Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasický thrillerový noir v rozjazde, zauzlený mysterióznymi abraka-dabra, zahrčkaný démonickým záverom s horrorovým nádychom. Rozuzlený zaujímavou pointou v samom závere, ktorá ma nedostala tak, ako som čakal. Viac som si ulietaval na fenomenálnom výkone Mickeyho Rourkea, ktorý zatienil aj lahôdkového De Nira a obscesnú scénu s Lisou Bonet. Mať film presvedčivejší záver, dám sa zviesť piatou hviezdičkou. 80%. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Angel heart by mohl být znamenitým filmem. Herecké výkony jsou neuvěřitelné. Mickey Rourke mi neustále rozšiřoval mé víčka a v závěrečné scéně „Vím, kdo jsem“ položil dolní čelist dosti nizoučko. Robert De Niro se svou dokonalou manikúrou (chtěla bych mu ty nehty okousat) a vajíčkovým výstupem vyvolával husinu a oba dva vytvořili atmosféru, že ještě za bílého dne, jsem měla co dělat, abych se strachy ne******* …. zhroutila. Jenže… Příběh Vás neustále nutil přemýšlet tak, že každý bystrý divák musel odvodit, jak příběh dopadne. Takže šokující pointa se nekonala, jen Vás utvrdila v tom, co již od poloviny filmu tušíte. Což byla veliká škoda. Méně indicií by neškodilo. Ale i tak jsem si tuhle Louis Cyphre(ovu) hru užila :o) ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už úvodní scéna mě velmi navnadila a já si říkal, že tohle bude filmový zážitek. Angel Heart byl solidní krimi mysteriózní thriller s prvky hororu, výbornou atmosférou, dobrou dávkou napětí, výbornými herci, slušným vizuálem a skvěle padnoucí hudbou. Sem tam sice film sjel do trochu poklidnější/nudnější noty, ale to mi až tolik nevadilo, vzhledem k čekání na tu tolikrát zmiňovanou šokující pointu ( kterou jsem zde v komentářích radši moc nestudoval, abych byl překvapený a náležitě si ji užil). Bohužel mi nějak nesmyslně v hlavě naskočilo tvrzení nečekaná pointa rovná se zároveň dobrá. Překvapený jsem byl, ale dost znechucený. Takové hloupé vyústění, ještě podpořené výsměchem v podobě těch oranžových očí. Nechci moc spoilerovat, ale pokud od tohoto filmu čekáte RACIONÁLNÍ/REALISTICKÝ konec, připravte se raději na to, že ho NEDOSTANETE, pak alespoň nebudete tolik zklamaní jako já. A to jsem se už těšil, že zas budu moct po delší době nějakému thrilleru přiklepnout 5*, ale díky závěru si ode mě Angel Heart vysloužil pouze 4*, a to ještě slabší. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne velke zklamani, nejspis kuli tomu, ze jsem cekal neco trochu jineho. Alan Parker se sice desne snazi, aby byla atmosfera spravne mysteriozni a strasidelna, ale vubec se mu to nedari. Sice tam je spravna tajemna hudba, hodne otazek a minimum odpovedi, tajemne postavy, voodoo sracky, vrazdy atd. ale na me to proste nijak zvlast nepusobilo. A jako jesli si reziser myslel, ze nekoho vystrasi srdce na stole a par litru krve, tak se hodne splet. Prvnich 90 minut mi to prislo jako prumerna detektivka, ve ktere se patra po zmizele osobe. Posledni pulhodina byla sice trochu lepsi, ale presto nic extra. A zaverecna pointa? Cekal jsem to uz zhruba od 10. minuty filmu, ale to bych prekous, kdyby to bylo spravne brutalne odvedeny, ale taky nic moc. Co se tyce hercu, tak aspon ty byli slusny. Mickey Rourke skutecne podava vynikajici vykon, ale Robert De Niro nic extra nehraje, za coz do jiste miry muze minimum prostoru, ktery dostal. Pripomnel mi postavu Al Pacina v Dablove Advokatu, jenze ten byl daleko lepsi. Vrchol vseho byli ty desne umely "dabelsky" oci, s kterejma De Niro i to dite vypadali jako kdyz silhaj. Ale by to nevypadalo jako totalni odpad, tak musim rict, ze tenhle film neni spatnej, jenze je to proste jen detektivka, ktera na me nijak zvlast nezapusobila. No po druhym skouknuti jsem se precejen bavil vic, par scen je fakt drsnejch a celkove atmosfera slusna, takze zvedam na 4*. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Tak trochu jsem od první chvíle tušil, že Harry Angel bude hledaný Johny Favorite. Moment překvapení tedy nebyl tak velký, ale i přesto šlo a temnou detektivku, která měla od začátku zajímavý příběh. Závěr i přes tušení překvapil, protože se ze všeho vyklubal ještě daleko větší masakr. Mickey Rourke zahrál skvěle a v posledních scénách svůj herecký výkon ukázal naplno. A abych byl upřímný, tak jsem Rourka nepoznal, viděl jsem s ním naposled Expendables, před tím sportovní film Wrestler a pětadvacet let je obrovský vzhledový rozdíl.. 7/10 = 76% ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Lisa Bonet byla pro roli  Epiphany Proudfoot vybrána v konkurzu. Bonet předtím hrála v rodinném seriálu Cosby Show (od r. 1984) a její obsazení v Angel Heart vyvolalo polemiku, protože erotické scény ve filmu byly s jejím předcházejícím účinkováním v příkrém rozporu. Bonet to diskutovala s Billem Cosbym, který ji podpořil. (Tonula)
  • V roce 2012 zařadil časopis Forbes film na 9. místo seznamu „10 nejlepších klasických hororů všech dob“. (Tonula)
  • Mickey Rourke prohlásil, že při natáčení společných scén s De Nirem byl úplné vyčerpaný kvůli Nirovu velkému soustředění a hereckému výkonu. (Drtic)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama