej a hodně nečekanej a to jsem si myslel, že mě to nevosere ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Harry je súkromným detektívom. Jedného dňa príma zaujímavý job, aby vypátral 12 rokov nezvestnú osobu. Čím viac je Harry na stope, tým viac ľudí v jeho okolí umiera. Razom si uvedomuje, že sa pohybuje na veľmi tenkom ľade. Vďaka príbehu a jeho samotnému rozuzleniu, ktoré muselo v tej dobe spraviť riadny "poprask" ( a prekvapilo aj dnes ) klobúk dolu - 80%. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • V roce 2012 zařadil časopis Forbes film na 9. místo seznamu „10 nejlepších klasických hororů všech dob“. (Tonula)
  • Johnny Favourite se narodil ve stejný den jako Alan Parker (14. února). (Kulmon)
  • Mickey Rourke prohlásil, že při natáčení společných scén s De Nirem byl úplné vyčerpaný kvůli Nirovu velkému soustředění a hereckému výkonu. (Drtic)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama