Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::: Něco podobného jako novější a u mě oblíbený Ďáblův advokát, ale o něco taky horší - možná o dost. Nevím. Celkem mě to bavilo, atmosféru to má opravdu výbornou a některé scény byly přímo šokantní - sex s Lisou Bonet plus hektolitry krve nebo když Mickey objeví mrtvolu a do toho jdou střihy stepujících děcek - to bylo super. Ale na druhé straně má pravdu Canakja. Ten scénář se mi zdá prostě takový nemastný neslaný. Vůbec nevím, jak to hodnotit. 3,5* ::::::::::::::::::::::::::::: ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zlomky filmu noir v ponuré, mysteriózní atmosféře, kde se kapka deště změní v kapku krve dřív, než si kdokoliv stačí spojit "Lou" a "Cyphre". Velice charismatický a taky trochu oprsklý detektiv Angel se vydá po stopě neznámého muže, ale jaksi zakopává o svou vlastní cestu, až se jednou konečně dozví, proč... Rád bych napsal, že tento film není jen o překvapivém konci, ale on zde opravdu "cíl" značně přebíjí "cestu". Střed filmu má svá působivá místa (díky režii), ale jinak je docela nudný a působí obyčejně, neboť i drobné indicie jsou bez znalosti závěru nepostřehnutelné... Mno, aspoň druhá projekce neztratila tolik ze svého kouzla. 8/10 ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je tomu asi 10 minut, co jsem dokoukal tento skvost a stále nevím, co bych vychválil jako první. Snad Mickeyho Rourkea za jeho skvělý výkon? Roberta De Nira za scénu s vajíčkem (teď to zní možná zvláštně, ale až uvidíte, tak pochopíte, kolik v takovéhle scéně může být atmosféry, když tam dosadíte hereckého génia) nebo jeho závěrečný proslov? Dokonalou hudbu, která podtrhovala atmosféru, jak jen mohla? Nebo vynikající pointu, která mě napadla ze začátku, pak jsem ji zavrhl, abych si na ni 10 minut před koncem vzpomněl? Tohle fakt nejde. Angel Heart je film, který si mě zcela podmanil. Jistě jsem jej neviděl naposledy, to můžu říct s jistotou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Snímek dělaný na atmosféru a daří se to. Mickey Rourke je tu dost mladej, podává fakt super výkon a stává se jedním z mých nejoblíbenějších herců. Robert DeNiro kterému Johnny "něco dluží" je také super i když se ve filmu moc neobjevuje a velice se mi líbila i Lisa Bonet, ale závěrečný šokující konec mě trochu zklamal ( také proto že jsem ho jaksi podvědomě čekal a je to téma dost ohrané). Jinak ale výborná podívaná s detektivem se slabostí pro kuřata, který se noří do stále hloubějších sraček až se ponoří moc. Téma voodoo se mi také velice zamluvalo. To plné hodnocení je hlavně za herecké výkony. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Mickey Rourke je OK a v pohodě utáhne celý film jen na svých bedrech, vyšetřování je poměrmě zajímavé s atmosférou místy odpovídající těm nejlepším krimithrillerům. Ale přesto nemohu jít s hodnocením výše než jek vidíte. Ten scénář totiž, jak už tu ostatně bylo několikrát uvedeno, mě nedokázal dostatečně oslovit, vtáhnout do děje nebo něčím výrazně šokovat. A to zakončení plné nadpřirozena a mystična sice bylo z režisérského hlediska v pořádku a stejně jako pár jiných scén z tohoto filmu nekompromisně a napínavě servírováno, ale mě se tím celý pohled na snímek spíše pokazil. Každopádně velmi slušný thriller a povinnost pro fanoušky tohoto žánru. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • V roce 2010 časopis Wired zařadil film 22. místo v seznamu „25 nejlepších hororových filmů všech dob“. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama